ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ - тема 7

• 71 871
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Като не ти се рови има търсачка, пак казвам- в тази тема е  Crazy
Благодаря!

# 361
BoDill, знаех си аз, че нещо си смятала заедно. То и ние така , първия път - им. пакет+ импл. молекули , втория път крос мач-а + импл. молекули и C3- 370 лв общо, та като извадя- точно 265лв е крос-мача.
Правехме го януари.Питах сега в темата за К., цената още си е толкова.

bouquet Embarassed  bouquet   Да , да ! Съжалявам !!! Crazy   Ама то едно ли беше !!!

# 362
  • София
При нас излезе положителен крос мач-а. Имам терапия за два цикъла и следва ново изследване. Ние ще правим повторните след 2 седмици и ще знам за нас евентуално какво следва. Сега пия медрол, огестан, азитрокс и валтрекс. Преди да ни назначат изследването ми казаха, че терапията ще е по сериозна, ако теста излезе положителен.

# 363
Въпрос генетичните включват ли кариотип или това е отделно изследване

# 364
При нас излезе положителен крос мач-а. Имам терапия за два цикъла и следва ново изследване. Ние ще правим повторните след 2 седмици и ще знам за нас евентуално какво следва. Сега пия медрол, огестан, азитрокс и валтрекс. Преди да ни назначат изследването ми казаха, че терапията ще е по сериозна, ако теста излезе положителен.
Дано да е успешна терапията! Щом казват, че за две седмици ще подейства. Само огестанът ми е известен. Е, дано повторният тест е отрицателен. Хубаво ще е, ако може да се избегнат вливанията, ако въобще този крос мач тест касае вливките Hug

# 365
Въпрос генетичните включват ли кариотип или това е отделно изследване

Отделно се пуска, но пак е генетично.

# 366
  • София
Дано да е успешна терапията! Щом казват, че за две седмици ще подейства. Само огестанът ми е известен. Е, дано повторният тест е отрицателен. Хубаво ще е, ако може да се избегнат вливанията, ако въобще този крос мач тест касае вливките Hug

Терапията ми е за два последователни менструални цикъла и след това контрола. Надявам се и аз да сме смъкнали малко антителата.

# 367
По-назад в темата съм писала, че при мен в момента на изследването в Надежда само едни антибета-гликопротеинови антитела излязоха двойно над нормата. Останалите НК клетки са в нормата този път, както и кросмача и оснаталите показатели от имунологичния панел, но и аз имам назначена терапия в два последвателни месеца. В момента пия само антиоксиданти - оксибор и омега 3 фортекс  (странно, но откакто го пия получих някакъв странен сърбеж по цялото тяло без видими обриви. Чудя се дали е възможно да е от омегата. Накоя от вас да го пие и да е наблюдавала подобно състояние? Вчера не го пих и нямам сърбеж. Ще го спра за няколко дни и после пак ще го изпия, за да разбера. Имам назначен и Идеос, но още не съм го започнала). При първи цикъл имам терапия с антибиотик и вирусен препарат, както и аспирин протект. При втори цикъл октагам и фраксипарин. И после контрола. Правили ли са ви биопсия на матката? На мен първия път чрез нея ми откриха завишените НК. Веднъж взимат кръв, друг път говорят за биопсия.  newsm78

# 368
Helinor17 те анти бета 2 гликопр. са АФА , та не е малко. Аз имах терапия "само" заради леко завишен C3  Wink
Oksibor forte пиех преди да забременея, след абортите, заради Хашимотото и високите АТ.
Омега 3 фортекс пия от 17г.с. . Не знам дали си разбрала , че има два вида милиграми, защото на мен не ми бяха написали от колко да пия  Mr. Green
И Идеос пих, но само една  двойна опаковка.
обриви не съм получавала, може да смениш с Омега 3 на друг производител.

# 369
мама-ирина, не не са ми написали милиграмите на Омега 3. В аптеката ме питаха дали искам с витамин Е или не, но нямах представа. В листа с терапията е отбелязано само, че трябва да взимам по 1 таблетка дневно. Може и да си въобразявам, че сърбежа е от него.
Тези антитела и при предишното изследване бяха завишени. Вливането на имуновенин не помогна предния път.
На тези от вас, на които са вливали имуновенин, октагам или с подобно дейстие, кога го направиха - преди забременяване, при положителен тест или при визуализиране на сърдечни пулсации? Доколкото ми е известно (съм чела) в практитака, се прилагат и трите варианта.

# 370
Азпреди тази брем. не съм правила имунологични. Изследвах в 5-6г.с. При мен вливането беше в 17г.с. заради стойността на C3, която беше малко над горна граница още в нач. на брем., но била норм. за бременност. Следях всеки месец и като мина и границата за бременни правих вливане.

На тези от вас, на които са вливали имуновенин, октагам или с подобно дейстие, кога го направиха - преди забременяване, при положителен тест или при визуализиране на сърдечни пулсации? Доколкото ми е известно (съм чела) в практитака, се прилагат и трите варианта.
- да така е!
Омега 3 фортекс аз пък не знам, да има без вит Е, но първо си бях взела опаковка от 60бр, защото ми трябваха реално за 1 мес.-30 бр. . После АГ каза да продължа да си ги пия и взех опаковка 2x90 капс. и вдях, че са 2пъти по-концентрирани от първите.

# 371
Вчера ми вляха и Интралипид. Всъщност той на какъв принцип действа? За Октагама докторът ми обясни надълго и нашироко, но този път нямаше време, чухме се само за кратко и бързах да го влеем и да бягам по задачи.

Та как действа този интралипид и той не е ли ефективен само в ранна бременност? Чула недочула, с такова впечатление останах.

При мен беше ясно още от преди забременяването, че имам автоимунен проблем. Гинекологът реши, че вливането не е спешно, тъй като историята показва, че бебетата не ги губя в ранни седмици. Предполагам, че имунологът щеше да предпочете друго, но ме препратиха към него чак около 7ма-8ма седмица, когато и направихме вливането на Октагам.

# 372
На мен имунолога ми обясни, че интралипида има по-малък обхват, действал само върху НК клетките, докато имуноглобулините  регулират и други неща.

# 373
Аз сега му четох листовката. Пише, че е показан за парентерално хранене при хора, на които им липсват мастни киселини. Нищо друго нямаше по нашата тема.

# 374
  • София
Аз сега му четох листовката. Пише, че е показан за парентерално хранене при хора, на които им липсват мастни киселини. Нищо друго нямаше по нашата тема.
Интралипид е все едно си се наяла с мазна риба.

Общи условия

Активация на акаунт