Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 33 019
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
Мен Стокето първо не ми е удобна.. Второ ми е ужасно грозна.
Двете кокони ги изкарах с една количка, сега и №4 ще е с на батко си количката, въпреки че е синя и ако е момиченце, няма да е много подходящо, но ще видим.
Ето я
Скрит текст:
600лв, ама не е мръднала и грам, пък си има всичко, от което съм имала нужда.

# 361
Добро утро!
Мама жаба, аз също съм с Hauck. Много съм доволна. Немска работа - няма мърдане  Laughing . отношението цена/качество дори не искам да го коментирам. А като сложим, че моята я купих с 29 % отстъпка  Mr. Green Бях много доволна. Бяхме тръгнали с ММ на разходка и  оглед за шишета, корита и чаршафи. Влизаме в първия магазин от набелязаните и на вратата една девойка се усмихва : понеже днес е 29.02 имаме намаление 29 % на всички бебешки стоки Simple Smile Количката ни е тъмносиня и цветът си е много подходящ и за девойка.
МатсуткаHug . Последно имахме ангорска котка. До последно си я държахме вкъщи. Така и не можахме да я приспим Sad Определено няма да си взема скоро друго животно вкъщи. Мъжът ми постоянно ми предлага да си вземем нова. Близо до работата му има зоомагазин и той постоянно ходи и си харесва котенца, но аз не искам. А и с бебето е по-добре да се изчака, има да го скубят горкото.
Еспа, мисля, че тези ваксини в първите дни не може да се отложат. Следващите може да се отлагат с 1-2 месеца. Поне ние ги правехме всичките с 1 месец по-късно, т.к. Бубчо имаше тежка жълтеница. Не бива да се подценява факта, че не само при ромите има голям риск. Беженците, които много се навъдиха напоследък, също са с масово неваксинирани деца. Заради войната там вече не се спазва имунизационния календар в Сирия и вече в България, а и в други страни, където има много бежанци.

# 362
  • ГО
Добро утро, момичета!
Благодаря на всички!
Не, не ми казаха от какво е болката, ама си имам проблем с гръбнака, получавала съм и преди болежки в тази област, ама така, като си поемам въздух и да ме боли, не е било. Точно това ме накара да ида на лекар. Ходила съм при какви ли не лекари и никой категорично не ми казва, един даже каза, че с напредване на бременността, по-зле ще става. Ужас!  ooooh!

Стокето, аз да си призная, много ме кефи.  Blush
Можех да си купя за второто, ама тогава карахме една 20-год. кола и си виках, че ще ни се чудят хората. Количката не знам каква си, пък колата от която я вадим....Не посмях. Купих Лола-та, която излизаше колкото Стоке, ама не се набиваше на очи.
Това обаче не попречи на паркинга на Техномаркет в Търново, докато моят мъж сгъваше количката, един непознат мъж да констатира, че количката ни била по-скъпа от колата  Joy Joy Joy

Днес е Благовещение!
За мен е много специален ден, днес ми беше термина с баткото, на днешния ден отидох да го раждам, е не успях, родих го на другия ден, ама няма значение. Много си го обичам този празник!

# 363
Добро утро!

КамъчеHug важното е че се е разминало. Не ме притеснявам, кой какво ще каже за количката, която ползвам в общи линии не се тревожа особено за хорското мнение за нищо, важното е че за мен е ок и ми е удобна. Особено за количките съм установила, че всяка майка има собствено мнение, и обикновено е тема дето предизвиква спорове по отчетните, щото много се докачат жените, не зная защо,  пък в същност по-важното е всеки да му е удобно с неговата и да е доволен от избора си Peace
Меги, да наясно съм че бежанците също увеличават риска, аз имах в предвид, че за държавата е важно да хване ромите още в болницата да ги ваксинира, защото после ги изтървава. А защо не може да се отложат тези първите две - хепапит и туберколоза, имаш ли представа? Аз си мислех за отлагане на всяка от ваксините с по 6 месеца, не повече, т.е на 6 хепаптит и туберколоза на 7 първата поливалентна + реимунизация за туберколоза и т.н. Хепати В се предава по полов,кръвен път и при близък битов контакт със заразен. Ако в семейството няма болни не ми се вижда риск да се отложи 6 месеца боцването. Все си мисля че не би трябвало да има проблем, щом на деца които са болни, грипави и т.н може да се отложи, значи не е толкова фатално за организма, ако минат няколко месеца newsm78. Ще се поровя да почета, ако попадна на нещо интересно ще дам линк, ако и друг има интерес. Не съм против ваксините, не мисля да ги пропускам, просто искам да е възможно най-разумно поставянето, не бих рискувала здравето на детето си и искам да претегля внимателно плюсовете и минусите

# 364
  • София
Привет!  Hug

megi, питах те на колко години е момченцето ти, понеже като разправяше за "фитнеса", предположих, че е в много "луда възраст", хе-хе.  Mr. Green ЗНачи и той е 2012г., като Луизка?  Flutter

Hauck са много бутани колички в парковете, със сигурност не е случайно!  Peace
Като оставим настрана цената на Stokke, наистина не ми харесват... Embarassed Разни хора, разни вкусове- пазарът е разнообразен и има за всекиго по нещо! Simple Smile
А пък аз може да се сдобия с Jane muum за 400лв., още в гаранция.  Flutter Само да не е много разбита за тия пари...  Thinking

Ваксините- необятна тема. Много е сложно... Еспа, никакви съвети не си позволява да дава ММ. Едно е в какво той е убеден като холистично мислещ лекар, от друга страна- няма научни доказателства. От трета страна- нямаме избор, ваксините са задължителни. Няма как педиатъра да не ги сложи, попада под ударите на закона. Единственото нещо, което някак е възможно да се постигне /така действаме и ние/- да се отлагат, да се разтеглят максимално във времето приемите. В едно сме убедени- имунизационният календар до 1г. е страшно сгъстен, твърде много са ваксините, които този крехък организъм трябва да понесе през първата година от живота си...  Tired

Янче, твоят пост не е за коментиране направо...  Tired След няколко месеца ще влезеш тук притеснена: "-Бебето ми повръща след хранене, какво да правя?" Познай кой ще ти даде съвет, мила...  Rolling Eyes

ЧЕСТИТО БЛАГОВЕЩЕНИЕ- празникът на всички майки!  Hug Да сме все така силни, търпеливи, обичащи, всеопрощаващи!   bouquet За мен също е по- специален ден, защото преди 2 години на 25 март видях първият положителен тест в живота си!  Heart Eyes Тези "две чертички" сега щъкат и се хилят около мен, а сутринта ми погалиха корема...  Blush Heart Eyes

# 365
  • ГО
Дъщеря ми изкара Ротавируса заедно с пневмония, няма да казвам колко тежко го мина, колко бях уплашена за живота й и как никой не каза една успокояваща дума, че детето ми ще живее. Единствено лекарите от университетската болница в Плевен я изправиха на крака. Да са живи и здрави всички и да продължават така да помагат на болните!!!
Никога не съм слагала на децата си избираема/незадължителна ваксина.
Много ме е страх от ваксините, защото до сега минаваха без проблем, даже до скоро не се вълнувах вече какво, що, ама като ми дойде до главата пак и направо ми се изправят косите от ужас.
Както Еспа има съмнения за една ваксина, така и моя приятелка е убедена, че аутизмът на дъщеря им е също от ваксина. Ама нали се сещате, че никой не казва, че е от ваксината, всеки вика, не може да се докаже.

# 366
Еспа, бях чела преди да родя първото си дете за отлагането на ваксините, но не помня вече къде. Имаше и по канал 1 предаване сутрешно, в което също обсъждаха въпроса. Оттам ми е останало това за първите ваксини. Бях питала и един съдебен лекар, който също ми беше казал, че не ми препоръчва да не ги слагаме. Следващите могат да се отлагат с 1-2 месеца ако детето не е здраво.
Камъче, в САЩ е доказано, че преди години е имало ваксина, която е водела до аутизъм. Там е била забранена. В Европа обаче май се е прилагала няколко години след това. Майка ми има познати, на които детето е пострадало от нея. Там обаче не е като в БГ и не си затварят очите при такива съмнения, а веднага се започват сериозно разследвания и фирмите ги съдят.  Дано доживеем и при нас да стане така, но...
Юле, 2012г. е. Вие май сте в края на годината.

# 367
megi, за болничния предполагам, че гоемите учреждения си имат някаква уговорка, която включва закъснения, защото при нас е мнооого тромава системата. той моят болничен още не е стигнал до счетоводство, камо ли до нои...

камъче, това ми се случи с първата бременност, само че някъде към 8 месец. след като обикалях по кардиолози (които бяха така добри да ми обяснят, че при подобна болка до 2 минути би трябвало да съм умряла, ако е от сърцето Simple Smile)) се оказа, че е притискане на нерв, някаква невралгия. просто тъпо, че точно в онази област. и да знаеш, че мен ме пробождаше бая време, може би седмица-две. да не се шашнеш, ако се появи пак.

юле, и нашият педиатър, за когото смея да твърдя, че е един от най-добрите в софия също е на мнение, че проблемът не е в броя или вида ваксини, а в честотата, на която се слагат. макар че опитът ми е показал, че те неминуемо се разтеглят във времето от болести, обриви и какво ли не.
иначе ние на дара (след много чудене и консултации) й сложихме ротарикса и оттогава няколко различни лекари са по време на големите ротавирусепидемии са ми казвали, че това е причината тя да ги кара изключително леко, да не кажа незабележимо. и с второто си детенце, живот и здраве, също смятам да я сложа. да не говорим, че тя е през устата, без усложнения и т.н., а майките с дечица знаят колко са тежки тези инфекции за дребчовците, лежи се по болници и т.н.

и за да ви успокоя и кротките хлапета правят бели - и нас Дара ни е затваряла на балкона, в гърция, в 7 ч. сутринта, по гащи Mr. Green Mr. Green Mr. Green 20 минути ни държа навън и ни отвори Laughing

# 368
  • София
Елч, значи и твоето не е особено кротко  Mr. Green
Алек е роден февруари 2012 и вечно отлагахме ваксините заради нещо. Лятото ги отлагахме заради жегите. Докито я беше страх да слага в най-големите жеги и все с по 3-4 месеца сме назад. Сега трябва да слагаме последната, но пък чакахме 45 дни да минат от варицелата. Та тая седмица трябва да я сложим.  Confused
Някои доктори слагат тези двойните ваксини в различни дни. Не знам какво значение има. Ние двойните ги слагахме на куп, обаче все с голямо закъснение. Последните двойни ги сложихме близо на 7м при положение, че те се слагат на 2-ри, 3-ти и 4-ти месец.

# 369
Добро утро!!!!

Ади, моите стойности на ТСХ също клоняха към хипер 0,018. Взимах Л-тироксин 75. Сега преди седмица бях отново на преглед за един месец ТСХ е станал 2,48. Продължавам с доза 75.

Цветалина Костадинова, твоя лекар кога те вика отново за изследване на ТСХ?

Аз утре влизам в 4 месец и лекаря ми каза да отида  да изследваме ТСХ отново чак в 8 месец, дотогава дозата си остава 75. Момичетата, които следят хормони как е при вас честотата на прегледите?

matsutka, имаш много сладко детенце!! Показала си снимки на колички, предполагам детенцето е твое  Simple Smile!!

Лично на мен информацията на мамите, които имат дечица ми е много интересна. Също и тази за количките  Simple Smile!!

Аз съм на преглед на 3.04 ще бъда в 15 седмица и най-вероятно ще разберем пола на бебо, засега имаме предположения за момче  Simple Smile!!

Хубав и слънчев ден!!!!

# 370
  • София
Добро утро!!!!
matsutka, имаш много сладко детенце!! Показала си снимки на колички, предполагам детенцето е твое  Simple Smile!!

Лично на мен информацията на мамите, които имат дечица ми е много интересна. Също и тази за количките  Simple Smile!!

Аз съм на преглед на 3.04 ще бъда в 15 седмица и най-вероятно ще разберем пола на бебо, засега имаме предположения за момче  Simple Smile!!

Хубав и слънчев ден!!!!
Рали, благодаря ти! Моето детенце е. Беше голям сладур като бебе (и сега е, де, нали си е мое  Mr. Green ) и хората директно се обръщаха да го гледат. Постоянно чувах коментари от минувачи колко бил сладък. Все се притеснявах, че заради това е толкова ревлив, щото все хващаше очи. От немай къде заради ревовете му съм му правила номера с гасенето на клечките в чиния.  Mr. Green #Crazy Crazy Луда работа, ама то вече в приключение се бях видяла с това реване. Бях си набелязала една "приятелка", която като го видеше и веднага ревеше това дете. Може би си внушавах и реването си е имало причина. Но....така и не разбрах каква.  ooooh!
Супер, че има вече предположения за пола. На мен ми го казаха предния път раничко и то човек, който не е гинеколог, а уролог (роднина) Мисля, че щом са видели пишленце, то няма да изчезне  Laughing

# 371
Ади, моите стойности на ТСХ също клоняха към хипер 0,018. Взимах Л-тироксин 75. Сега преди седмица бях отново на преглед за един месец ТСХ е станал 2,48. Продължавам с доза 75.

Рали, не се учудвам, че за един месец се е вдигнал толкова ТСХ, това е често срещано явление Simple Smile учудва ме обаче, че са те оставили на същата доза, лекаря ти смята, че оттук нататък опасността е по- малка или ...? Вярно е, че детенце вече има щитовидна жлеза, може и това да е причината   bouquet

# 372
  • ГО
Снощи викам на моя мъж, че мисля да ида при една докторка, да ме погледне, евентуално да ми каже пола и той заключи, че не съм добре и се чудя къде да ходя да харча пари  hahaha Този път нямам търпение  Crazy

# 373
  • София
Снощи викам на моя мъж, че мисля да ида при една докторка, да ме погледне, евентуално да ми каже пола и той заключи, че не съм добре и се чудя къде да ходя да харча пари  hahaha Този път нямам търпение  Crazy
hahaha hahaha hahaha
И аз вече нямам търпение. Много искам някой да потвърди 100% А имам още 20 дни до следващия преглед. Може би ще отскоча до братчеда, няма начин.  Mr. Green

# 374
  • София
Току- що се опитах да се запиша за фетална морфология при доц.Томова... няма часове за целия месец април!  Shocked Лошо, сега ще трябва да го мислим къде да идем...  Tired

Наредили сме ги тука набор'12, само моята мома и момъка на Цветенце са в края на годината, през ноември.  Grinning

Поздрав от нас!  Flutter

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт