Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 231
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
Мама Цвети, честито бебе Мартин на кумицата ти!
iliqna.avramova, когато при микробиологията ми установиха гъбички съм слагала точно Полижинакс - 6 дни по една таблетка вагинално. Моята док каза, че това е най-подходящо за бременни. Сега дали е така или не - не мога да кажа, а и да си призная не съм чела тогава листовката. Имам доверие на док Peace
Благодаря ти  Hug

# 256
  • Варна
значи това колко тежи по ехограф не отговаря точно на истината  newsm78

Разбира се, че не отговаря. Все пак едно трепване на ръката и ей на +- 300гр. Пък и задапаратното устройство зависи какви умения има, въобще субективно е. Аз хич не им се вързвам на мерките, макар че моя лекар един ден преди да родя ми каза 3200гр. и родих бебе 3180гр. Обаче ситуации всякакви.  Peace

mini_moni, pival много вяра и кураж! Вие сте много силни мами.  Hug Стискам палци и се моля всичко да мине по план и не още по 12 седмици, ами по 20 да изкарате.  Praynig

Аз днес разходих синковеца до банката, пощата, магазин Сладури и накрая го качих в колата да го водя на пързалка и той заспа..  Crazy В Сладури видях Cybex Calisto(и отпадна от списъка), ABC Avito -тази става, обаче по на сърце ми е 2кг по-леката Britax. Казаха, че ще получат и Armadillo и като видя нея - дърпам чертата, макар че май вече знам, че Britax B-Аgile е нашата количка. И бъдещия батко я хареса..

Monik@ виж Britax - http://www.detski-sedalki.com/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0% … B8-britax-b-agile . Сенника е един път - https://www.google.bg/search?q=Britax-b-agile&client=firefox … 2VNU%3B1042%3B910, 8кг. е. Има напълно легнало положение, борд, цяла дръжка, на които аз много държа. А багажника на мен ми е напълно достатъчно, но дали и на теб, ти ще кажеш.  Hug

# 257
Здравейте  Hug Деня е започнал много добре
Мама Цвети, да е  живо и здраво бебчето и да расте сред любов и разбирателство  Heart Eyes
Честит РД и на бащати с пожелания за много, много здраве  Simple Smile
Айде да ви почерпя и аз за рождения ден на баща ми  Laughing   cook
За дрехите за изписване, аз не бях купувала комплекти. Изписаха я с боди с къс ръкав, тънка блузка с дълъг ръкав, чорапки и тънки панталонки и завита в пелена естествено. Изкарахме я на разходка на 15 ден облечена и завита по подобен начин. Преди това я изкарвах на терасата за по няколко минути  Peace Пък и инстинкта ще ви помага  Mr. Green
Забравих кой питаше за Полижинакс, но и аз съм слагала дори седмицата преди да родя.
А на Пивал и Мини Мони ще кажа, че 12 седмици са и малко и много когато си в рискова бременност, но си почивайте и вс. ще бъде наред, аз лежах от 3 месец, лежах по болници, треперих, притеснявах се и накрая бебе 3750 и 51 см родено почти 2 седмици по-рано.

# 258
Мама Цвети мерси за разяснението  Hug значи това колко тежи по ехограф не отговаря точно на истината  newsm78
Avencis  Hug не го видях в нашия Mothercare, но здраве да е
Ох аз пък малко да се оплача, вчера ММ беше на работа и просто с този вятър навън не се стърпях и   newsm79 wash hang 1dishes  food002 абе дето се вика домакинства, ей цяла нощ не можах да спя от болки в гърба ooooh!
Аз това комплектче наскоро го фиксирах в английския mothercare, май е нов продукт. Ама ако си фен на бамби, може би ще ти хареса ето това http://funkykids-bg.com/bebeshki-0-12-m/momicheta?product_id=1729

# 259
Стратиева измери шийката 8 мм. Включиха ми системи. Тя препоръча колан, нищо че лежа. Оставам в болница за неопределено време. Обмислям да ме преместят във ВМИ, защото тук финансово идва доста. Бебо е добре, 520 гр и една седмица напред . Не видя белези за аномалии.

Миличка, стискай ! Повтарям се, но наистина -- стискам ти палци и те мисля. Всичко да е наред !
 newsm17

# 260
  • Пловдив
Пловдивчанки и другите желаещи за помощта за студенти-във ВСИ започва кампанията на предварителните изпити за бакалавърска степен.Аз обмислям да се пробвам за бакалавър,щото ще е по-малка таксата.Шансът ми е малък,но все пак.Документи се подават до 26 ти март в учебен отдел.Носите ЛК-копие и оригинал,и 20 лв за изпит.Изпитът по Български език е на 29 ти март от 9 часа

# 261
  • Варна
Добър ден на всички!
Мама Цвети, да ви е живо и здраво бебчето и много да радва родителите си.

Monik@ виж Britax - http://www.detski-sedalki.com/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0% … B8-britax-b-agile . Сенника е един път - https://www.google.bg/search?q=Britax-b-agile&client=firefox … 2VNU%3B1042%3B910, 8кг. е. Има напълно легнало положение, борд, цяла дръжка, на които аз много държа. А багажника на мен ми е напълно достатъчно, но дали и на теб, ти ще кажеш.  Hug

Мира, тази количка Бритакс в кой магазин я гледа и колко кг е, че никъде абсолютно не й пишат килограмите? Също за колко пари я продават тук?

Аз малко по малко започвам  покупките. Въпреки че исках да изчакам още малко, днес си поръчах разни набелязани нещица от английския Амазон. Забелязах, че вече доставят до България (преди като си купувах Киндъла ми отказаха) и реших да поръчам директно дотук, защото са си скъпички нещата, вместо да ползвам превозвач. Разликата ми е максимум 10 лв, тъй като доставката на 5-те неща, които си поръчах е 11 паунда.
Избързах главно, защото си поръчах апарат за кръвно на Омрон и той ми трябва сега. Иначе за бебето си взех термометър за ухо на Браун + 40 допълнителни филтъра (за 2,5 паунда, които в бГ струват 35 лв.  Shocked). Поръчах шезлонга на Фишър Прайс, който отдавна си бях набелязала и един хигиенен комплект за бебка.

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B007DEWYBY/ref=oh_details_o01 … ie=UTF8&psc=1

Направи ми впечатление, че тези комплекти в БГ вървят към 50 лв. Първоначално си бях харесала на Томи Типи, но видях доста отрицателни коментари за качеството.

Сега вече гледам за дрешки.

Възглавница за кърмене си купих преди 2 седмици и спах точно 3 пъти с нея. Прекалено е голяма и не си струва, заема ми половината легло и няма как да се обърна с нея от едната страна на другата. Прибрах си я в опаковката и чака да се кърмим с бебка.

# 262
Party Здравейте! Днес мина дългоочакваната 2ра ФМ. Всичко според Стратиева е наред и каза, че спокойно може да купувам дрехи за момиче  Joy Joy Joy Много сме доволни от прегледа, но най-вече, че бебето е ОК!
Миме ако може да ми сложиш едно  stork-girl на първа страница /27.07.14г./ Тежим 400 грама!
 Моля се за всички мами с проблем в най-скоро време всичко да отмине и да се радват на бременността!

Ееее, айде честито за новината ! вие и двамата момиченце си искахте   4470 много се радвам, че всичко е наред с девойката  newsm10

# 263
Добро утро,момичета! Hug
Хайде да започнем деня с хубава новина още преди да е изгряло слънцето - Имаме си бебе,момченце, Мартин - 2650/48 - Да ни е жив и здрав   ura
Много съм щастлива ... и пак рева  Laughing

Честитоооо !!! Да расте здраво и весело детенце !!!    bouquet

# 264
  • Варна
Мира, тази количка Бритакс в кой магазин я гледа и колко кг е, че никъде абсолютно не й пишат килограмите? Също за колко пари я продават тук?

В събота гледах в Рошко лилава, днес в Сладурите като ги попитах ми измъкнаха от склада(че била капарирана) в червено.
Цената е повече от атрактивна - 479лв без кош и 650лв(ако не греша) с кош за новородено. Поне според мен за това, което ми дава тази количка е супер.
Даже и от Амазон я гледах. Там е намалена в момента с 35%, но пък отделно си плащаш за борд( а аз искам 15-20 паунда) и доставка до Бг 12-13 паунда и цялата гимнастика би излязла за няма 70-80лв по-малко, та не си струва.
Иначе е 8кг.

Относно доставката на Амазон до Бг - от край време има, но не на всичко и в зависимост от това дали продавача е амазон или не. Обаче има и едно обаче - детските стоки са освободени от ДДС в Англия и като поръчваш до Бг начисляват ДДС, та смятай си как ти е най-изгодно. За големи покупки и техника, е хубаво да е директно до Бг от гледна точна на евентуална разправия с гаранцията.  Hug

# 265
  • София
slunchoz, има ли ограничение за поръчките от Mothercare.uk - като брой/кг/цена? Доставката 2 лв. за поръчка ли е или зависи от обема?
Къде ти пристигат доставките и налага ли се да ходиш до митница, ако е по-голяма поръчка? Питам, защото хич не ми се занимава с митници и освобождаване на стока...

Предполагам, че и от Amazon.co.uk e по същият начин...

Аз вчера видях количката на Britax, само че беше триколка. Стори ми се много лека и супер маневрена. Летният кош си има напълно легнало положение за новородено. Само че количката без никакви екстри, освен дъждобран беше към 600 лв. С кошницата за кола излиза около 800 лв.

# 266
Така до сега отлагах този въпрос, защото ми се струва още рано но........Коя марка памперси ползвате или ще използвате, аз и идея си нямам кой са най-добри  newsm78

# 267
  • Пловдив
Сега пак съм на системи. Обмисляме с лекарката още един серклаж. В сряда ще ме прегледат и ако шийката се е отпуснала и мехурът не е вклинен, ще направят още един серклаж, над този. Страх ме е, да не се спука мехура. Каза, че много хубво ще огледа и прецени.

# 268
  • София
Така до сега отлагах този въпрос, защото ми се струва още рано но........Коя марка памперси ползвате или ще използвате, аз и идея си нямам кой са най-добри  newsm78

Миме, ето един сравнителен тест за памперсите, който ми беше попадал още преди - http://www.peter.and.bilyana.net/2013/03/14/nay-dobrite-peleni-z … sravnitelen-test/

Мисля, че е много интересно и доста показателно Wink

# 269
момичетаааа не се стърпях и си взехедни кецки за малката шушулка http://www.magazin.hobiyarn.com/product_info.php?cPath=53&products_id=328 тук може да ги видите червенките имаше и още доста други плетени пантовки но се сдържах и ще купувам чак септември такива...вече съм си взела комплект шишета и стерилизатор на Tommee tippee и бейбифон с камера много съм щастлива вече нямам търпение да заредят с летни стоки магазините и да се впускам в голямото пазаруване  Laughing Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт