КРУИЗИ /тема 3/

• 59 400
  • 788
  •   1
Отговори
# 30
Ето и аз се записвам. Букнах круиз за 21 Юни на "Oasis of the sea" 7 дни Западни кариби на промоция от Smart Cruiser. Пътуваме със съпруга ми, сина ни и внучката ни (12 годишна).

Day 1    Ft. Lauderdale , Florida    —    05:00 PM
Day 2    At Sea    —    —
Day 3    Labadee , Caribbean    08:00 AM    05:00 PM
Day 4    Falmouth (Jamaica) , Jamaica    10:30 AM    07:00 PM
Day 5    At Sea    —    —
Day 6    Cozumel , Mexico    08:00 AM    07:00 PM
Day 7    At Sea    —    —
Day 8    Ft. Lauderdale , Florida    06:15 AM    —

Моля за съвети: какво да разглеждаме в Labadee, в Cozumel и Falmouth. Какво е най-забележителното в тези места? Исторически паметници, красиви природни забележителности, национални ресторанти с програма...Моля, който каквото знае за тези места да го сподели. Никога не сме били в тази част на света и искаме всичко да видиме.
Как най-ефтино да пътуваме до там? В кои 4-5 звезни хотели да отсядаме в района на порта?
След круиза ще отидем в Лос Анжелес. Там сме били преди 20 години...освен Дисниленд и Юнивърсал студио...какво още интересно има? Моля помагайте с идеи!
Планираме 4-5 дневна екскурзия до Хаваи. Кой от островите е най-интересен? Били сме в Хонолулу и много ни хареса, но може би има и други интересни острови, които можем да видим?!
На връщане ще спрем в Ню Йорк за 4-5 дни. Какво по-ново да разгледаме там! 20 години са много и сигурно има нови интересни неща.
Очаквам с нетърпение вашите съвети и напътствия!

# 31
Букнала си за хай- сизън. Приготви се за скъпи самолетни билети и мн топло време (около 40с) + много висока влажност.
Джамайка ако имат екскурзии до Негрил си заслужава да отидете, а и до къщата на Боб Марли, но тя е мн висока в планината. Не препоръчвам самостоятелна екскурзия, с обратна дирекция са ( като в Англия) и английския им е брокън, та е доста трудна комуникацията. Задължително отидете на местен ресторант, правят невероятно типично само за там барбекю.
4-5 звездните хотели са мн скъпи, търсете 3 звезди ( ин хоум суит)- има от този вид на Хилтън.
Най- важното- имате ли американски визи? Че ще са ви нужни

# 32
Даааа...хай-сизън, но това е съобразено с ваканцията на внучката ни. А и кога ще имаме възможност да плуваме с един от най- голямите кораби за круизи за $1928 за двама, като каталожната цена е $5000 (проверих!).
Благодаря ти за предложението да видиме Негрил. Никога не съм го чувала!? Какво е това?

# 33
  • София
Ето и аз се записвам. Букнах круиз за 21 Юни на "Oasis of the sea" 7 дни Западни кариби на промоция от Smart Cruiser. Пътуваме със съпруга ми, сина ни и внучката ни (12 годишна).

Моля за съвети
Очаквам с нетърпение вашите съвети и напътствия!

SofiaBG   bouquet Браво, без да подценявам всички други круизи, това е максимума в този момент, желая го на всички любители на круизи. Най-вече заради кораба................
Ще се опитам да ти бъда максимално полезна, тръгвали сме от това пристанище 4 пъти.
Днес пътувам до Серес, но довечера се връщам, а имаме и много време.

На първо време виж това, ако вече не си го видяла:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=729955.525
Пост 536

Това също:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758501.0
В пост 27 има малко за пътуването, всичко е само три страници , прочети ги.

Р.Р.  Negril е населено място/курорт/ на 2 часа път от Falmouth. Кръстено е на черните скали и змиорките/които вече ги няма/ в района. Но, за Ямайка ще ти кажа отделно, включително къде да отидете, но като има време.

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 09:28 от Bled

# 34
  • Бургас
Момичета, знаете ли дали в Истанбул на пристанището може да се остави кола на паркинг, както има такъв на летището?

# 35
  • Бургас
  bouquet

# 36
Момичета, знаете ли дали в Истанбул на пристанището може да се остави кола на паркинг, както има такъв на летището?
Трябва да потърсиш в предната тема в постовете на Блед, която беше дала инфо точно за това пристанище, доколкото си спомням ситуацията  беше сложна понеже влизаш в държавата с автомобил, а излизаш без.

# 37
Даааа...хай-сизън, но това е съобразено с ваканцията на внучката ни. А и кога ще имаме възможност да плуваме с един от най- голямите кораби за круизи за $1928 за двама, като каталожната цена е $5000 (проверих!).
Благодаря ти за предложението да видиме Негрил. Никога не съм го чувала!? Какво е това?
Не знам къде ги видя тези цени, в момента е $979, като цените падат и седмица преди круиза стигат до около $380/човек (инфо от сайта на Роял Карибиън).
На Негрил не съм забелязала да има черни скали, но това е най-хубавият им плаж в Джамайка. Имат и един водопад, по който се катериш  и им е голяма атракция( опитвам се да се сетя името му, но нещо ми избягва), и е голям фън, но той е в противоположната посока на Негрил. Бих си взела гайд на Нешънъл Джиографик и бих посетила местата, които препоръчват. Но най-добре екскурзия от кораба.

# 38
Titina, цената която посочих е крайна цена за двама (заедно с пристанищни такси). Може по-късно още да падат, но неможех да рискувам, а и мисля че трябва да имам букнат круиз за да получа многократна американска виза.
Идеята ти за Нешънъл Джеографик много ми харева. Ще го направя, но и личните впечатления на хора от групата ще ми бъдат много полезни. Нали за това имаме група?!
С нетърпение очаквам съвети от Блед, която така изчерпателно и хубаво разказва!
В сайта на Роял Карибиен не намерих какви екскурзии предлагат за този круиз, но не съм го разглеждала основно. Ще потърся.

# 39
http://www.royalcaribbean.com/findacruise/ports/group/home.do?portCode=FMT
Ето тук е какво предлагат да се види.
Dunn’s River Falls- това е водопадът, който може да се види. Наистина е нещо типично само за тази страна.

# 40
Благодаря, Титина!

# 41
  • София

Моля за съвети: какво да разглеждаме в Labadee, в Cozumel и Falmouth.

Ходихме на круиз от Карнивал, порт Галвистън, Флорида, който включваше Големия Кайман, Ямайка и Козумел. В Козумел ни заведоха до бракиш водите (резерват), където има соленоводни крокодили и морски фар, строен от маите. Морето беше тюркоазено, времето - горещо, въпреки, че беше октомври. Също така и сноркълинг.

Ако някой се интересува от преживявания от трансатлантическия круиз на Куин Мери II, горещо препоръчвам и ще дам повече инфо. Лондон-Ню Йорк.

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 23:34 от Popule

# 42
Моля, разкажи повече за транзантлактическият круиз. Ние още не сме решили дали да се връщаме в Европа с кораб или самолет.
Доволна ли си от круиза? Не е ли малко стар този кораб? Сигурна съм, че обслужването е било на ниво, ...но кораба?

# 43
  • София
С нетърпение очаквам съвети от Блед, която така изчерпателно и хубаво разказва!
В сайта на Роял Карибиен не намерих какви екскурзии предлагат за този круиз, но не съм го разглеждала основно. Ще потърся.

SofiaBG Не знам от къде да започна, толкова неща искам да ти кажа. Да караме подред, ето как да си откриваш екскурзии, примерно Ямайка
http://www.royalcaribbean.com/findacruise/destinations/shoreExcu … ?LocationCode=FMT
Търсиш ги по портове.
Виждам, че сте коментирали цените. Те са много относителни.
На теб примерно ти трябва точно този период, заради децата и нямаш голям избор, резервираш и толкова.
Колкото до цените на Карибите, те се движат в голям диапазон. Сезона там е от декември до април, както казват местните от Коледа до Великден. Октомври там се струпват повечето кораби от всички краища на света. Съответно започва луда конкуренция и цените вървят надолу, а е сезон. Пътували сме 7 дни за 299 евро/с включени такси, на човек/не с Oasis или Allure, но и с тях цената ни беше приемлива/. Напролет в района остават много малко кораби и цените са високи, няма конкуренция, тя е вече в Европа.
Но когато започваш търсенето заради точни дати, няма как да имаш избор. Ако търсенето се прави, като се намери първо цената, и по нея датите е съвсем друго.
Най-ниски са цените на трансатлантическите круизи, просто без пари, но ти няма как да имаш избор за такъв круиз през юни или юли. Такива тогава почти няма. Едно от изключенията прави Queen Mary, което споменава Popule с круизи Саутхамптън-Ню Йорк и обратно, но там липсват цените за които говоря/но има и промоции/. Ние сме започнали нашите круизи точно с корабите на Cunard, висока класа и стил, няма място за остаряване. Но не мога да разкажа всичко, дано Popule разкаже....
SofiaBG питаш и за сам.билети, там е същото, винаги се намират ниски цени, но ако няма точни дати и е възможно да се търси в по-дълъг диапазон. Сигурно си прочела за колко ние сме пътували точно до Fort Lauderdale. Има варианти за кацане тук и в Маями. До Маями има директни полети от Европа, до Lauderdale са с прикачване в САЩ.
Хотели, ще ти дам възможно най-добрите варианти около пристанището, ако ти е нужно.

Виж този хотел в дясно на снимката, един от най-добрите варианти за отсядане, били сме в него.
Снимката е направена от кораб на тръгване. А сега ще ти покажа и други снимки, част от тях направени от хотела.
ЕТО ВИЖ
На последната снимка е твоят кораб, малко преди да се качим...Поздравявам те с нея.

Ако имаш въпроси, не се притеснявай, ще продължим...............Ще стигнем и до това, какво да се види.

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 17:48 от Bled

# 44
Това с цените не е вярно, корабите са пълни единствено по спринг брейк, която тук в Сащ е март, иначе имат доста свободни места и цени от порядъка на $380/ човек. Наблюдава се отлив от круизите, заради зачестилите аварии на корабите. Преди година Селебрити имаха голям проблем и много се раздуха из пресата.

Общи условия

Активация на акаунт