А коя книга четат в момента децата ви? - 4

• 51 885
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
мили мами...
моля предложете ми книга за моето 10 год.  момче
Различни от Дръндьо и Сръдлата и Детективи с машина навремето... май зациклиха децата с тези книги... Модерни- да ...но до там... smile3507

каква литература е подходяща за 10-13 годишни деца.
Моля наблегнете на литература за момчета.  

# 676
  • София
 Книгите за Пърси Джаксън, Хари Потър, Къщата на Тайните, Никола...

# 677
  • Ямбол
46 страници не можа да видиш кое дете какво чете, като обикновено това е най-масовата възрастова група в темата.
Моята още чете "Летящата класна стая" и я харесва.
При децата избягвам да им определям подходящи четива. Да четат каквото има харесва.

# 678
  • Варна
Моят, почти 10 годишен, син чете "Островът на чайките" , до сега не е имало книга на А.Линдгрен, която да не е харесал.
...
Моята още чете "Летящата класна стая" и я харесва.
При децата избягвам да им определям подходящи четива. Да четат каквото има харесва.
Моето заряза тази книга. Нещо не му вървяла и щял да я остави за по-нататък. Изобщо не му вярвам, че би посегнал към нея отново. "Двойната Лотхен" също я остави, за нея вече беше категоричен, че няма да я чете.
Да четат каквото им харесва, но все пак под наш контрол(насока), бих казала аз. Поне докато ни позволят Peace.

маманет, книгите на Майкъл Морпурго и  Лорън Сейнт Джон също са подходящи за 10 годишни, според мен.

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 11:40 от Solar Wind

# 679
  • София
Ако детето е зациклило, в смисъл иска тези да чете, доставят му удоволствие и радост, бих си го оставила да си ги чете. Ако е зациклило  в смисъл, хем ги харесва(ло в един момент), хем му идват в повече - еднообразни и губи интерес към тях и четенето изобщо, бих търсила разнообразие и алтернатива.

Моят се запали и чете от 2-3 дни от тази, раздела за дърветата, много приятна е направена и  поне за мен е с красиви  илюстрации.

# 680
  • София/Варна
Номер 1 чете Хобит на четеца, като разнообразява със Страшното в историята - Англия.
Номер 2 започна отскоро да срича по-уверено и се бори с малките книжки на Егмонт Елза и Анна. Опитва се да чете и Феите на Тони Улф. Предложих ѝ картонените книжки на брат ѝ, че там думичките са по-лесни, но тя твърдо ме отряза, че са "бебешки" Simple Smile

# 681
За 10 годишно дете бих добавила и всички книги на Роалд Дал.

Моето в момента започна Камо.

# 682
каква литература е подходяща за 10-13 годишни деца.
Моля наблегнете на литература за момчета.  
Моя 13 годишен чете основно фентъзи и фантастика за възрастни. 11 годишния чете тези, които си споменала.
Не им избирам или натрапвам книги, предлагам, помагам иии толкова.

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 19:51 от .Ели.

# 683
  • Варна
След книгата на Емил Конрад, която "не беше лоша", започна тази:

# 684
Чете (9 г.), с носталгия по лятото:

# 685
  • Sofia
Щерката (7г.) приключи "Приключенията на Незнайко" и много я хареса. Ще я зарадвам след известно време със следваща "Приключенията на Незнайко в слънчевия град". Simple Smile

Сега започнахме (аз за лека нощ, иначе тя):

Иначе продължавам да ѝ чета:

# 686
Дъщеря ми - 10 г. - чете в момента тази тухличка, 573 страници, мъкне я и в училище  Mr. Green

Предполагам, че ще е интересна и за момчето на майката, която търсеше мнение по-нагоре.
А щерка ми отдавна си избира сама книгите в библиотеката, като ходи самичка, и съм помолила библиотекарките тактично да я насочват и към нещо стойностно освен плявата, която залива пазара. Лошото е, че децата избират по корицата, а старите книжки не са толкова шарени и лъскави. Под "плява" разбирам бълваните на конвейр книжки за Уинкс, Уич и всякакви девойчета и момченца с магически сили, аз дори не мога да направя разлика между различните герои вече.
И после как да очаквам да се впечатли от Ян Бибиян, като всяка Уинкс има милиард пъти по-големи магически сили и способности от него... Rolling Eyes

# 687
  • у дома
Второкласникът ми се забавлява с тази -даже я носи и в училище да си я чете...Казва,че прилича на Небивалиците на Бисет-тук намерих радиозаписи на няколко от разказчетата http://gramofonche.chitanka.info/prikazki/dzhobni-razkazcheta--l … a-i.finci--radio/

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 22:03 от svetlaem

# 688
  • София
Морена - как е Пух Мечо?

# 689
  • Sofia
Angel_Dust, всъщност, освен че ѝ е много интересна на щерката, друго не мога да кажа, защото аз четох само началото, еднократно и от там насетне е тя сама.  На привършване е. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт