Менструация

• 649
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте! Нов член съм в групата. Искам да попитам някоя дама, която е пила фолиева киселина може ли от нея да ми е една идея по-безболезнен цикъла. Аз съм с много болезнен цикъл и гинеколога ми в Бургас ми я изписа. Вече 2 седмици я пия, менструацията ми подрани, и не ме боли.
Благодаря предварително!

# 1
  • Sofia
Не, не се отразява на менструацията по никакъв начин.

# 2
Предписано лекарство от гинеколг с някаква цел, не питаш него, а питаш във форум??? Несериозно е! Не вярваш на лекаря ли?

# 3
Да фолиевата киселина помага за качеството на яйцеклетките и спомага за овулацията

# 4
Пила съм 3 месеца фолиева киселина заради анемията, но не забелязах промяна в менструацията ми.

# 5
Ако е в някакъв комбиниран продукт, в който има и магнезий - да, определено. Иначе едва ли.

# 6
  • Sofia
Да фолиевата киселина помага за качеството на яйцеклетките и спомага за овулацията
Всъщност въпросът е дали от фолиевата киселина (вит Б9) менструацията може да стане по-безболезнена.
Ми, не, не може.
Не става въпрос за овулация и качество на яйцеклетките.

# 7
Всъщност въпросът е дали от фолиевата киселина (вит Б9) менструацията може да стане по-безболезнена.
Ми, не, не може.
Няма ли овулация,когато цикъла идва става по обилен и по тежък.При редовна овулация следователно и симптомите на ПМС намаляват .

# 8
  • Sofia
Ми, не, не може.
Няма ли овулация,когато цикъла идва става по обилен и по тежък.При редовна овулация следователно и симптомите на ПМС намаляват .
Не съм забелязала такава закономерност. С доста тежък цикъл съм по принцип. Пия редовно Б9 и Б12. Овулация си имам и с витамини и без. Разлика няма.

Болезнената менструация не е ПМС.
За болезнената менструация никакви витамини не са ми помагали. Действат ми единствено обезболяващи от сорта на Нурофен, течен Аналгин, Аулин или когато съм била на противозачатъчни (където овулация няма).

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 07:47 от Brin de muguet

# 9
Аз имам овулация, пак ми е доста обилно кръвотечението и тежък по време на менструация. Това са глупости, че когато нямаш овулация, не ти е обилна и тежка менструацията.

# 10
Аз години наред съм пила фолиева киселина, ефект върху болките - никакъв. Но тя си е важна да се пие особено ако в следващите година - две е възможна бременност - предотвратява родилни дефекти и е най-важно да се пие преди забременяване, най-добре даже година преди.

# 11
Категорично не

# 12
Искам да попитам тестът за овулация, доколко може да покаже кога ще е следващия менструален цикъл.

# 13
Тестът за овулация е положителен преди овулацията - 12 до 48 часа преди нея. Положителният тест обикновено означава, че ще настъпи овулация, но не винаги особено ако жената има СПКЯ. Но в повечето случаи си настъпва, но е най-добре да се потвърди с базална температура или ехограф. Менструацията идва 11-15 дни след овулацията (лутеална фаза). Лутеалната фаза обикновено е в общи линии една и съща за една жена, най-много ден-два разлика, но обикновено е с една и съща дължина всеки цикъл. Сега от жена до жена има разлика. Но средното е 12-13 дни.

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 10:51 от Zimk02

# 14
Аз използвам пластирите на OneMore - Omevia точно за болезнена менструация и съм много доволна, съдържат прегненолон.
Здравейте! Нов член съм в групата. Искам да попитам някоя дама, която е пила фолиева киселина може ли от нея да ми е една идея по-безболезнен цикъла. Аз съм с много болезнен цикъл и гинеколога ми в Бургас ми я изписа. Вече 2 седмици я пия, менструацията ми подрани, и не ме боли.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт