"Селски" номера и пинизи

• 5 175 843
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 16 290
  • където ми харесва
Rolling Eyes детска беля, чак пък селко.
Абсолютно. Къде да изхвърли иначе тавата, без да бъде забелязана от родителите... и за мен е просто детска беля.

# 16 291
Къде да изхвърли иначе тавата, без да бъде забелязана от родителите...

В контейнера?

# 16 292
Къде да изхвърли иначе тавата, без да бъде забелязана от родителите...

В контейнера?

Мъхм, всички дребосъци са съобразителни, ама друг път.
 Обикновено правят най-нелогичното. В случая все едно щраус си заравя главата в пясъка. Определено не бих квалифицирала конкретната постърпка като селска.

# 16 293
Според мен детето просто не е възпитано, къде да си хвърля отпадъците. Щом за 10-11 години не са го научли да ползва кош /в сучая направо контейнера, ако не иска родителите да научат за провала в кухнята/ няма да се научи и като порастне и ще си изхвърля и кокалите от вечерята през терасата. Ами ако отдолу минава човек?? или майка/баща с бебешка количка и тавата се засили към количката не ми се мисли, пълна тава изасилена под влияието на гравитацията ooooh!. Не само е селско, ами е опасно за околните.

# 16 294
Аз не прочетох детето систематично да си хвърля отпадъците, а прочетох, че едно дете е претърпяло кулинарен провал и в тази възраст е решило да го покрие, разбира се не по най-адекватния начин, но какво разбирам аз. А и не става ясно как е продължило да практикува това дете като голямо. За всеки случай - големи изводи на никаква основа  Rolling Eyes
Нека е невъзпитано детето и селянче.

# 16 295
Ба, селско! Градско си е тва - селяните немат балкони!  Naughty
Е, те тука даже помня, един г`син, виден форумски културтрегер, дето всяка вечер си разхожда костюма в зала България на симфоничен концерт, се хвалеше как хвърлял пълни бутилки с вода от балкона, за да разтурва младежката седянка пред входа.  Wink bowuu

# 16 296
Мъхм, всички дребосъци са съобразителни, ама друг път.
 Обикновено правят най-нелогичното. В случая все едно щраус си заравя главата в пясъка. Определено не бих квалифицирала конкретната постърпка като селска.

Че може да е несъобразителност, може. Но обикновено в такива случаи се действа по навик. Ако в това семейство или поне това дете (да ме прощава съфорумката, не я знам коя е) няма навик да се изхвърлят разни неща, например боклуци, през терасата, надали щеше да ѝ хрумне да метне тавата.
Несъобразителност е това, че не е преценила, че може да убие някого. Самото мятане е навик и не можете да ме убедите, че не е така. И е напълно в духа на темата.
Между другото, такъв навик съществува(ше) в много семейства. Помня какви камари фасове имаше под терасите на блок, в който съм живяла, и как всички знаеха чие беше това "кошче за смет".
Да не говорим в какъв потрес останах веднъж, когато уважавани дотогава от мен и доста интелигентни хора, споделяйки смешни семейни случки, между другото разказаха как съпругата излязла на терасата да изхвърли пепелника и го метнала долу с все фасовете. Придружено с обилен смях. Много смешно, нали? Вместо да изхвърли само фасовете, тя изхвърлила и пепелника с тях.
Е, аз обаче съм оперирана от чувство за хумор и изобщо не разбрах къде трябваше да се засмея в този момент.
Та така с мятането на боклук през терасите...

# 16 297
Ба, селско! Градско си е тва - селяните немат балкони!  Naughty
Е, те тука даже помня, един г`син, виден форумски културтрегер, дето всяка вечер си разхожда костюма в зала България на симфоничен концерт, се хвалеше как хвърлял пълни бутилки с вода от балкона, за да разтурва младежката седянка пред входа.  Wink bowuu

Един друг културтрегер, който СВИРИ във въпросния симфоничен оркестър, хвърли дамска превръзка (ползвана!) през терасата на апартамента си в центъра на столицата. Освен че е културтрегер, момчето бе "от сой". Намси-коеси поколение софиянец!  #Crazy

# 16 298
Държа да обърна внимание на всички горепишещи, че първо говорим за дете, второ информацията е оскъдна. А че има всякакви простаци, има. През балкон ли, направо както си ходи ли ще си хвърли фаса, през колата ли, все тая. Селско е.

Ми, въобще от този цитата във въздуха няма да си направя извод, че е навик.
Но щом вие можете - ок. Значи родителите са селяни, а детето е потърпевшо.
Честно казано предпочитам да разсъждавам по конкретните примери в темата, без да разтягам хипотетични локуми. Този пример конкретно на мен не ми говори нищо, освен детинщина. Да, опасна, да бела, но толкова.
И на моя позната детето й, мятали балони пълни с вода и праснали някаква кола с негово приятелче, та после тя добре си беше подредила синковеца. Определено не го е учила на това.

Последна редакция: сб, 15 авг 2015, 20:10 от NinoTino

# 16 299
  • Canada
Конкретния пример на мен ми говори повече за Анонимен, отколкото за детето.

# 16 300
Конкретния пример на мен ми говори повече за Анонимен, отколкото за детето.

много точно.
Сега като се замислям - темата трябва да се преименува на 'градски' номера и пинизи, понеже аз честно казано на село такива простотии, като описваните тук, никога не съм виждала или чувала.

# 16 301
Ние като деца ( 3/4 клас) всеки ден в продължение на седмица най-малко, накъсвахме хартия на много ситни късчета в 2 средно големи легена и после ги изсипвахме от терасите ( 7 етаж)  направо върху на сиганите главите. Айде възмущавайте се какви селянчета сме били  Mr. Green  Сичкото сиган знаеше кой го прави, но не ни се караха (че те техните сиганета пикаеха и акаха там, та на нас за едни хартийки ли да ни се карат) ...  Joy
Обожавахме да гледаме как всичко долу побелява и как Айшетата и Хасаните започваха да се възмущават на турско-български  Laughing За Столипиново говоря, началото на 90-те.

Не знам как може да се определя възпитанието на децата от една беля (волно или неволно направена). Иначе боклуци по улиците не съм хвърляла НИКОГА, с изключение на детските ми години, прекарани в Столипиново ... където едно, че кошчета нямаше, друго, че не сме считали за нужно да пазим мухливите кални подрискани столипиновски улички.

ПС: Приемам обаче хвърлянето на тежки предмети (като тавата със сладкиша) от терасите за опасно, защото може да нарани или дори убие невинен човек.

# 16 302
Ние като деца ( 3/4 клас) всеки ден в продължение на седмица най-малко, накъсвахме хартия на много ситни късчета в 2 средно големи легена и после ги изсипвахме от терасите ( 7 етаж)  направо върху на сиганите главите. Айде възмущавайте се какви селянчета сме били  Mr. Green  Сичкото сиган знаеше кой го прави, но не ни се караха (че те техните сиганета пикаеха и акаха там, та на нас за едни хартийки ли да ни се карат) ...  Joy
Обожавахме да гледаме как всичко долу побелява и как Айшетата и Хасаните започваха да се възмущават на турско-български  Laughing За Столипиново говоря, началото на 90-те.

Не знам как може да се определя възпитанието на децата от една беля (волно или неволно направена). Иначе боклуци по улиците не съм хвърляла НИКОГА, с изключение на детските ми години, прекарани в Столипиново ... където едно, че кошчета нямаше, друго, че не сме считали за нужно да пазим мухливите кални подрискани столипиновски улички.

ПС: Приемам обаче хвърлянето на тежки предмети (като тавата със сладкиша) от терасите за опасно, защото може да нарани или дори убие невинен човек.
Този разказ ми припомни клишето, че битието определя съзнанието. Където живееш, сред каквато среда се движиш и каквото виждаш около себи си – такъв ставаш и то почти несъзнателно. Трудно е да бъдеш бяла лястовица.
Все пак хубавото е, че не сте останали да живеете доживотно в Столипиново.

# 16 303
Само да не важи и тук клишето, че от селото можеш да излезеш, ама то от теб - никога. Само че вместо село, да се чете Столипиново.

# 16 304
Ние като деца ( 3/4 клас) всеки ден в продължение на седмица най-малко, накъсвахме хартия на много ситни късчета в 2 средно големи легена и после ги изсипвахме от терасите ( 7 етаж)  направо върху на сиганите главите. Айде възмущавайте се какви селянчета сме били  Mr. Green  Сичкото сиган знаеше кой го прави, но не ни се караха (че те техните сиганета пикаеха и акаха там, та на нас за едни хартийки ли да ни се карат) ...  Joy
Обожавахме да гледаме как всичко долу побелява и как Айшетата и Хасаните започваха да се възмущават на турско-български  Laughing За Столипиново говоря, началото на 90-те.

Този разказ ми припомни клишето, че битието определя съзнанието. Където живееш, сред каквато среда се движиш и каквото виждаш около себи си – такъв ставаш и то почти несъзнателно. Трудно е да бъдеш бяла лястовица.
Все пак хубавото е, че не сте останали да живеете доживотно в Столипиново.

Изобщо не е било несъзнателно  Mr. Green Всичко се правеше нарочно. Иначе, да - и аз се радвам, че напуснахме столипиново още тогава ( но то и нямаше как да се живее там след 92/92г ... не искам и да си представям какво е сега там  ooooh!

Как' Сийка, това важи с пълна сила за екземпляри, които правят подобни неща в много по-'напреднала' възраст. Не просто за детска глупава щуротия, а за съвсем осъзнати големи хора над 18г...
Разказах случката точно, защото някои хора определиха предния пост с тавата за селска проява, а това просто е било детска беля. Това, че сме си позволявали такива неща като деца, съвсем не означава, че и като големи хора го правим. Поне не аз де  Wink  

Иначе част от Столипиново си остана в мен по друг начин. Мога да ти имитирам ромка, говореща на развален БГ толкова успешно, че с подходящото облекло мога да те заблудя, че не съм БГ. Само дето кючеци не се научих да въртя ( и Слава Богу!)  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт