"Селски" номера и пинизи

• 5 177 026
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 14 580
  • Варна
Затова държавата е на тоя хал.
За жалост много си права! Според мен не сме дорасли като нация за толкова кардинални промени. А и от робството в съзнанието ни е заложено да търпим. Хубавото е, че рано или късно всяко търпение има край! И аз съм убедена, че един ден България ще е една от стабилните държави в Европа! Simple Smile Просто когато на хората тотално им писне и вече наистина нямат какво да губят ще стане страшно по тия "етажи"...

# 14 581
Не мога да определя до колко е селско,но случката е следната.
В много фирми има служебни коли за ''общо ползване '' ,където е обичайно меко казано въре е  Sick,но пък няма как да се определи кой е отговорен.Има и такива,които са зачислени персонално на определен служител и вървят с позицията.Та баш за такъв автомобил иде реч.
Така се получило,че ''общите'' коли били извън строя,а една от колежите имала много важна работа в друго населено място и в името на благополучието на фирмата мм дал персоналната си кола за деня.
Колежката приятна интелигентна добре поддържана спретната дама под 30-те.
В късния следобед върнала ключа и нищичко не казала.
Когато мм отключил колата вътре буквално миришело .В местата за чаши и по пода се търкаляли фасове (той не е пушач),отстрани по вратите и по седалката до шофьора  празни опаковки от пакетирани храни със следи от храните по тях и употребени мокри кърпички,но това не било най лошото.
Шофьорската седалка била полята с нещо лепкаво  тъмно и гъсто  Shocked,а по пода се търкаляли семки от пъпеш.
Половинката ми направо била потресена. Говорим за мъж ,на който му се е случвало да смени и  някой друг памперс и 12 г е живял с котка у дома ,а не на някой вманиачен чистофайник, но това беше един от редките моменти в които е останал без думи буквално.

П.П.Излишно е  предполагам да споменавам каква промяна претърпя мнението му и отношението към колежката.

# 14 582
А дали не е било нарочно ?

# 14 583
При нас има лок бук и се знае кой, кога е карал колата и подобни неща не се случват. И аз съм ползвала лично, зачислени на шефовете ми коли, когато не е имало свободни.

Аз пък имам един шеф, който си държи столчетата за децата в служебната кола - тя не му е като лична и трябва да е на разположение. Да де, но ако 4 души трябва да отидат на среща, просто няма как да я ползват. Да не говорим, че него го няма в 90% от работното време, защото се грижи за децата. Лошо няма, ако ползва отпуска, но не е така.

# 14 584
А дали не е било нарочно ?
Не е много умно,когато си на изпитателен срок и градиш авторитет.Не знам дали случката ще е решаваша при вземането на крайното решение,но  нека бъдем честни определено  е трудно да бъде игнорирана.

# 14 585
  • Ямбол
....
П.П.Излишно е  предполагам да споменавам каква промяна претърпя мнението му и отношението към колежката.

И само отношението ли?
Трябвало е да извика мърлата и да ѝ връчи колата да си я почисти и то пред възможно повече хора.

# 14 586
За колегиалността в друго измерение,бих искала да споделя:В работата ни е малко трудно да излизаме да хапваме,особено ако има клиенти е абсурд/ няма и голям избор от места със свястна храна,наоколо/ и затова аз лично си държа в шкафа разни дребни пакетирани храни за такива ситуации-бисквитки,солетки,шоколад........както и пластмасови прибори,ако си нося храна от къщи,да имам с какво да си я хапна.Шкафа е общ с колежката,не се заключва......и освен,че редовно ми изяжда запасите и често се случва прегладняла да отворя и да съм неприятно изненадана от празнотата вътре.....ами и да ми се оплаква,че заради мен щяла да си седи дебела....щот не можела да мисли за друго,докато има нещо за изяждане,там.Е,днес се оказах и без прибори и вече наистина се вбесих.......щото наоколо няма откъде да си купя,а понеже знаех,че имам достатъчно оставени-не си нося,та сега манджа имам,ама няма как да я изям Mr. Green.....Иначе,в дамската чанта разнасям вече какво ли не/и си купувам ден за ден/ ......ама,пък и не съм длъжна да я изхранвам и после и виновна да съм..... Crossing Arms

# 14 587
....

И само отношението ли?
Трябвало е да извика мърлата и да ѝ връчи колата да си я почисти и то пред възможно повече хора.
Мърлата, като плати сметката за пълно почистване с пране на тапицерии на автомивката, може и да се научи на малко ред и чистота.

# 14 588
Скрит текст:
....
П.П.Излишно е  предполагам да споменавам каква промяна претърпя мнението му и отношението към колежката.

И само отношението ли?
Мърлата, като плати сметката за пълно почистване с пране на тапицерии на автомивката, може и да се научи на малко ред и чистота.
Не е лоша идеята,но ще трябва да се проучи дали и при какви условия нашето трудово законодателство го позволява.Проблема би било и това че ако тази ''дама'' покаже достатъчно добри резултати ще се наложи някой да бъде наказан да подели стая с нея.Да рискуваш да загубиш доказал се вече служител  newsm78

Последна редакция: пн, 06 юли 2015, 15:50 от mamamari

# 14 589
  • Ямбол
....
Не е лоша идеята,но ще трябва да се проучи дали и при какви условия нашето трудово законодателство го позволява.Проблема би било и това че ако тази ''дама'' покаже достатъчно добри резултати ще се наложи някой да бъде наказан да подели стая с нея.
Нищо не можах да разбера от това обяснение.
Връчваш ѝ колата и ѝ казваш да я върне във вида, в който я е взела.

# 14 590
Не е лоша идеята,но ще трябва да се проучи дали и при какви условия нашето трудово законодателство го позволява.
Няма нужда от трудово законодателство. Нали съпругът на съфорумката ѝ е услужил с личната си кола. Хваща я пред повече хора, показва свинския празник, който тя е сътворила в колата му, връчва ѝ ключовете и да заминава към автомивката. Дори да откаже мърлата, поне колегите ѝ ще са наясно какво прасе е тя.

# 14 591
....
Не е лоша идеята,но ще трябва да се проучи дали и при какви условия нашето трудово законодателство го позволява.Проблема би било и това че ако тази ''дама'' покаже достатъчно добри резултати ще се наложи някой да бъде наказан да подели стая с нея.
Нищо не можах да разбера от това обяснение.
Връчваш ѝ колата и ѝ казваш да я върне във вида, в който я е взела.
Лили действието се развива в края на работния ден на майната си.''Дамата '' оставя ключа и си тръгва,ти оставаш както е обичайно да си доработиш това онова и си тръгваш час-два по късно .Изненадан неприятно,но без алтернативен транспорт.На път минаваш да я почистят.
 the wishmaster, персонална служебна,не от ''общите'' служебни.

# 14 592
... действието се развива в края на работния ден на майната си.''Дамата '' оставя ключа и си тръгва,ти оставаш както е обичайно да си доработиш това онова и си тръгваш час-два по късно .Изненадан неприятно,но без алтернативен транспорт.На път минаваш да я почистят.

На следващия ден връчваш на "дамата" сметката пред повече хора и много ясно ѝ обясняваш защо искаш именно тя да я плати.

# 14 593
  • Ямбол
Ами ОК, после на другия ден връчваш бележката от почистването и очакваш осребряване.
Ако се направи на невменяема, ще се постарая всички да разберат за мърлявщината ѝ.

# 14 594
''Другия ден'' мина предната седмица  .Почистването мина служебен разход.И аз следя случая с  ''дамата'' интерес. Popcorn

Общи условия

Активация на акаунт