Отговори
# 660
                Според мен, в тази серия е изключително важно да отбележим, че Сеит в името на любовта си  към Шура  се отказа вече от майка, баща, братя, сестри, семейство, дом и всичко останало.

Всичко, което до сега е имал вече го няма. Остана му само любовта на Щура,  и пак любовта на Шура и пак любовта на Шура.....и нищо повече.   Видяхте ли го колко много е обиден на баща си, че не се сбогува с никого от тях.

Искам да пиша, че Сеит от този миг нататък никога вече няма да види  нито един от близките си.
              И  договорите на актьорите от семейството и работниците  вероятно са подписани до тук.

От тук нататък кастинга на актьорския състав вече ще бъде друг.

# 661
Сиси,  Hug и в романа Сеит има пряк сблъсък с баща си, изгонва го, без да му даде благословията си и всички са съсипани. Даже мисля, че Осман избяга при него, но Курт го върна. Peace

Шура, с всеки изминал епизод, ми става все по- мила - толкова е влюбена, толкова чиста и неподправена, изразявайки чувствата си, че наистина ме умилява като я гледам. Направи ми впечатление, че вече успява да усеща настроенията на любимия си - разбра, че му предстои тежък разговор, прочете тъгата в очите му.
А очите му...... Crazy майко мила- направо ме размазва този човек ! Как я гледа, как я милва с очи... Heart Eyes И как, същите тези очи, мятат искри, когато го обидят или обидят любимата му - такъв поглед отправи към баща си, когато нарече Шура “метреса“ ! Пък и на него, как му се събра в устата тази грозна дума !  ooooh!

# 662
Sisi -  Вижда се със семейството си Сеит в  книгата!
Бащата и тук се казва Мирза Мехмет Еминов - За повечето турци е характерно да има второ име детето, едно светско едно за пред бог

Благодаря много. Значи нещо съм пропуснала.  Аз все си мисля тия дни да я препрочета наново и все не ми остава време.

# 663
Колкото и да обичаш детето си ,както и да се стараеш да го предпазиш ,Бог е определил съдбата му и това Мирза трябва да го знае  като един начетен за времето си човек ,бивш военен и то царски офицер....

/много харесвам актьора в ролята на Мирза,гледах го в КВФ и "Сезони на любовта" в няколко епизода -много харизматичен ,има въздействащо излъчване/

Сърцето следва пътя си...

# 664
Лагуни - За Мирза: За мен той е един баща, който се притеснява за любимия си син, неговото не е от лошотия ами от любов, опитва се да предпази Сеит!

БУ,  Hug аз не се съмнявам, че Мирза обича семейството си. Обаче голяма, дървена глава. Ни чува , ни предава. Махмут се постара да убеди баща си да се преместят, говореше нещо за деца и т.н. , с две думи, че е опасно да остават в дома си, но поручик Еминов не дава дума да се изрече.  ooooh!Още повече, че вече е ясно като бял ден, че живота му виси на косъм. Добре, че беше сладура Осман. Ама хич, хич не го разбирам защо е такъв задръстеняк.

# 665

рейтинга в туитър е супер били сме първи , втори чат пан трети сме се движели

# 666
Лагуни - За Мирза: За мен той е един баща, който се притеснява за любимия си син, неговото не е от лошотия ами от любов, опитва се да предпази Сеит!

БУ,  Hug аз не се съмнявам, че Мирза обича семейството си. Обаче голяма, дървена глава. Ни чува , ни предава. Махмут се постара да убеди баща си да се преместят, говореше нещо за деца и т.н. , с две думи, че е опасно да остават в дома си, но поручик Еминов не дава дума да се изрече.  ooooh!Още повече, че вече е ясно като бял ден, че живота му виси на косъм. Добре, че беше сладура Осман. Ама хич, хич не го разбирам защо е такъв задръстеняк.

Щото е Мирза Еминов - офицер от царската гвардия и на него никой не може да му каже къде да живее, никой не може да го изгони от родната му земя, никой не може да строши думата му на две ! Защото още живее във времето, когато всичко това е било факт и сега не може ,  а и не иска да го приеме.

Нервакова,  Heart Eyes Hug Heart Eyes ние в социалните мрежи, обикновено сме все първи или втори, ама да видим другия рейтинг. Надявам се, че като се развихри Мирзата, драгия турски зрител ще е доволен и ще рече : Ашколсун ! Аз мисля, че филмът определено не заслужава този рейтинг, въпреки, че в АВ групата, сме супер. Peace

# 667
Сиси,  Hug и в романа Сеит има пряк сблъсък с баща си, изгонва го, без да му даде благословията си и всички са съсипани. Даже мисля, че Осман избяга при него, но Курт го върна. Peace

Шура, с всеки изминал епизод, ми става все по- мила - толкова е влюбена, толкова чиста и неподправена, изразявайки чувствата си, че наистина ме умилява като я гледам. Направи ми впечатление, че вече успява да усеща настроенията на любимия си - разбра, че му предстои тежък разговор, прочете тъгата в очите му.
А очите му...... Crazy майко мила- направо ме размазва този човек ! Как я гледа, как я милва с очи... Heart Eyes И как, същите тези очи, мятат искри, когато го обидят или обидят любимата му - такъв поглед отправи към баща си, когато нарече Шура “метреса“ ! Пък и на него, как му се събра в устата тази грозна дума !  ooooh!

Благодаря, в събота и неделя ще я препрочета. За Осман - не беше ли на брега с една лодка и там го убиха тъкмо когато Сеит тръгваше за Турция?

# 668
Сиси,  Hug и в романа Сеит има пряк сблъсък с баща си, изгонва го, без да му даде благословията си и всички са съсипани. Даже мисля, че Осман избяга при него, но Курт го върна. Peace

А очите му...... Crazy майко мила- направо ме размазва този човек ! Как я гледа, как я милва с очи... Heart Eyes И как, същите тези очи, мятат искри, когато го обидят или обидят любимата му - такъв поглед отправи към баща си, когато нарече Шура ”метреса” ! Пък и на него, как му се събра в устата тази грозна дума !  ooooh!

Heart Eyes Hug Heart Eyes Точно, обаче как ме беше яд на камерата, че точно в тези моменти, когато бяха заедно, че даже веднъж Курт нещо говореше, бяха му одрязали красивата глава от носа нагоре.  Ми протестирам.  Crossing Arms Може ли така се гаврят с нас , които си падаме по манИкеска убост.  ooooh!

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 23:47 от sinq laguna

# 669
Сиси,  Hug и в романа Сеит има пряк сблъсък с баща си, изгонва го, без да му даде благословията си и всички са съсипани. Даже мисля, че Осман избяга при него, но Курт го върна. Peace

А очите му...... Crazy майко мила- направо ме размазва този човек ! Как я гледа, как я милва с очи... Heart Eyes И как, същите тези очи, мятат искри, когато го обидят или обидят любимата му - такъв поглед отправи към баща си, когато нарече Шура “метреса“ ! Пък и на него, как му се събра в устата тази грозна дума !  ooooh!

newsm10 smile3521 smile3521 smile3521

# 670
           Тоя Мирза /забравих му името/ игра бащата на Егин Акюрек в Пепел от рози. И там добре игра.

# 671
  • София
Лагуни - Разбирам го аз Мирза Еминов, той е отраснал по тея земи, децата му също, тая земя му е родна, с  нея си изкарва прехраната, там са погребани родителите му, там цял живот е бил неговия пристан, след войни, след загуби. Там е завел любимата си Захиде,там е минал живота му, трудно му е да се предаде. Не иска да заминава, не иска да се предава, в сърцето си той е още войник, който иска да защити родната земя от нашествениците!

Колкото до семейството: Аз не, мисля че ще ги гледаме само до тук, според мен. ще ни показват как страдат семейство Еминови, как им взимат, къщата, земите, как ги разпитват.

# 672
Според мен, поведението на Мирза не зависи нито от характер, нито дали е задръстен или колко обича сина си.
Това е заради традициите, заради обичаите и правилата, насаждани с векове. Заради тези традиции бащи са убивали дъщерите си задето са погледнали чужд мъж, пак заради традициите са женели децата си насила, без да питат кой кого обича. Пречупвали са съдби заради разбиранията си кое е добро за децата им.
Съдби са пречупвали, но не и собствените си предразсъдъци. Страшно е, но е било и все още го има.

# 673
Защото живее с неговите си идеали ,но и те са подвластни на времето ,а обстановката се променя ,за малко да загине ....

# 674
  • AMS
Привет, дружки!!! Hug Hug Hug
Искам да направя едно уточнение. Мисля, че писах, по въпроса, но пак ще го напиша.
КАРАГЬОЛ е езеро, а на Черно море му казват на турски KАРАДЕНИЗ.
По съдържанието, доколкото схванах:
Сеит, като пристигнаха в другата къща заръча на човека да се охранява навсякъде и да не се казва на никой, че са пристигнали. Той на другия ден щял да отиде при семейството да им каже.
Всички мислеха, че ще отидат заедно, но ...
Мирза и Махмут бяха в съседите. Осман дойде и каза, че Сеит се е върнал предната вечер, с Джалил и са отседнали, в другата къща. Подразбра се, че не са сами и има и други с тях.
Шура е смутена, защото иска по-скоро да се запознае със семейството му, но колкото пъти ставаше дума за това, на Сеит му се свиваше сърцето и замълчаваше.
Мирза не беше изненадан, той си готвеше словото още, когато четоха писмото.
Преди да излезе - Сеит каза - Ще се оженим! А Мирза забрани на домашните да ходят при Сеит.
Захиде, не е овца, тя имаше разговор с Мирза и опита да разубеди, но това е друга религия и други обичаи. Видяхте, че тя се моли. Именно престъпването на бащината дума и по-точно последствията са свързани с религията и обичайте.
Петро, остави червените в гората и каза, че ще продължи сам. Ако не се върне до няколко дни!!!, да го потърсят.
Благодаря за компанията!!!

10 мин не мога да си публикувам поста

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 23:37 от di...va

Общи условия

Активация на акаунт