Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 7

• 106 386
  • 784
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Момичета, наистина белите фуги с какво се избелват? Преди доста време съм ползвала една гръцка белина (мисля, че и сега я има в Кауфланд) - оранжева, пластмасова бутилка, беше доста агресивен продукт.
Белите фуги на стената...не потъмняват с години, но на пода... Tired

# 166
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
С пулверизатор определено не върши същата работа.Пробвала съм го и не ми хареса ефекта.Продължавам да си го нанасям неразреден с гъбичка.
На фона на Доместос (с който веднъж почти се отрових), аромата на препарата с оцет е безпроблемен.Според мен от пръскането с пулверизатора ти е раздразнило очите...

# 167
  • София
Изчистих си плота, Благодаря на всички  Hug
С Меглиото само , без да търкам без нищо просто го оставих повече време и супер си изчистих плота.

# 168
Знам че въпроса ми не е за тук.Но зная че ще ми дадете правилния съвет.От известно време насам пералнята ми мирише ужастно след пране,никога не съм я затваряла.До преди 2 мес перях с Арил или Тайд/прахообразен/,след това минах на Арил капсули.Няма отстраняване на тая миризма.Пробвах с хл.сода и белина нестава започва повече да мириши.Кажете ми с какво мога да я премахна.
Благодаря  Praynig

# 169
mami_y, купи препарат за почистване на перални и я пусни напълно празна, дълга програма, най-ниска центрофуга, поне на 60 градуса.
Вземи някой от тези:

# 170
В кои вериги мога да го потърся.Извинявам се за глупавия въпрос  Embarassed

# 171
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Denk Mit-a е марка само на ДМ и само там се продава.
D-r Beckman съм виждала освен в ДМ и в Кауфланд и на други места.
Определено вършат работа...аз си чистя пералнята с такъв препарат на всеки 6 месеца
  Peace

# 172
Благодаря за инфото

# 173
  • София
Благодаря за инфото

Преди да си купиш препарата пробвай с малко от праха за пране, който ползваш, около една четвърт. Пускаш пералнята на висока температура и дълъг цикъл. Добре е преди това да забършеш всички гумени уплътнения. По тях се събират доста гадости. И виж дали няма нещо, което да се е набило във филтъра.

# 174
Пробвала съм и с прах само, а филтъра го преглеждам след всяко пране

# 175
  • София
А най-добре да видиш тук - Перилни препарати и омекотители, процедурата се нарича 'почистване/профилактика на пералня'.

# 176
Това наистина е една много полезна тема и ще я следя внимателно.
Само информацията до тук по нея ми е от страхотна помощ.
Благодаря Ви.

# 177
Баща ми има приятел, който ремонтира перални. Последната новост, която научих за поддръжката е, че се слага пакетче сода за хляб в гнездото за прах(ех, тази универсална сода) и се пуска празна на макс градуси. И прахът за пране било хубаво течен да се ползва.

# 178
Не помага хл.сода.Вчера с една позната спорих по тая тема и се опитвах да обясня че не става,но тя инат и днес по рано дойде на кафе с 200гр сода и и показах нулевия резултат.

# 179
Всъщност е по-добре да се ползва прах, а щетите от течните препарати (лоша миризма, налепи, мухъл и лиги) да се преборват с препарат за почистване на пералня.

Общи условия

Активация на акаунт