"Селски" номера и пинизи

• 5 180 760
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 17 910
  • при късмета

Обаче аз НЕ оправдавам спирането пред гаража. Имаме наоколо съседи, които спират така. В блока има гаражи (нашия апартамент няма), има паркинг и в оставащото място тичат децата. Ако съседите не си ползват гаражите заемат малкото оставащо място в което се движат деца.
Освен това заемат и мястото за маневриране. Има едни такъв в нашия вход. Гаражите към него са само 4 за нашия вход от цялата редица и отпред е голям паркинг. Втория ред коли са паркирани така, че тези от гаражите да могат да си излизат. Получава се нещо като свободна лента в която излизат тези от гаражите и маневрират тези, които паркират на другия ред. Този Плюшкин си е обърнал гаража на боклучарник, а държи колата с предницата залепена за гаража. Само той стърчи в това, което става като лента за движение. А на всичко отгоре има още 2 подобия на коли, трабанти, които са на паркинга и държи за резервни части  ooooh! Жена му и тя има кола.
И няма оправия с този човек

# 17 911
Не мисля,че е редно да имате претенции към някого за това как да си ползва гаража.Той си е негова собственост и ако иска ще гарира автомобила си там,ако иска ще си го ползва да си слага вещи там,а може и да иска празен да си го държи.Това,че остава малко свободно място ......е съвсем друг ОБЩ проблем.

# 17 912
  • Пловдив
Напротив, предназначението на гаража е да е гараж! Да си паркираш колата там. Затова за да му се смени предназначението се иска разрешение от общината.

# 17 913
  • тук-там
Напротив, предназначението на гаража е да е гараж! Да си паркираш колата там. Затова за да му се смени предназначението се иска разрешение от общината.

Ами не е баш така.  Peace Ако ще го правя магазин или офис - да му сменя предназначението, но ако няма да го ползвам с цел облаги - от къде на къде? Никой не може да ме задължи да си държа колата в гаража, а не пред кооперацията.
Сега, ако преча на движението или съм паркирала на тротоар или пред входа - нали...друга тема - там с гараж, без гараж сме еднакви.
За гаража съм платила едни 8-9 х. евро. Да си складирам колекциите, примерно, не да си държа колата вътре....
Не, че имам гараж, де! Peace

И аз се ядосвам на двама, трима, дето на по една плюнка гарсониера имат по един шофьор с три танка, два от които не са в движение, ама....нищо не мога да направя. Peace

# 17 914
  • Пловдив
А, пред нас си фактически точно на тротоар, значи си в нарушение - супер. Добре ми подсказа да почна да звъня на паяците. Twisted Evil

# 17 915
  • тук-там
Естествено, че не може на тротоар. Даже имаше и нещо за пред входовете - че се възпрепятства евакуация при нужда.
Аз за съжаление и да им звънна все тая, улица без изход сме и паякът изобщо не може да влезе, камо ли да маневрира.
Обаче съм нацелила двама наглеци, които са си измайсторили то тези оранжевите скоби за паркомясто.  Май на общината ще трябва да докладвам. newsm78

# 17 916
  • Пловдив
Чудесно разбирам, че при наличието на гараж е дразнещо да си паркира колата като всички останали граждани, но и той като всички останали граждани има право на обществения въздух и полянка, но може и да бъркам...
Не знам как точно да обясня положението, ама са гаражи, пред тях нещо като тротоарче, улица, паркинг. И като някой си паркира пред гаража е на тротоара - забранено от закона, ама не се бях сетила досега. Ако е на "улицата" пречи да се маневрира като излизаш от паркинга.

# 17 917
Тогава щом нарушава закона защо не сигнализираш в полицията, или е безполезно...

# 17 918
  • Пловдив
Тогава щом нарушава закона защо не сигнализираш в полицията, или е безполезно...
Досега не се бях сетила Simple Smile

# 17 919
  • тук-там
Ще ме прощавате, но това с гаража ми прилична на един мой съсед, който ми раздаваше съвети на коя стена коя мебел да си разположа. Айде, да не ми декорира апартамента, дали ще може, а?!?

Естествено, че никой не може да се разпорежда с чужд гараж. Ако просто  искам повече място какво да си купя? Боксониера? М, не - гараж. За какво ще си го ползвам си е лично моя работа. Peace

# 17 920
Миналата година по това време пътувахме към Турция и в едно от попътните села видях следващата картина: има тротоар и между него и пътя има още една лента с трева и дървета. Пред няколко къщи тази лента беше засята със зеле. Вижда се, че към къщите има големи дворове и градини и там също е засято със зеле, та въпросното място от 3 м2 е един вид реклама, като витрина на магазин😀

# 17 921
Ами Янтра, твоят аргумент е, че той като си паркира колата нямало място за...децата. Явно не е незаконно, просто ви диша от въздуха, хем има гараж. Аз също бих му се дразнела, но щом не е санкциониран законово, не става му се сърдите, че и той също като тези без гараж ползва обществения тротоар/ полянка и прочие площ, на която може да си разположи автомобила. Явно не е сам в действието си, но дразни защото има И гараж. Чудесно те разбирам, но в случая смятам, че не си особено права. В случая е по-интересно какво става с тези, които нямат гараж, а паркират където не трябва. По-малко ли е дразненето от техните действия, защото не вярвам този с гаража да е единственият с неправилно паркиране в блока. Малко като в онзи лаф всичките в бяло само този с гаража в кафяво,-)

Какво ти казаха в полицията? Те въобще са реагирали с нещо?

# 17 922
  • Пловдив
В интерес на истината от цял блок проблеми правят двама съседи. И двамата имат гаражи. Е затуй ме дразни Simple Smile А само едно друго семейство имат повече от две коли и също създават предпоставки за задръствания с едни коли, които не мърдат от години.

Разни преминаващи-гостуващи-ремонтиращи не ги броя, случва се да паркират зле, но те по някое време си заминават, а другите са едни и същи... завинаги.....

# 17 923
Естествено, че не може на тротоар.
Според ЗДП, качен на на сайта на Министерството, паркирането на тротоар е позволено при определени условия (Чл.94, ал.3).   Peace

# 17 924
Според ЗДП, качен на на сайта на Министерството, паркирането на тротоар е позволено при определени условия (Чл.94, ал.3).   Peace
      Условията са, местата за паркиране да са определени от собствениците на пътя или от общинската администрация, като задължително трябва да остават два метра за преминаване на пешеходци.

Общи условия

Активация на акаунт