Отговори
# 15
Привет, мили дружки! Hug
Госпожата  Heart Eyes  благодаря  за хубавата ни нова тема! newsm51 newsm51 newsm51
Филипова, Алекс, за превода!

Честита Първа Пролет, момичета!

Вале, Госпожата , Зарани , Шани, Бу, Дафне благодаря за споделеното! Напълно подкрепям гледната точка на Госпожата и Валя, по повод видяното до тук. Никой от актьорите не ми е никак пестелив, каквото трябваше да видя, го видях ...
 От превода излиза, че Миша не е предател, а е човекът, който подозира Петро в предателство и е решен да го разкрие.
Хубав ден !  Hug

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 16:04 от queen_fenka

# 16
  • Сливен
bye Привет   bye

Епизода като торент  Hug

bouquet  Благодаря на Гери за превода на епизода    bouquet

http://asi-bg.net/details.php?id=11548

Hug Приятно гледане!  Hug

smile3525Честита Първа Пролет!!!  smile3525

# 17
  • София
Здравейте момичета  Hug
Благодаря за превода на епизода!

# 18
  bouquet
Честита пролет, момичета!
  bouquet
Никой от актьорите не ми е никак пестелив, каквото трябваше да видя, го видях ...
 От превода излиза, че Миша не е предател, а е човекът, който подозира Петро в предателство и е решен да го разкрие.
Хубав ден !  Hug

Фенче, Hug няма как всички да виждаме еднакво, нали така... И аз споделям това, което виждам, без да се интересувам от романа. Пък Вие- прочелите го, ще си имате друга база за сравнение. На мен ми стига и сериала за момента. Но ще го сравнявам с играта на Къванч в други него култови роли.  Simple Smile
 ·٠•Mimence•٠·  bouquet

# 19

Ако сме честни, нито в романа, нито в сериала, няма и намек за упрек към Шура, за негативно отношение към нея, защото е рускиня, леконравна, неморална...
Шура е много влюбена, глупава и лекомислена млада жена. Това виждам в този образ. Тези внушения, обаче авторите  можеха  постигнат  по различни начини, но те предпочетоха този, който не  се приема еднозначно от зрителите. Шура направи  нещо нетипично за времето и за годините й.  Показа явен интерес към един мъж, веднага отговори на чувствата му, беше готова да стигне до крайност още в зимната графина, след това го намери и открито заяви намерението си, иска да му принадлежи.Челите книгата знаете, че в романа по друг начин се стига до тая сцена. Курт иска разрешение от чичо й, излизат на разходка и в къщата на Валентина се случва всичко. Така да се каже спасяват достойнството на жената. И поделят отговорността между двамата. Във филма пратиха Шура да търси Курт из целия град за да му предложи. И след това горда от случилото, без грам срам показа, какво е имало между тях.  И това ако не е тенденциозно представяне на  женски образ здраве му кажи. И най резонното обяснение е, че е рускиня, защото Мурка, жената за която ще се ожени е антипод на Шура. И туркиня. Беъ да го казват в прав текст. Внушението е такова.

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 19:06 от dafne_1

# 20
 . Но ще го сравнявам с играта на Къванч в други него култови роли.  Simple Smile

Hug Подкрепям, няма химия между двамата, само добра игра. Спомнете се първата среща на Бехлюл и Бихтер. Само как я закова с поглед. Това беше поглед на плейбой.
Честита ни Нова тема!  bouquet
Честита пролет на четящи и пишещи!  bouquet

# 21
Видях  доказателството за любовта на Курт Сеит , то е едно единствено  на тоя етап и е много явно- Петро.

Образът на Петро - пълна катастрофа. Освен мерзавец, завистник, интригант, чак сътрудник  на болшевиките го изкараха. Тези, които ще му национализират фабриките. Небивалици. Не губя надежда, ще има изненади с тоя образ. Мисля, че е наясно с Курт.  Притесненията му са заради Шура.  Колко е
влюбена и глупава. И ще опозори семейството си. Та, затова иска да попречи на връзката. Ясно показаха, че двете семейства са много близки от години.

# 22
  • София
Напоследък изпускам доста мнения в темата, защото просто имам чувството, че някой хора не гледат същият филм, а и не ми се спори с тях, защото съм сигурна, че нищо няма да излезе.

Колкото до 2 епизод:
По доста интересен начин вкараха Ясер във филма - хареса ми, образа му ще е доста интересен. Някаква идея кой се превъплъщава в този образ?
Има страхотна химия м/у Шура и Сеит - чак с нож да я режеш, много красива любов  ще ни покажат. Между Татяна и Джелил също има голяма любов и химия. Ева Дедова ми става все по-симпатична. Все още неясен ми е образа на Гюзидето - ще видим, какво ще се случи, но вече съм 100% сигурна, че това няма да е Мурка. 

# 23
Госпожата Hug благодаря за новата тема newsm51

Честита пролет  Laughing

Филипова  smile3525 Алекс  smile3525 Mimence  smile3525
благодаря за преведената нова серия Hug

Интересни дискусии и различни мнения , за това темата е интересна...все пак всеки приема герои и събития според собственото си светоусещане Peace

Аз не съм чела книгата, но не ми пречи съпоставянето и със сериала- напротив Peace

# 24
*·٠•Mimence•٠·*·٠•Asi•·٠*, благодаря ви от сърце ! На целия ви неуморен екип !  newsm51 smile3525 newsm51

Още не съм успяла да изгледам преведеният епизод, дано имам време тази вечер, че нямам търпение да го видя !  Crazy

Фенче,  Heart Eyes дано да е така, Миша ми е много симпатичен. Peace

Зарани,  Hug благодаря ти много, че ми помагаш с имената на актьорите !  newsm51 Срамота е, ама не мога да ги запомня, сигурно, защото не гледам други сериали !  Blush

Дафне,  Hug да ти кажа, аз не мисля, че Шура не направила нещо срамно или нетипично за годините и . Както казах, нашите баби, на същите години, са ги женили или пък те сами са се давали и приставали на либето и аз не виждам нещо нито глупаво, нито лекомислено, нито непристойно в това. Защото е продиктувано от едно прекрасно светло чувство, каквото е любовта. Сигурно, ако ми се беше случило и на мен в тази възраст, щях да постъпя като нея.  Peace

Туркинята Мурка, по твоята логика, ще дойде още по- глупава и леконравна, да ти кажа !  Laughing И тя е малка като Шура, ама се влюбва в Сеит / който вече е значително по-голям и зрял уж мъж/ , дори без да го е видяла, само по една негова снимка. Peace Не знам как ще разтълкуваш това внушение, ама на мен не ми внушават нищо подобно нито за едното, нито за другото моме. Peace

На мен пък, си ми е баш тамам и химията, и физиката, че и биологията между двамата !  Heart Eyes

Днес е Международният ден на Щастието ! И понеже щастието е въпрос на избор, според мен, изберете да сте щастливи, момичета ! Бъдете щастливи ! Така и светът ще стане още по- добро място за живеене !  newsm51

# 25
Дами, прощавайте, ама какво е това идиотско име Мурка?  newsm78
Нещо средно между Мура и Милка?  Wink
Мурка не ми звучи като турско име.

# 26
  • София
Името и е Мюрвет но Сеит я нарича Мурка.

# 27
Дами, прощавайте, ама какво е това идиотско име Мурка?  newsm78
Нещо средно между Мура и Милка?  Wink
Мурка не ми звучи като турско име.

Филипова, специално за теб  Hug

Г-ца БУ ти е дала верния отговор, а моето приеми като шега.  Simple Smile

# 28
винаги ще сравняваме превъплъщенията на Каванч в други филми с култовия образ на Бехлюл, а играта му с други партньорки с магнетичната двойка Бехлюл - Бихтер.

това е еталонът в съвеременното турско кино, независимо дали го признават всички или не.

е няма да видим вече такава всепоглъщаща , страстна, безумна любов.

мисля, че Каванч вече е изиграл тази роля и никога с никого няма да я повтори.

може да го виждаме увлечен, обичащ, предан, отдаден, верен и всеотдаен с разни партньорки в разни филми, но това, което изигра с Берен, той няма да го повтори с никоя друга.

и в този ред на мисли, понеже намесихме Бехлюл в темата, само ще кажа, че дори освободеният Бехлюл, живеещ почти век по-късно от Сеит, имаше повече задръжки от него, що се отнася до консумацията на интимностите . дори той изчака повече, при това Бихтер не беше крехка и непорочна девица, виждаща за пръв път мъж в живота си.

да не говорим пък за незрялата Шура, която при първите 'пеперудки' в корема си си помисли, че трябва начаса да бъде със Сеит.

и само ще добавя, че всички постоянно казвате колко добре я разбирате и как и вие не бихте устояли.
ами не бихте, защото виждате Каванч. т.е не сте обективни.

логично е,  най-красивият съвременен  турски актьор да е неустоим за почитателките си на всички възрасти.

но ако не беше Каванч в тази роля, а някой невзрачен чичко / какъвто е самият Сеит на снимките,
които сте показвали/, не знам за каква неустоимост би ставало дума в този случай и какво толкова щяхте да и разбирате на Шура.

съвсем обикновен и в никакъв случай специален красавец не е Сеит, та да е толкова логично голямото омагьосване на Шура.

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 21:11 от lor

# 29
*
Туркинята Мурка, по твоята логика, ще дойде още по- глупава и леконравна, да ти кажа !  Laughing И тя е малка като Шура, ама се влюбва в Сеит

туркинята Мурка може да малка на години, но ще спи със законния си мъж, за който са я оженили.

разликата е повече от съществена
. влюбена или не, няма да си легне с него без благословията на родителите си и преди брака - на всяка цена, щото и тя е влюбена и има 'пеперудки' в корема.

така че не изтъквайте смешни аргументи, за да защитите неразумните постъпки на любимката си.

остава въпросът и защо Сеит никога няма да се ожени за Шура и да я направи почтена жена  Wink

за онези времена никак не е било без значение какъв ще е статутът на жената и не вярвам на самата Шура да и е било твърде приятно, че е била само любовница

Общи условия

Активация на акаунт