КРУИЗИ /тема 3/

• 60 686
  • 788
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Момичета, браво, че мислите за Аляска, пропуснала съм.
Първо да ви кажа за мнението, че круизите там са скъпи не е точно така.
Били сме там с Holland America, 7 дни за 370 евро на човек от Ванкувър. След което от същия порт се върнахме с круиз 5 дни до ЕЛ ЕЙ за 250 евро.
Тази възможност ни беше предложена на борда на друг кораб, като ползвахме след това и съответните отстъпки. Но цените са без отстъпките, така, че ако пътя до там не ви притеснява, не го мислете.
Всяка красота заслужава внимание, без лед Фиордите, с лед Аляска.

# 286
Благодаря за отговорите:) Май ще остане за друг път, понеже престоят ни в щатите сега ще бъде твърде кратък ( 14 дни от 1-ви Август) и ще предпочета да не отидем за 8 дни до Аляска и после да препускаме по Сиатъл, Ванкувър и Ниагара, които съм си набелязала  Laughing
Bled - пътят до там никога не ме е притеснявал, затова може би ще остане за догодина през лятото, когато специално ще отидем заради круиза. Принципно гледах Celebrity и Holland America, като цените за този период ( 7 дневен круиз - от Сиатъл или Ванкувър) и съответно останалите класи кабини са минимум 4000-4500 Евро за тримата с детето, така че сравнявайки с миналия август, където за прекрасния 14 дневен Исландия и Фиордите, платихме същата тотал цена, за същия клас Solstice на Celebrity (каюта с веранда), няма как да не си направя извода, че Аляска е по-скъпа дестинация.

# 287
Asinka,това 4000-4500 евро тотал за круиза само ли е или тотал за цялата екскурзия (круиза, билети и други разходи)?
Ако е тотал разход за 3-ма е добра цена за 14-дневна екскурзия... Ние толкова имаме само за 2-ма и за по-кратък круиз... Mr. Green
Догодина може да видя оферти за Фиордите....Мъжа ми много иска такава дестинация, но аз все се дърпах...  Rolling Eyes

# 288
Само за круиза, без разходите на кораба и бреговите екскурзии. С две ръце препоръчвам този маршрут, непременно с Исландия и Фарьорски о-ви - места, на които ако не е круиз, едва ли бих отишла някога Simple Smile

# 289
  • Емаесесаесесапипиа
Аз да се похваля, че в събота отплаваме от Лондон с ето този круиз http://www.hollandamerica.com/find-cruise-vacation/CruiseDetails … p;voyageCode=R440
към фиордите на Норвегия за седем дни. Това ще ни е първото пътуване по вода. Ако някой е ходил през май да каже бързо колко топли дрехи трябва да предвиждам, че май клоня по-към пролетно-лятна колекция - двама възрастни и три деца сме.
Друго, което не можах да схвана е дали пакета върви с някаква медицинска застраховка или да си правя отделно такава? (Обичайно като пътувам в чужбина си правя още повече като съм с деца, но има ли смисъл да включвам и дните на пътуването с кораба?) Круизът ни е подарък, така че не съм наясно с всички детайли по договора...

# 290
Като знам какъв студ и мъгли беше по фиордите през август, предполагам, че пролетно-лятна колекция няма да е достатъчна. Поларчета и пухени елечета може да ви потрябват Laughing Разбира се, може и да имате хубаво време, но задължително бъдете подготвени. Не че в магазините на корабите не се продават подобни дрешки ( сувенирни) - в случай на нужда биха помогнали също  Wink

Не мога да помогна за застраховката, тъй като имам съвсем друга и я ползвам цяла година при пътувания.......

# 291
Fapua - нито един круиз не включва медицински застраховки. Съветвам те да направиш на всички, които пътуват с теб! За 7 дни цената на един застрахован ще е около 5 евро със застрахователна премия 15 000 евро, което си нищо. Simple Smile Маршрута, на круиза е страхотен, насладете му се и както каза Asinka вземете топли дрехи.
Чакаме да разкажеш впечатления!

# 292
  • София
Подкрепям напълно, носете топли дрехи при Фиордите, почти винаги са необходими.
За сега в България не съм открила специална застраховка за плаване. Всички правят стандартните.
В САЩ примерно сме правили, такава, специално за круиз.
Но застраховките са задължителни, не ги пренебрегвайте...

# 293
Moмичета, има ли ходили на круиз до Дубай? Искам да разбера какво е там времето през декември, питах и в темата за Дубай, но никой не отговори... Може би е топло, ама все пак да знам какви дрехи да вземам... То на кораба е топло, ама все пак ние всеки ден ще сме навън... newsm78
Някой да е плавал с Costa Serena, мнения и впечатления???

# 294
  • София
lunna pateka Мисля, че писах за круизите ни в Дубай. Декември е доста подходящо време за посещение, защото температурите не достигат своя максимум/примерно 40 градуса/, а се движат в рамките 22-28 градуса.
Costa Serena е прекрасен кораб от средното поколение на Коста/2007 г./, клас Concordia.

# 295
  • гр.София
И аз да се включа с отзиви от таз годишния ни круиз.Бяхме със семейството ми от 18.05 до 25.05.2014г. на средиземноморски круиз със Сплендида.За втори път се качвам на него и съжалих за което.Най вече, защото със съпруга ми този път бяхме взели и двете ни дъщери с нас .Първия път беше страхотно, вълшебно, без никакви забележки, но сега нещата изглеждаха коренно различни, е за да не съм чак толкоз крайна, ще кажа имаше и някой неща , който си бяха същите.Ще кажа някой от нещата , които ме подразниха.
1.Още от пристанището посрещането не беше никак на ниво.Чудиш се на къде да тръгнеш, нямаше онова посрещане преди две години с усмивките, шампанското, абе еуфорията липсваше.
2.Каютата не се почистваше, леглата не се оправяха, метваха ковертюрите отгоре колкото да не е без хич.Тоалетна хартия и сапун слагаха през ден, два даже.
3.На рецепция жена от Русия не пожела да говори на руски език искала на английски, е да ама аз не знам английски и не знам какъв и бе проблема, така и не каза.
4.На организираните екскурзии се записвахме на англоговорящи, понеже дъщерите ми знаят езика и така ще ми превеждат , да ама не...на едната говореха на немски, на другата на италиански, а на третата нещо смесено между английски и италиански.
5.Аниматорите от скучни по скучни, почти никой не участваше в игрите им.
6.Храната в основния ресторант не ми хареса.Всеки ден се повтаряха някой от ястията.
7.Ауууу най-ме дразниха фотографите.Бяха като нахални мухи.Бяха навсякъде из кораба.Като се почнеше едно дърпане и усмихване да те снимат, то край няма.Вярно е , че снимките ако искаш си ги взимаш и заплащаш, никой не те задължава, ама на петата , шестата фотосесия почва да ти писва.Например тръгнал си на вечеря, докато стигнеш до ресторанта поне четирима ще са те дръпнали да те снимат, по време на вечерята поне двама ще ти прекъснат храненето, после си се нахранил и искаш просто така да си се разходиш, е няма спокойствие от тях на все ъгъл стоят.
Ще спра до тук.Ако някой иска актуална информация за нещо на среща съм. Simple Smile

# 296
karizma2004, то затова е хубаво кораба и даже компанията да не се повтарят, за да видиш нещо ново и да няма сравняване и разочарование...Ние тази година пак заложихме на Costa cruises,  само кораба и дестинацията е друга... Да видим... Само сега круиза ни е по-къс от предния, 7 нощи е и не знам дали ще ни снигнат? Предния беше 11 нощи и ми се видя кратък...   Mr. Green
Мисля си по нататък да видим и нещо от MSC например,  живот и здраве...

# 297
  • Варна
Moмичета, има ли ходили на круиз до Дубай? Искам да разбера какво е там времето през декември, питах и в темата за Дубай, но никой не отговори... Може би е топло, ама все пак да знам какви дрехи да вземам... То на кораба е топло, ама все пак ние всеки ден ще сме навън... newsm78
Някой да е плавал с Costa Serena, мнения и впечатления???

През деня по къс ръкав и бермуди , някой вечери примерно риза с дълъг ръкав или някаква лека жилетчица или пуловерче ,но не и някакви якета - примерно деня е до 30 , вечер до 18 градуса.

# 298
peterky2002, мерси... И аз така предположих,  че през деня ще е топло, ама все пак да попитам знаещите. ... Mr. Green
Оххх, какво ли е да празнуваш НГ на 30градуса?? #Crazy

# 299
  • София
Момичета, момчета потегляме след няколко дена на круиз от Истанбул.
Имаше въпроси, относно Гръцки острови, на които ще отговоря с удоволствие.
Ще минем отново три от тях, Санторини/1 ден/, Кефалония/1 ден/, Миконос/престой два дена?/, плюс
Сплит, Котор, Венеция, Анкона и Истанбул.
Приятно плаване на всички тръгващи.

Общи условия

Активация на акаунт