ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ - тема 7

• 71 818
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
Някои може ли да ми препоръча активна форма на Витамини Б, на чиято марка може да се разчита. Благодаря.

# 571
Здравейте,
Днес бях на преглед в клиниката на Владимиров и след консултация ми назначи кариотип и други изследвания (нк, хламидия, прогрстерон и т.н) въпросът ми е след като имам едно живо и здраво дете на 6,5 (Бог да му дава здраве и дълголетие) то необходим ли е този хромозомен анализ? И само аз ли трябва да го правя или и мъжът ми?
Мерси

# 572
При мен се получи същото 2 пъти заради високия ТАТ, ТСХ обаче беше идеаално
Моята ендо твърди, че ТАТ/МАТ нямат връзка с неуспешни бременности, ТСХ е това, което бърка, трябва да е между 1 и 2, каза, че има много пациентки с високи ТАТ/МАТ, които си износват нормални бебета при регулирано ТСХ
Sad

# 573
etaniel ако направиш консултация с имунолог / най- добре в репрод. клиника/ ще ти обясни, защо антителата имат връзка с неуспешните брем.

# 574
И на мен д-р Начев ми каза, че ТАТ и МАТ не са проблем, важно е TSH да е в норма. Но в последствие имунолозите на Надежда ми изписаха вливане на имуновенин, точно заради ТАТ и МАТ и сега не знам какво да правя... newsm78

# 575
И на мен д-р Начев ми каза, че ТАТ и МАТ не са проблем, важно е TSH да е в норма. Но в последствие имунолозите на Надежда ми изписаха вливане на имуновенин, точно заради ТАТ и МАТ и сега не знам какво да правя... newsm78

ТАТ и МАТ не са проблем за забременяването, а за износването, затова се изписва имуновенин!

# 576

ТАТ и МАТ не са проблем за забременяването, а за износването, затова се изписва имуновенин!

Аз бях при Начев докато бях бременна (за кратко) и тогава той ми каза, че антителата не са проблем

# 577
  • гр. София
Аз съм с тройно завишен МАТ, но не са ми изписвали вливка в Надежда. Гледат се и други показатели.

# 578
При мен двата аборта бяха заради ТАТ в 6 г.с и в 7 г.с
С тази бременност вливах два пъти имуновенин, не е гаранция че всичко ще е наред, но в момента съм в 22 г.с. Има разлика от 6 г.с Simple Smile  Praynig

# 579
Аз съм с тройно завишен МАТ, но не са ми изписвали вливка в Надежда. Гледат се и други показатели.

На мен другите имунологични са ми ОК. Имунолозите са написали, че препоръчват вливане на имуновенин (40 ампули преди трансфер) с оглед високите титри на ТАТ и МАТ

# 580

Тройно завишение нищо не е .
6 мес. след първия аборт моите бяха 50 пъти над нормата. Колко са били по време на брем. и 3 мес. след това кой знае  Crazy

# 581
Здравейте,
Днес бях на преглед в клиниката на Владимиров и след консултация ми назначи кариотип и други изследвания (нк, хламидия, прогрстерон и т.н) въпросът ми е след като имам едно живо и здраво дете на 6,5 (Бог да му дава здраве и дълголетие) то необходим ли е този хромозомен анализ? И само аз ли трябва да го правя или и мъжът ми?
Мерси
Аз пак да питам за кариотипа, налага ли се да се прави след като имам едно дете нормално заченато? Sad

# 582

[/quote]

На мен другите имунологични са ми ОК. Имунолозите са написали, че препоръчват вливане на имуновенин (40 ампули преди трансфер) с оглед високите титри на ТАТ и МАТ
[/quote]
Вие ме хвърляте в чудене...ТАТ/МАТ доколкото знам са АТ, които действат срещу щитовидната жлеза и нищо друго. Плюс, че знам, че стойностите им трудно се свалят, т.е. бивайки високи, те си остават почти постоянно високи или греша?

# 583
Знаете ли дали в клиниката на Владимиров има имунолози? Той споменя, че ще правим и антифосфолипиден синдром, който е към имунологията, ще ме насочва ли към имунолог или той ще чете резултатите?

# 584
А сега излезнаха изследванията ми:
Прогестерон 22 ден - 43 (реф 5,3 - 86)
NK клетки (CD3-/CD16+/CD56+) %   23   %   5.6 - 31; при жени в репр. възраст: 8 - 21
NK клетки (CD3-/CD16+/CD56+)   261   Cells/µl   90 - 430; при жени в репр. възраст: 100 - 321
T клетки с NK активност (CD3+/CD16+/CD56+)   4.53   %   0 - 12
Общи Т лимфоцити (CD3+)   726   Cells/µl   720 - 2330
Общи Т лимфоцити (CD3+) %   63   %   59 - 85

Не са ми ясни, а смея да твърдя, че мога да разбирам от реф ст-сти Sad
Някой да каже мнение? НК май са високи....

Общи условия

Активация на акаунт