"Селски" номера и пинизи

• 5 184 775
  • 49 908
  •   3
Отговори
# 6 360
Вината за безпорядъка в ГТ не е у хората, а в това, че няма място. Понякога и да искаш, просто не е възможно да направиш място за количка, защото принципно има места за колички. Тези неща няма как да се спазват, когато автобусът се пръска по шевовете. Не знам как не го осъзнавате това. И аз имам малко дете, с което пътувам в ГТ, но не допускам да го смажат и после да пищя, че никой не е станал. Гушкам го и го държа здраво, докато се поосвободи място. Обикновено най-голямата тъпканица е за няколко спирки само.

# 6 361
Вината за безпорядъка в ГТ не е у хората, а в това, че няма място. Понякога и да искаш, просто не е възможно да направиш място за количка, защото принципно има места за колички. Тези неща няма как да се спазват, когато автобусът се пръска по шевовете. Не знам как не го осъзнавате това. И аз имам малко дете, с което пътувам в ГТ, но не допускам да го смажат и после да пищя, че никой не е станал. Гушкам го и го държа здраво, докато се поосвободи място. Обикновено най-голямата тъпканица е за няколко спирки само.
Предполагам се коментират случаите, когато ГТ не се пръска по шевовете

# 6 362
Е как тогава ще ти смажат детето? Просто тук пишат някакви царици-парцалици, които хем нямат пари за такси, хем искат специално отношение в ГТ. Не става така, другарки, не сте по-важни от останалите пътници, нито пък децата ви.

# 6 363
Първо не чух тук някой да пищи, че не са му станали на детето. Второ, вече писах в темата, че докато веднъж "го гушках здраво" и пазех равновесие за да не паднем, не можах да си опазя чантата и някой ми открадна портмонето. Не пожелавам на никого точно такава случка, но обидата тогава наистина беше голяма. То добре, че се прибирах в къщи и на спирката видях, че чантата ми е отворена. Ако отивах някъде и насред София остана без пари? И да, беше за една спирка само и това беше достатъчно за джебчиите. И да, ССФ е супер майка, бдителна и предвидлива, никога не допуска нищо да му се случи на детето й, моли учтиво за място, но пък ако получи отказ прави така, че детето да не пострада, като го гушка здраво. И никога не се оплаква. Ние тук останалите сме не толкова съвършени обаче.

# 6 364
Е как тогава ще ти смажат детето? Просто тук пишат някакви царици-парцалици, които хем нямат пари за такси, хем искат специално отношение в ГТ. Не става така, другарки, не сте по-важни от останалите пътници, нито пък децата ви.
Е това беше върхът на селянията!

# 6 365
  • Sofia
нямат пари за такси, хем искат специално отношение в ГТ. Не става така, другарки, не сте по-важни от останалите пътници, нито пък децата ви.
+1
Бременни жени нямат "запазени" места в ГТ. В обществен транспорт запазени места като във влак или автобус...забравете. Също и децата им нямат право на специално отношение. Като порастнат ще считат, че са с предимство винаги.

# 6 366
В градския ставам на хора по преценка. Примерно, скоро ми се случи да пътувам в метрото и на една спирка се качва мъж с две патерици и баба, около 60/65 годишна. Изправям се и се каня да отстъпя мястото, а бабата вече тича към мен. Застинах  и ѝ казах, че преотстъпвам място на дядото с патериците, а не на нея. Дядото каза, че не може да седне та все пак седна бабата, а на излизане така ме гледаше обидено, дори благодаря не каза.
И аз съм забелязала, че хората не желаят да молят за каквото и да било. Работя в магазин и всекидневно ставам свидетел на селски прояви. Бутат се с количките без да кажат извинете на пострадалия, ако си пречат един друг, не молят човека да се помести, а застават и със злобен поглед чакат другия да се усети. Много смешни са реакциите на някои хора. Като тази жена, която смята, че всички са ѝ длъжни в градския транспорт.Голяма ирония, е че точно такива като нея  правят тягостно и нервно положението. Мисля, че е редно когато някой ти направи добро да благодариш,а когато ти си притеснил друг, да се извиниш, и че никой на никого не е длъжен, всеки сам трябва да носи отговорност за себе си. Учтивост е да преотстъпиш мястото за друг, но и е учтивост да помолиш за такова.

# 6 367

И да е селяния, ще си седиш права с такова отношение към остналите. На мен винаги се намира кой да ми отстъпи място, хем никога не влизам с намерение да седна  Sunglasses

# 6 368
И какво - хем искате да се возите седнали, но не и да помолите за място, защото по подразбиране някой трябва да ви стане  Crazy

И къде го този супер пълен ГТ - има такъв момент, но той е в рамките на час сутрин и вечер и то не по всички линии. През останалото време се пътува много спокойно.

# 6 369

И да е селяния, ще си седиш права с такова отношение към остналите. На мен винаги се намира кой да ми отстъпи място, хем никога не влизам с намерение да седна  Sunglasses
Ма моля ти се, нали вече писах, аз не съм ССФ и следователно не съм толкоз съвършена и над нещата. Споко, отдавна вече не ползвам редовно ГТ, а детето ми не е малко. Мислете му вие, дето смятате, че рейсът е джунгла и по-силният има право.

# 6 370
Който е решил да ползва ГТ, значи има достатъчно добра причина, моята е, че не мога да карам кола, а и ми е удобно от нас до училище и работа. Затова преглъщам, че може да съм права и да ме бутат в час пик. Не ме е яд на хората, те се чувстват точно като мен в този момент.

# 6 371
  • София
темата започна да изкарва наяве "най-красивото" у доста потребители...

# 6 372
Често наблюдавам интересна картинка в градския транспорт. Младо мамче и 2-3-4 годишно дете, заели двойна седалка, а отстрани възрастни хора, правостоящи.

# 6 373
нямат пари за такси, хем искат специално отношение в ГТ. Не става така, другарки, не сте по-важни от останалите пътници, нито пък децата ви.
+1
Бременни жени нямат "запазени" места в ГТ. В обществен транспорт запазени места като във влак или автобус...забравете. Също и децата им нямат право на специално отношение. Като порастнат ще считат, че са с предимство винаги.

Съжалявам, но не съм съгласна. Напротив, има места обзначени за бременни, майки с деца и инвалиди. И не, проблема не е в претъпкания автобус, а в хората на които не им пука къде са седнали- изненада, точно на тези места.  И децата им, като пораснат ще се научат кога и на кой по-нуждаещ се да отстъпят място.

И какво - хем искате да се возите седнали, но не и да помолите за място, защото по подразбиране някой трябва да ви стане  Crazy

Добре де, аз така ще ти задам въпроса, за размисъл просто. При условие че виждаш че човека срещу теб видимо има нужда да седне/ айде нека е майка с малко дете на ръце/,  ще се предложиш или ще го оставиш първо да ти се помоли?

# 6 374
Е какво е интересното? Къде да седне детето?  У майка ли  се предполага, да и измачка дрехите и да им е некомфортно, за да може бабата да седи..??
Да бе ,ей сега  Stop

Общи условия

Активация на акаунт