"Селски" номера и пинизи

• 5 175 711
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 16 320
  • Другата България

Майка ми казала паролата на интернета на някакво съседче, когато идвало за нещо на гости и му трябвало да си пробва новия таблет. На Коледа, в 3 през нощта, се звъни на врата на пожар. В първия момент не мога да се ориентирам, че още е нощ, във втория си помислих, че нещо лошо е станало. Отивам със свито сърце да проверя защо се звъни, отварям, комшийчето (15-16-годишна) ми вика "Како..., ресни си рутера, че ми спря интернета!". Оказа се, че през цялото време, месеци наред, си е ползвала на майка  ми интернета, защо да се харчат да плащат за интернет.
Мои съседи. Момчето е на 22 не работи, живее при баба си и леля си, техните май го издържат, не знам. Но постоянно тръби как всичко е скъпо и няма пари.  Един ден звъни на вратата. Отварям - въпрос "Можеш ли да ми дадеш паролата за интернета ви, за да я ползвам?" Не за временно нещо - за ползване, нужда, а за постоянно, просто така, видял, че му излиза името ми на потребители с безжичен, той бил с флашка на Виваком и му било скъпо, бабата е на трети опереатор и нямали пари за нет, да ползва моята. Ние не сме с рутер, с някаква оптична връзка нов модел /забравих ѝ името, а съм и лаик малко/, но принципът е същият.  Е, отказах му.

# 16 321
  • Ямбол
Съседът над нас понякога ползва нет от нашия рутер. Той е рядко в апартамента си. Преди даваше някой лев, но вече не дава. Не го и търся. Още малко ще ползва и това ще му е.

# 16 322
  • Пловдив
видял, че му излиза името ми на потребители с безжичен
Защо си слагате имената? newsm78 Гледам по домашната wi-fi пълно с фамилии, мога да проследя кой на кой съсед е. Освен един гений с "няма безплатен нет уе!". И аз с безличното "мрежа1".

# 16 323
Ние сме с "gygri4ki", но сме в къща и мн лесно се проследява сигналът.
Съседът също иска паролата, дадох му я. По цял ден стои в колата на майка му с лаптоп в ръка, че само там може да се усамоти. 4 деца са, той е най-големият.

# 16 324
  • Другата България
Защо си слагате имената? newsm78 Гледам по домашната wi-fi пълно с фамилии, мога да проследя кой на кой съсед е. Освен един гений с "няма безплатен нет уе!". И аз с безличното "мрежа1".
Ми знам ли що, потребителско име - моето, то и мейла ми е с имената...не съм и предположила, че заради нещо такова пък трябва да си мисля прозвища.
Аз бях толкова така  Shocked, просто да ти звънне някой на вратата и да ти каже "Ще ми дадеш ли нещо твое, за да го ползвам постоянно...", че три минути мигам на парцали. Изобщо не съм се почувствала виновна за това, че съм си с името, егати и наглите хора.

# 16 325
Има опция да се скриеш.

# 16 326
  • Другата България
Не съм изпитвала необходимост.

# 16 327
Необходимостта е същата, заради която си слагаш парола. Безопасност на домашната мрежа.
Като не те виждат, когато търсят къде да се закачат, не им се появява и необходимост да ти ползват нета.  Laughing

# 16 328
  • Другата България
Абе то ако някой е нахален и нагъл и без да те е видял току виж решил да се пробва, знаейки, че имаш нет...но да, не съм се замисляла от тази гледна точка.

# 16 329
  • Варна
По принцип хората ползват имена лесни за запомняне или никове из други форуми, които вече се помнят. Но най-добрия начин е да се скрие мрежата и всичко е ок Simple Smile Моята също е скрита. След като в студентски град се бях изучила на какво ли не Mr. Green Също съм "крала" нет (за кратко), не че се хваля с това Embarassed Но ако ип-то е статично е доста "по-груба" обстановката..

# 16 330
Необходимостта е същата, заради която си слагаш парола. Безопасност на домашната мрежа.
Като не те виждат, когато търсят къде да се закачат, не им се появява и необходимост да ти ползват нета...
И да са ти видяли името в мрежата, какво пречи да отречеш че имаш безжичен нет,ако поискат да се закачат при теб и започнат да нахалстват.
Казваш няма такова нещо, в грешка сте, и толкова.
Да ги видим тогава.
Откъде накъде трябва да се оправдавате пред нахалници защо и как така нещо не може?

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 16:15 от krem-karamel

# 16 331
Е, те могат да се закачат и без да питат. Особено ако паролата е някаква вариация на 12345.
Затова - скриване на мрежата, на принципа, че покритото мляко котки не го лочат. Или поне не и съседските котараци.  Laughing

# 16 332
Колега, който ходи на работа с едни и същи дрехи всеки ден  - панталон и риза с къс ръкав, свободно пусната навън, от когото се носи миризма на нечистоплътност, обича да пуска грозни коментари за колеги, че не се обличат, както се предполага (според него) за нивото, което заемат.
Например, че жената била с рокля в светъл цвят, това било като за пазара ...

# 16 333
А няма ли кой да го парира?

# 16 334
Шушулче, разбира се че му казахме, че не е прав, коментираната дама обикновено е много стилна.
Но това му е начин на поведение, не подлежи на промяна, мъжът е на 52-53 години ...

Общи условия

Активация на акаунт