КРУИЗИ /тема 3/

• 59 395
  • 788
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Чивитавекия
Във връзка с паркингите да попитам- ще пътуваме с кола до Чивитавекия, как да направим - да оставим колата на паркинга на пристанището или има друг вариант?

кака_сийка Няма проблем за паркирането на порта, влизате от тук:

Отивате до паркинга, порта е доста голям:

След това с бус ви закарват до кораба:

Приятно плаване..........

# 61
Bled , благодаря!
А цените за паркиране от какъв порядък са?

# 62
  • София
Bled , благодаря!

кака_сийка Последната цена ни е била 68 евро за 7 дена........

# 63
Bled , благодаря!

кака_сийка Последната цена ни е била 68 евро за 7 дена........
Още веднъж благодаря!   bouquet

# 64
  • София
Дайте да изкоментираме новата 96-часова оферта на MSC! Видяхте ли я вече, избрахте ли... Wink Wink

# 65
  • Бургас
Да споделя и аз : В момента на Чевитавекия паркинга за лека кола е 70 евро за 7 дена. Препоръчвам да си направите предварително резервация от сайта на MSC ( ако сте с тях разбира се) .
Относно паркирането в Истанбул и аз проучих, има една декларация която се попълва.Прилага се квитанция от паркинга , на който се оставя колата. Искат копие на някой документи на колата и всичко е наред.

# 66
  • София
Дайте да изкоментираме новата 96-часова оферта на MSC! Видяхте ли я вече, избрахте ли... Wink Wink

Малко назад в пост 51, като пример е взет круиза с най-ниската цена точно от тази промоция. Вижда се каква е всъщност цената. Когато се показват тези цени трябва поне пр. такси да са включени.
Не всички фирми го правят. Това всъщност е и единствената цена, която пада под 100 евро за двама на ден.
Жалко, че и самата компания замени 2 в 1 точно с тези промоции. Само 2-3 круиза може да се каже, че са със сравнително ниски цени, останалото е зарибяване. Възможно е дори, някои цени да паднат още при наближаване на круиза, ако кораба не е пълен......

# 67
  • София
Bled, не зная ти къде гледаш на MSC цените, но аз по-ниска цена, от тази която предлагат за нашия пазар не съм видяла. Директно компанията на крайни клиенти не продава, а на английския пазар цените са доста по-високи. Аз виждам доста добри неща, но сме били сто пъти по тези места. Може би бих повторила едни Канари и Мадейра, че е доста топличко в края на септември. Simple Smile
BTW, дали са включени, или не таксите в офертата е въпрос на елементарна аритметика. Не мисля, че е удачно да се увеличава общия бюджет с удвояване стойността на круиза - вижда ми се прекалено, но ние почти не пием алкохол.

# 68
  • София
yav4e_mrav4e И ние като вас вече не можем да изберем круиз в близки води, всичко отдавна е посетено. Мадейра ми е любима, съгласна съм и аз.....
Колкото до цената как е показана, некоректно е да се показва без таксите, много малко агенции и компании го правят. Непрекъснато получавам в пощата си въпроси от рода, -Тази цена нали е много ниска Блед-, и като им кажа, че е без такси и т.н., се отказват. Ние си знаем, но не всеки е наясно.
Това с удвояването е ориентировъчно, но при нас винаги така се получава. Няма как да вечеряме без да поръчаме нещо за пиене/дори безалкохолно/,след това в пиано бара или другаде без коктейл или нещо подобно. Както казах в това влизат пътни, хотели, храна и др. Дори много често е повече от круиза, но това са лични сметки и всеки си знае. Да не говорим, ако круиза е от САЩ или още по-далеч, тогава и тройно няма да стигне, но там пък се намират евтини круизи.
А цените от които се интересувам в момента са по-ниски от тази промоция.
Ето какво получих в пощата си:
Скрит текст:
7-Night Cruises
MSC Cruises - MSC Divina
Sailing Date(s):  May 2014, Aug 2014, Sep 2014, Oct 2014, Nov 2014,
Stateroom Prices Interior
$279
PLUS receive up to a $100 Shipboard Credit!
Only 3 days booking
279$ са 203 евро, да не говорим, че има и 100$ борден кредит.
Същата промоция е дава и MSC на 299$.
Скрит текст:
Наскоро бях пуснала една точно английска промоция, където круиза буквално излизаше на нула, от включените сам. билети и хотели.
Така, че има много варианти, търсене му е майката........

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 23:53 от Bled

# 69
  • София
Bled, Дивина е на Карибите и Южна Африка - тези цени са за там. Средиземноморието държи по-високи цени, освен това някои от предложенията са много близко до висок сезон, да не говорим, че за Канарите септември е топ сезон.
Пак казвам, не е въпрос на ровене, защото аз това го умея Simple Smile)). Моите наблюдения са, че MSC правят т.нар. таргетни оферти - за нашия пазар цените са много по-ниски от офертите за UK.
Като цяло тази година цените са малко по-високи за пролет-лято, спрямо миналата.

# 70
  • София
yav4e_mrav4e Разбира се, че знам къде е Дивина, нали за там съм направила запитванията. Те са ми пратили и Дивина, но ние отдавна сме е отметнали, още в първото плаване.
Ти искаше да коментираме, но мен в момента Средиземноморието не ме интересува, доколкото разбрах и теб, няма къде. А и няма защо да сравняваме коренно различни пазари, въпреки че и там се намират страхотни оферти, които пък при нас въобще ги няма. И като компании и като маршрути и като обслужване. Все още не се е намерила фирма при нас, която да предложи всичко в едно, от тръгването до прибирането и то на невероятни цени.
Цена 399 лири/такси включени/, включва още полет Лондон-Барселона и обратно, 3 нощувки хотел, трансфери и круиз 7 дни. Тръгваш и не мислиш за нищо. Такава услуга и цена скоро тук няма да се появи.
И накрая си дойдохме на думата, че цените са наистина по-високи, и точно това имах предвид, спрямо предишни години. Явно търсенето се увеличава от предходните по-тежки години за круизите.
Сега дебна този круиз, да му падне цената, но още е рано. Затова гледам в онази посока и подготвям продължението, чак до Южна Америка.
Скрит текст:
Sat   Oct   18   Istanbul, Turkey      11:00pm
Sun   Oct   19   The Dardanelles (Cruising)      
Mon   Oct   20   Ephesus / Kusadasi, Turkey   7:00am   7:00pm
Tue   Oct   21   Marmaris, Turkey   8:00am   5:00pm
Wed   Oct   22   Antalya, Turkey   8:00am   5:00pm
Thu   Oct   23   At Sea      
Fri   Oct   24   Cairo (Port Said), Egypt   7:00am   8:00pm
Sat   Oct   25   Cairo / Giza (Alexandria), Egypt   7:00am   8:00pm
Sun   Oct   26   At Sea      
Mon   Oct   27   Olympia (Katakolon), Greece   8:00am   5:00pm
Tue   Oct   28   Corfu, Greece   8:00am   4:00pm
Wed   Oct   29   Messina, Sicily, Italy   10:00am   6:00pm
Wed   Oct   29   Strait Of Messina (Cruising)      
Thu   Oct   30   Naples (Capri), Italy   8:00am   6:00pm
Fri   Oct   31   At Sea      
Sat   Nov   1   Barcelona, Spain   7:00am   4:00pm
Sun   Nov   2   Cartagena, Spain   Noon   6:00pm
Mon   Nov   3   Malaga, Spain   8:00am   6:00pm
Tue   Nov   4   Cadiz, Spain   8:00am   6:00pm
Wed   Nov   5   At Sea      
Thu   Nov   6   At Sea      
Fri   Nov   7   Ponta Delgada, Portugal   8:00am   5:00pm
Sat   Nov   8   At Sea      
Sun   Nov   9   At Sea      
Mon   Nov   10   At Sea      
Tue   Nov   11   At Sea      
Wed   Nov   12   At Sea      
Thu   Nov   13   At Sea      
Fri   Nov   14   At Sea      
Sat   Nov   15   At Sea      
Sun   Nov   16   Tampa, FL   7:00am   
Всички места са посетени, просто почивка и отиване до там.

# 71
  • София
yav4e_mrav4e
Сега дебна този круиз, да му падне цената, но още е рано. Затова гледам в онази посока и подготвям продължението, чак до Южна Америка.
Скрит текст:
Sat   Oct   18   Istanbul, Turkey      11:00pm
Sun   Oct   19   The Dardanelles (Cruising)      
Mon   Oct   20   Ephesus / Kusadasi, Turkey   7:00am   7:00pm
Tue   Oct   21   Marmaris, Turkey   8:00am   5:00pm
Wed   Oct   22   Antalya, Turkey   8:00am   5:00pm
Thu   Oct   23   At Sea      
Fri   Oct   24   Cairo (Port Said), Egypt   7:00am   8:00pm
Sat   Oct   25   Cairo / Giza (Alexandria), Egypt   7:00am   8:00pm
Sun   Oct   26   At Sea      
Mon   Oct   27   Olympia (Katakolon), Greece   8:00am   5:00pm
Tue   Oct   28   Corfu, Greece   8:00am   4:00pm
Wed   Oct   29   Messina, Sicily, Italy   10:00am   6:00pm
Wed   Oct   29   Strait Of Messina (Cruising)      
Thu   Oct   30   Naples (Capri), Italy   8:00am   6:00pm
Fri   Oct   31   At Sea      
Sat   Nov   1   Barcelona, Spain   7:00am   4:00pm
Sun   Nov   2   Cartagena, Spain   Noon   6:00pm
Mon   Nov   3   Malaga, Spain   8:00am   6:00pm
Tue   Nov   4   Cadiz, Spain   8:00am   6:00pm
Wed   Nov   5   At Sea      
Thu   Nov   6   At Sea      
Fri   Nov   7   Ponta Delgada, Portugal   8:00am   5:00pm
Sat   Nov   8   At Sea      
Sun   Nov   9   At Sea      
Mon   Nov   10   At Sea      
Tue   Nov   11   At Sea      
Wed   Nov   12   At Sea      
Thu   Nov   13   At Sea      
Fri   Nov   14   At Sea      
Sat   Nov   15   At Sea      
Sun   Nov   16   Tampa, FL   7:00am   
Всички места са посетени, просто почивка и отиване до там.

Хубав круиз, но ако не греша, в сезона на ураганите. Което ще рече, че морето ще люшка....А повярвайте ми, мен ме е люшкало морето в огромни кораби на по 9 етажа...кофти тръпка...

# 72
  • Варна
Хубав круиз, но ако не греша, в сезона на ураганите. Което ще рече, че морето ще люшка....А повярвайте ми, мен ме е люшкало морето в огромни кораби на по 9 етажа...кофти тръпка...

Хем е вярно , хем не е .Няколко десетки пъти съм минавал Атлантика през всички възможни месеци.Той не е като Индийския където през мусоните духа и клати задължително.Дори да е сезон на ураганите те имат някаква периодичност както по месеци , така и по години.Има промеждутъци от време през които океана е като тава.Има и години през които има много малко урагани , а и те не се движат по един и същи път , а са малко шантава работа понякога , много са своенравни и непредвидими , не като мусоните където грешка няма - духа постоянно макар и пак с различна сила.На всичкото отгоре има и така наречения Южен път по който е минал и Колумб , който е най -дълаг и най - надолу към Екватора и където вероятността да хване лошо време си е направо нула.По него обикновено минават всички круизи , мАлки кораби и яхти.Шанса на този круиз да ви заклати си е направо нула.

# 73
От известно време проучвам темата! Embarassed

Горе-долу се ориентирах за разходи - круиз, каюта, консумация на борда и т.н., но ме интересуват допълнителните екскурзии - както точно представляват, какво предлагат, колко струват, също така и трансферите(от пристанище до център на град) - цена, условия!? - Тези неща къде мога да ги погледна!? newsm78 Интереса ми е предимно към пристанищата по Средиземно море, но ако някой има инфо и за друга дестинация - също ще ми е полезно - пак ще е ориентир! Praynig

Даже най-добре, ако някой има програма със всички ескурзии за даден круиз- моля, да ми я прати!? Praynig

# 74
 Тези неща къде мога да ги погледна!?
На сайта на самата круизна компания има подробна информация за всички поставени въпрос. Peace

Общи условия

Активация на акаунт