КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 32-ра тема

• 56 095
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Аз пак да задам въплоса си (най-вече към Мечка Малинарка). Може ли хомеопатията да помогне на деца с изостване в говора - дисфазия. Става въпрос за дете определено като Калкареа карбоника.

# 511
Грешните хомеопатични предписания са толкова, толкова чести, че по-скоро е изключение да попаднеш на правилното лекарство Peace.
Та в този ред на мисли е по-добре все пак да се раждат бебета, макар и с цената на злоупотреби с лекарства, от колкото да се рискува това дете да се загуби Peace.
Поне нека бъдем по-толерантни към периода на бременността, защото да съхраниш един живот и да го доведеш до жизнеспособни месеци си заслужава поемането на всякакви рискове.
А след като това е "проблем" на лекарите, то не класифицирайте действията им като "злоупотреби" Peace.

# 512
  • Пловдив
Мече не искам да пиша конкретни неща и подробности,но искам да те питам нещо.Ще се опитам без конкретика:-става въпрос за следното -
Ако един хомеопат прецени че  чувствителността и  възприемчивостта на  детето е такава ,че е трябвало да пие  ХЛ не  разтворено в лъжици вода, а за да му помогне в острото състояние ХЛ е трябвало да е по-висока потенция но през 5 чаши.
И ако приемем че преценката на този хомеопат е вярна.
Значи ли че това дете по принцип трябва да пие ХЛ през чаши всеки път?за да му помагат без  да  го влошават?

# 513
Аз пак да задам въплоса си (най-вече към Мечка Малинарка). Може ли хомеопатията да помогне на деца с изостване в говора - дисфазия. Става въпрос за дете определено като Калкареа карбоника.
Причините за дисфазията може да са различни и често невъзможни за откриване. Ако няма необратима физическа патология, всичко може на този свят. (това важи за всяко заболяване).
Забавих отговора си, защото ми бе необходимо малко време да се поинтересувам за заболяването.

# 514
Грешните хомеопатични предписания са толкова, толкова чести, че по-скоро е изключение да попаднеш на правилното лекарство Peace.
Та в този ред на мисли е по-добре все пак да се раждат бебета, макар и с цената на злоупотреби с лекарства, от колкото да се рискува това дете да се загуби Peace.
Поне нека бъдем по-толерантни към периода на бременността, защото да съхраниш един живот и да го доведеш до жизнеспособни месеци си заслужава поемането на всякакви рискове.
А след като това е "проблем" на лекарите, то не класифицирайте действията им като "злоупотреби" Peace.
Писах, че е проблем на лекарите ЗАЩОТО не се интересуват в голямата си част от нищо странично, което може да се окаже в полза на пациента.
Това, което казах ясно в прав текст е, че има дози и дози, но една жена да е имала контракции един месец, да е пила магнезий, през следващия да няма никакви, и когато на третия месец отиде на лекар да вземат да й предпишат да си го пие "за всеки случай" до края на бременността, че и на всичкото отгоре не успява да роди човешки заради отпускането на мускулатурата, това вече е злоупотреба. При това при изрични въпроси от нейна страна дали има контракции, или не. (защото сме наясно, че не всички контракции се усещат)
Хомеопатите на какво ниво са, всички знаем... Tired . Казвала съм го неведнъж, ще го повторя пак. Никой няма право по мое мнение да се нагърбва с нещо, с което вижда, че няма да се справи. Аз си направих труда да проверя за заболяването, за което ме попитаха, искам да знам колко лекари провериха какво може да направи Коризалия преди да го изпишат, при това аз съм БЕЗ медицинско образование, респективно съм неука шаманка.

"Та в този ред на мисли е по-добре все пак да се раждат бебета, макар и с цената на злоупотреби с лекарства, от колкото да се рискува това дете да се загуби"
Частично съм съгласна. Аз също съм майка, също съм била на задържане с едната ми бременност, при детето ми имаше последствия, слава богу леки, които вече са минало. Проблемът с незрялото бебе (въпреки задържането преждевременно се роди) и БЦЖ чистихме до тригодишната му възраст. Така че да, но всичко с мярка и премисляне. Просто ми е смешно и страшно един медик да ми твърди, че магнезият е безобиден.

"Реално проблемът е всеобщ, на цялото човечество, само че шамани и сектанти никой не слуша при все многобройните опити за диалог. Защото ако всички хора бяхме отворени към старите "новости", вероятно щяхме да спестим на бременните много проблеми"

Пиша го пак, виждам, че не е прочетено.
Не виждам смисъл да дискутираме, за мен това е непродуктивна дискусия. Уважавам мнението ти, но истината е малко по-страшничка.

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 21:17 от Мечка Малинарка

# 515
Мече не искам да пиша конкретни неща и подробности,но искам да те питам нещо.Ще се опитам без конкретика:-става въпрос за следното -
Ако един хомеопат прецени че  чувствителността и  възприемчивостта на  детето е такава ,че е трябвало да пие  ХЛ не  разтворено в лъжици вода, а за да му помогне в острото състояние ХЛ е трябвало да е по-висока потенция но през 5 чаши.
И ако приемем че преценката на този хомеопат е вярна.
Значи ли че това дете по принцип трябва да пие ХЛ през чаши всеки път?за да му помагат без  да  го влошават?

Не. При всяко остро трите компонента са различни. Аз съм пила ЛМ в остро, пила съм и 200 СН. Децата ми също.

# 516
На жената с детенцето, определено с дисфазия. Ако наистина е конституция калкареа карбоника, моля ви да съобразите едно-единствено нещо, смятам, че ще ви бъде полезно: Калкарея има собствена скорост. Ако си представите една бисерна мида - ако прекалено много я стимулирате, или ще я принудите да се затвори в здравата си черупка, или ще унищожите мекотелото вътре. Но ако я стимулирате така, че да се съобразите с нейната си скорост, тя ще произведе бисер. (л-вото е направено от средния слой на мидата)

# 517
Записвам се да следя.
Малкият е на 2,6 м. и много чести хреми - от тази година откакто тръгна на ясла. Но вирусите ги лепи и по градинките и като че ли тези хреми така и не ги долекувахме. Сега сме при хомеопат - направи ни някакъв спиртен разтвор с около 6 боаронови прератати, пием ги един път дневно. Тя хремата спря още преди да започнем разтвора, но ми се иска поне за лятото да изчистим, ако има нещо. Малко ме притеснява, това че са доста нещата, които са смесени, а съм чувала че не е добре, но за сега имам доверие на лекарката и действам по схемата й.

# 518
  • Русе
Малко ме притеснява, това че са доста нещата, които са смесени, а съм чувала че не е добре, но за сега имам доверие на лекарката и действам по схемата й.

Не малко, а доста трябва да те притеснява.  Peace

# 519
  • Обетованата земя
Смятате ли, че слънцезащитният фактор на олиото от малинови семена наистина е между 28 и 50? Днес в една билкова аптека жената ми каза, че изобщо не било вярно, да не съм била вярвала на "писанките" в интернет, имало фактор около 7, най-много 10 и не ставало за деца в никакъв случай, а аз точно за децата главно исках да го взема.

# 520
  • Пловдив

Не. При всяко остро трите компонента са различни. Аз съм пила ЛМ в остро, пила съм и 200 СН. Децата ми също.
аз по-скоро питах за направата през няколко чаши,не за потенцията.
От всички хомеопати досега само един Simple Smileспомена даване през 5 чаши.Другите все са давали директно,или през шише.
И ми е интересно наистина дали през няколко чаши няма да му действат ХЛ по-меко.
Преди няколко дни му дадох Лик.30 1 път.От 3 дни има много засилени тикове,но успоредно с засилването им пък е много весел,игрив,непослушен доста,не се гневи,не се сърди .Незнам обаче дали е от ХЛ,или от събитията тези дни,защото емоциите му бяха много.
Миналата седмица хомеопата се опита пак да говори с него насаме ,без мен-упорито отказва да говори с нея.Още като излязохме и почна да си ми говори,но там мълчи.

# 521
  • Бургас
На жената с детенцето, определено с дисфазия. Ако наистина е конституция калкареа карбоника, моля ви да съобразите едно-единствено нещо, смятам, че ще ви бъде полезно: Калкарея има собствена скорост. Ако си представите една бисерна мида - ако прекалено много я стимулирате, или ще я принудите да се затвори в здравата си черупка, или ще унищожите мекотелото вътре. Но ако я стимулирате така, че да се съобразите с нейната си скорост, тя ще произведе бисер. (л-вото е направено от средния слой на мидата)

Благодаря ви много за отговора. Четох че, децата от този тип по принцип се развиват по бавно от останалите. Вярно ли е? Това, което казвате за собствената скорост като че ли го забелязвам и в характера му. Ако не иска да научи нещо (стихче, числа, каквото и да е) никой не може да го накара. Когато той реши и точка.
Това което ме притеснява освен всичко друго е, че според мен проблема с говора му е наследствен (от единия му дядо). Това дали би усложнило нещата?

П.С. Може ли да ми препоръчате подходяща литература, където мога да прочета с подробности за тази конституция.

# 522
Будико, тук преди сме коментирали разреждането през чаши- смекчава действието, защото лекарството е на по-голяма площ Peace.
При дъщеря ми действаше много добре този метод. Ако по-ниската потенция й идва слаба, а по-високата предизвиква засилване на симптомите, тогава давах през 5 чаши и детето много добре понасяше хл. След известно време ( няколко месеца ) давах само разтворено хл в чаша вода и в повечето случаи началното влошаване вече липсваше.

# 523
Здравейте ,можеби сте го коментирали десетки пъти,но съм с ужасно главоболие и не мога да чета из цялата тема.Всеки месец по време на ПМС съм с ужасно главоболие,гадна пулсираща болка,моля помогнете

# 524
Будико, няма значение чаши, или не. Принципът е общ. Дали ще има нужда за Х л-во през 3 чаши, или Х л-во през 5,7 чаши, това се определя само от моментното състояние, независимо дали е остро, или не. Иначе наистина е така: имаме 5 /6/, 9, 15, 30 СН и от там директно скачаме на 200 СН. Стъпките са големи, а понякога имаме нужда от по-малки стъпки. Затова разреждането през чаши върши прекрасна работа, за да намали енергията на стимула с увеличаването на площта.

tweetys, отговорът ми остава същият.

Общи условия

Активация на акаунт