Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 7

• 106 425
  • 784
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Момичета, моля за съвет, защото нямам възможност да изчета всички теми:

В момента приключва основния ремонт на банята ни, но целия апартамент е потънал в прах и мръсотия. Досега съм използвала - Циф, Доместос, Медикс...защото редовно почиствам и всъщност не е имало кой знае какво за чистене.
Сега обаче не знам дали тези препарати ще се справят, ако имах няколко дни за чистене сигурно нямаше да са от значение марките, но аз търся по-бърз и "незамазващ" ефект (разполагам само с един ден). Необходими са ми добри препарати за под, за мебели (МДФ основно), дограма, прозорци и естествено за баня.

Предварително благодаря! Hug

# 91
  • София
В момента приключва основния ремонт на банята ни, ...
Необходими са ми добри препарати за под, за мебели (МДФ основно), дограма, прозорци и естествено за баня.
За плочките в банята, ако има остатъци от фугирането, препоръчвам КарбоКлийн на Перилис
Скрит текст:

Имам следния проблем - бяла тенджерка, емайлирана, в която притоплям чай, е загоряла.  Има ли начин да се изчисти?

Препоръчвам Фаворит
Скрит текст:

# 92
  • в огледалото на живота
Момичета, моля за съвет, защото нямам възможност да изчета всички теми:

В момента приключва основния ремонт на банята ни, но целия апартамент е потънал в прах и мръсотия. Досега съм използвала - Циф, Доместос, Медикс...защото редовно почиствам и всъщност не е имало кой знае какво за чистене.
Сега обаче не знам дали тези препарати ще се справят, ако имах няколко дни за чистене сигурно нямаше да са от значение марките, но аз търся по-бърз и "незамазващ" ефект (разполагам само с един ден). Необходими са ми добри препарати за под, за мебели (МДФ основно), дограма, прозорци и естествено за баня.

Предварително благодаря! Hug
Отскоро за банята ползвам този Цилит-спрей и съм много доволна:
Скрит текст:
За дограма:гъбичка на Сано и спрей Фрош :
Скрит текст:
Мебелите: с Пронто/с пчелен восък/.Има го и на спрей,освен като крем:
Скрит текст:
Пода,ако е ламинирана повърхност също с Пронто или Медикс.За теракот :Мистър Пропър,Фрош
Това е моето предложение!
Бързо почистване желая... Simple Smile Hug

# 93
И аз да похваля този Цилит за баня. Не е вонящ, чисти прекрасно.

# 94
  • София
Веси˙, щом става дума само за прахоляк, а не за упорито замърсяване можеш и само с влажна кърпа на минеш пода, мебелите по 1, 2, 3 пъти - колкото е нужно. Пък после си ползвай каквито препарати имаш.

И аз съм доволна от всичко, което съм ползвала на Цилит до момента  Peace

Започнахте ли вече с пролетното почистване?
Аз си купих препарата с оцет от ДМ и нямам търпение да го пробвам.

# 95
Аз от събота започвам с основното пролетно почистване.От масовите препарати за употреба почти съм спряла да купувам.От 4 год. насам ходя да си купувам ето от тези препарати http://www.becleany.com/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D1%81%D … 0%B8%D1%8F__5__76,много съм доволна освен от цените,най вече и от качеството им.

# 96
Да питам нещо, което много ме тормози вече дни наред. Как точно да почистя тоалетната отвътре - под ръба? Четката за WC не достига до там, просто най-навътре не влиза. Препаратите също няма как да ги полея толкова навътре. Единствения начин е да се бръкне с ръка и с гъбичка да се изчисти, но мен ме е ужасно гнус и умувам какво приспособление да измисля, на което да забуча гъбичката и така да действам Thinking Embarassed
Какво да направя? Много ме тормози това!
Ето такова нещо ми трябва, но никъде не съм виждала да се продава по магазините:

Ако не намеря, май накрая ще пробвам с обикновена кръгла четка за шишета, дано стане.

# 97
  • Варна - Черна гора
AQUА, аз ползвам такава четка http://www.magazinera.bg/media/products/.thumb.113572014_02_22_02_53_45.jpg
Има ги в Кауфланд, периодично ги пускат и в Лидл.
Първо обливам с препарат и след 20-30 мин. действам с четката. Под ръба използвам малкото приспособление в страни.

# 98
  • София
И аз ползвам такава четка, а преди да си купя, чистех с абразивче /от тези, които са в различни цветове - червен, жълт, син, сив, в комплект от по пет, примерно, и нямат дунапренена част/. И тогава, и сега - с четката, задължително слагам домакински ръкавици, преди да започна чистенето.

# 99
  • оттам, откъдето започва България
Малко Сладко Коте в Вт., 25 Март 2014, 23:09
Имам следния проблем - бяла тенджерка, емайлирана, в която притоплям чай, е загоряла. Била е оставена само с течност, на включен котлон, съответно забравена. Сега цялото дъно е в сиво-черни кръгове, като загоряло, отвън, където е кипяла течността, също има такива следи. Пробвах с препарат за съдове Фрош, с Тест, накисвах, търках с телена гъба - поизбледняха и толкова. Много ме дразни. Има ли начин да се изчисти?

Не мисля, че ще се оправи с препарати. Просто самата тенджера е прегоряла и няма как да се изчисти. Имам такава и си спомням дори от какво е станало, но не се маха. Според мен това не е пречка да я използваш.

# 100
Аква, аз съм невероятно гнуслива, но под ръба на кенефа чистя с гъба с абразив и белина-гел/Доместос. Задължително съм сложила ръкавици, които после изхвърлям.
Поливам след процедурата гърнето с вряла вода с ръчния душ.

# 101
  • Варна
Дивана става да се почисти с магическата гъба ли?

# 102
Дивана става да се почисти с магическата гъба ли?

Лично аз не бих пробвала. Зависи от цвета на дамската де, но има опасност да стане по-светло петно.  Peace

# 103
  • Варна
Цвета е слонова кост, а материята - плат някакъв, тип вафла, ама малко по-груб. Може да пробвам на невидимо място.

# 104
Нали магическата гъба се разгражда при търкане и започват да падат бели парченца?! Поне тези, на които аз съм попадала са такива. Изобщо не ми се връзва да я набивам в дамаската  newsm78
Като направим някакво петно, изчиствам внимателно с мокра кърпичка. Ако е за освежаване - препарат за сухо пране (така ли се казваше?). Ако е за основно почистване - фирма или перяща прахосмукачка под наем.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт