В коя част на града се установихте?

. Аз бях информирана за цената на билета и за това как се валидира. Рейса дойде и ние застанахме до прозореца. Огледахме хората, за разлика от Австрия и Испания те бяха облечени безупречно стилно. Рейсът потегли по крайбрежието, ах тези зелени води, аз както съм влюбена в морето, не откъсвах очи от водата. А къщите....на скалите така добре подредени. Веднага избрах една за своя и имаше мнооого цветя навсякъде. Слизайки от рейса докато вървяхме към плажа на Ница не бях очаровано, но в момента, в който стъпих на алеята и се надвесих над парапета, за да зърна морето, любов от пръв поглед. Поглеждайки по алеята надолу улицата бе пълна с хотели и заведения, хотели и кафета и безкраен плаж и онези пусти зелени води. Седях и не мърдах, гледах, гледах, гледах. След това по малките улички се шмугнахме към катедралата и едно пазарче за цветя, сувенири взехме. Изпратих поздрави от Елч и поехме към рейса за Монако и Монте Карло. През цялото пътуване само си заплювахме къщи и се чудехме колко ли пари трябва да имаш, за да живееш там
Благодаря за страхотния разказ!
Пътуванията са прекрасно нещо, може би единственото нещо, което се купува с пари и от което остават ярки спомени за цял живот. Един жокер за Рим и Колизеума - там винаги има километрични опашки на касите и много хора се отказват, само като видят. Но има една карта - казва се Рома Пас, с която се ползват отстъпки при посещения на културни обекти и музеи в цял Рим, ние си я взехме, заради Вила Боргезе, а тя се оказа супер полезна карта, защото като отидохме до Колизеума, видяхме, че има два входа - един за туристи с Рома Пас (празен - 2ма човека пред нас) и един за останалите (фраш с народ, сигурно 150 човека поне). Не мога да ви опиша колко бяхме щастливи, всички се изредиха да ми благодарят, че съм ги накарала да си купим картите.
Не важат само за Ватикана, защото там се води отделна държава. Еееех, че ме върна и ти в спомени. Пак ще ида. 

Прегръщам ви и планувам следващи емоции. 

Препоръчани теми