Отговори
# 120
Лично за себе си реших, че е по-добре да започна с купуването отсега (даже от преди месец), защото май-юни вече ще съм доста натежала, ще се изморявам по-бързо, и изобщо няма да ми е до обикаляне по магазините. А и нали трябва да се изпере и изглади всичко, това също ще си отнеме време.

# 121
  • Шумен
Благодаря ви момичета  Hug

# 122
Привет и от мен.Аз също не съм купила още нищо за бебока имам само сгъваема кошарка от каката която е на чиполино и е много стабилна (щом с таткото се приспиваха вътре и е здрава Joy Joy Joy).Аз пък съм ЗА секциото по точно съм за майката да има право да избира -всеки е с различни преживявания и мисля че е добре най вече да  сме спокойни като влезем да раждаме.Аз съм планово секцио живот и здраве всичко вече е планувано.

# 123
Mимчето7 честит рожден ден на малката принцеса.!!!   smile3510   Да вие жива и здрава!!!! newsm38 newsm59

Tania Dimitrova не се притеснявай,и аз още не съм започнала с пазауването,а края на май месец наближава.Все си казваме с моя мъж има време,но сега началото на април започваме подготовката.
Набелязала съм почти всичко.Дрешки,бельо и пелени ще купя сега в началото.Другите дребни неща,ще ги оставя за май месец.Кошарата и количката се чудя кога да ги поръчам.Мисля си началото на май кошарата,а количката към средата на месеца,за да пристигне поне до 15.06.
Дори днес мисля да си направя вече списъка- и да отмятам малко по малко.
 Добре дошли на новите майчета,успешна бременност от мен  bouquet

Момичета да ви питам започнахте ли да мажете зърната си с специален крем,за подготовка за кърменето.Една моя приятелка ми каза,че много рано (около 7 месец) е започнала да се маже и при кърменето не е имала проблеми-с болка,кървене и т.н

# 124
  • Pb
Привет!
Аз търча като луда, напред-назад. От почти месец сме самички сме със синковеца, че работата на таткото е такава - та, сега водене по детски градини, работа, от скоро и изпити ще ме напънат. Въобще веселбата ще става още по-голяма  Crazy И между другото пазаря това-онова, един вид изпускам спарата от много задачи, а и ми прави удоволствие всичко аз да видя и проуча. Днес си получих поредната порция от интернет-пазара. Сега съм на вълна избор на препарат за пране. В карфур имало някакъв My Planet - май ще ходя до там.

На ехографите и аз си знам, много вяра да им се няма. Първият път ме бяха наплашили, че си отглеждам слонче в корема, ами роди си се детето със съвсем нормални килограми.
Наскоро и Даскалов ме предупреди, че размерите, които ми казва са абсолютно ориентировъчни и в никой случай да не приемам теглото, като действително.

Имах мн. спретнат списък за първата бременност, с удоволствие бих го качила, но ми се прецака харда  на пц-то, а нямам време да набирам в момента.

Някой се кахъреше, че за болницата трябват много неща. Ами то само 1-2 хавлии като сложиш и ето - половин сак (е, в частните може би дават). В някои списъци съм срещала чаршафи от вкъщи, че се носят. Не е еко, но аз ще нося еднократни.

# 125
мале аз като чета тук всички вече пазаруват за бебоците си а аз все си викам че е още рано
термина ми е на 21 юни и мисля да почна с пазаруването някаде май- юни. Това ми е първата бременност и изобщо нз от какво да започна.

Моят термин също е на 21 юни, и също не съм започнала да купувам каквото и да е, само чета и си набавям информация. Засега съм си решила, че по-рано от края на април, началото на май няма да пазарувам нищо, освен ако не попадна на някоя супер примамлива оферта, дотогава ще оправяме стаята за бебчо и нас Simple Smile

Иначе вчера бях на ФМ, за моя радост бебчо се развива добре, само дето вървим с една седмица по-малки, но докторката каза, че нямало място за притеснение. По всяка вероятност ще си имаме госпожица, така че The same myself, ще те помоля да сложиш едно розово щъркелче  Hug

# 126
Според мен няма нужда от специален крем за гърдите може и с хидратиращ.ние не сме купили нищо само сме набелязвали -края на април с моя ще пазаруваме във Варна.количката сме я харесали но юни ще я поръчаме

# 127
  • София
Мимчето честит рожден ден на малката принцеса  newsm59 newsm67
Добре дошли на новите мами Simple Smile
Гледам вървите добре с пазара - колички, кошарки, браво Simple Smile
Аз също не съм започнала, но не мисля и да го оставям за на края. Надявам се сега април да започна да отмятам по малко. Само трябва да си направя един списък сега  Mr. Green
За крема за зърна - и моя приятелка сподели да започна от по рано, имам един купен, но още се го ползвам. Някак рано ми се струва. На опаковката пише от 9ти месец да се почне.

# 128
Преди 2 дни бях на ЖК - имам доста контракции и ми увеличиха дозата на лекарствата. Радвам се, че имаше ефект и сега съм по-добре и физически, и емоционално.
Доста съм притеснена, че няма Гинепрал по аптеките.

Имам още около 10 дена на работа и после излизам в заслужена "ваканция".

# 129
  • София
Аз няма да купувам много неща, някоя и друга дрешка може би, защото сезоните се разминават от тези с баткото.

Иначе най-важното според мен е да се осигури място за спане-легло или кошарка; одеалце и спално бельо; количка-тя може и да се купи след раждането; малко дрешки; шампоанче, кремчета срещу подсичане, лосионче за тяло; столче за кола, разбира се; евентуално биберон и шише за вода/мляко.; памперси и кърпички.
И като се има предвид, че първите 2 седмици само яде и спи, май това са основните неща.  Heart Eyes

При първата бременност ползвах лансинокс за гърдите. Мисля, че започнах да го ползвам в края на 8-ми месец и съм доволна. Като се роди бебето продължих с него, без отмиване е и съм доволна от резултата.

И аз се присъединявам към мнението, че размерите на бебето, измерени на видеозон се разминават с действителните. Преди да родя ми казаха, че ще е 3 кг, а се роди 3,500, което си е съществено разминаване.

# 130
  • София
Да попитам и тук. Има ли някоя мама с шум на сърцето? Представлява ли някакъв проблем за раждането?

И аз имам но не съм питала докито сега като ида на лекар ще попитам
Аз съм с шум, нямам роблем засега.  Peace

# 131
Tania Dimitrova на мен също ми е първа бременност и аз ще съм мъжка майка Simple Smile Започнах с покупките и завърших с ремонтите, точно поради причината, която други майчета изтъкнаха - през юни вече ще сме тежки, тромави и кисели (вероятно), за това докато имам тонус и настроение реших да отмятам едно по едно нещата. А и съм болничен вече 2 месеца и разполагам с достатъчно свободно време, което да инвестирам в бебе-джаджи, приготовления, книжки и релакс (дай Боже всеки му)

# 132
  • София
Мимче, честит рожден ден на дъщеричката! Да ви е жива и здрава и много щастлива!  newsm67
Елхичка, ако си възстановиш списъка, може да го споделиш, аз също имам някакъв, но още не е финализиран...  Simple Smile
Аз мисля този уикенд в хубавото време да се поразходим най-сетне и да понакупим някои нещица. Засега сме се сдобили само с количка и два чифта чорапки.  Mr. Green

# 133
  • Шумен
Благодаря ви още веднъж!Имам още една прекрасна новина днес най-после бебока се показа  Laughing ще си имаме мъж  Crazy ще помоля за едно синьо щъркелче  Hug

# 134
Привет, момичета! Снощи стана нещо, което доста ме стресна. След като сложих Утрогестан вагинално, по тоалетната хартия имаше малко червена кръв. През нощта ставах до тоалетна няколко пъти, но нямаше и следа, днес също. Контракции нямам, болки също. Опитвам се да се свържа с лекаря ми, но не мога. На някоя мама случвало ли и се е подобно нещо? Аз се чудех да не би нещо да съм се наранила при поставянето, тъй като имам маникюр, но не знам дали е възможно... И си мисля дали да отивам към болницата или първо да се свържа с лекаря ми... Rolling Eyes

Мимчето7,
Честит празник и честито мъжленце! Да е жива и здрава каката и да помага на мама за малкия мъж!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт