Навън топло слънце грее - ОКТОМВРИйче в коремчето се смее - ТЕМА 5

• 22 504
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
някой от вас беше ли си изследвал допълнително хемоглобина? ЖСК, морфология и прочие ?

Аз днес ще си взимам резултатите от кръвните изследвания, този път ми пуснаха освен хемоглобин, вече и желязо, ЖСК, ЛДХ и още нещо. Утре съм на хематолог с тях, ще пиша какво е станало Simple Smile

# 376
Doros, pala4inkova, didi_bili, благодаря ви за отговорите. Утре ще ходя до Майчин дом, че днес нещо много работа има. Ще пиша после.

Между другото вече споделих с шефовете, че ще отсъствам често, заради прегледи и прочее. Те само се спогледаха и казаха, че ще си помислят (на изпитателен срок съм).

Мислех си, толкова ли е трудно да кажеш едно "Честито" на човек, за който тази новина е най-хубавата новина в живота?!  Sad Толкова ли бездушни са станали хората?  Confused Направо не мога да повярвам... Но... Здраве да е!

Желая ви усмихнат ден и много положителни емоции през цялата седмица!  Peace

# 377
  • Бургас
защотото ММ сега ми взе изследванията които правих допълнително за желязото там и каза че хемоглобина ми е още по нисък 108.... и еротроците и те.......и се шашкам много чета тука някакви глупости че при анемия можело да се забави разтежа и на бебчо някакви такива. Айде аз ще се прежаля няма да се напрягам много.....нз нз аз съм чак на преглед на 09.04  Confused Confused Confused

# 378
y.k. Защо не пробваш да хапваш неща, които съдържат повече желязо. Салата от спанак, коприва, ей такива неща. Разбира се първо се допитай до някой по-вещ, но аз ако бях до сега отдавна да наблягам на тях. Витамини пиеш ли някакви ?

# 379
  • Бургас
Не Огестан пия отначалото, а сега ми каза предпоседния път като видя предните изследвания да пия и обикновенна фолиева, ама от тогава е минало кажи речи 2 седмици. И също таака утрогестан когато прокървих но ми каза да не го спирам до края
А за витамините от храните...оф ми нищо от тия зелените не ми харесва-повръща ми се от тях Confused

# 380
  • Бургас
абе както и да е, довечера като взема от моя изследвания и ги видя добре ще пиша кое колко и ще звънна на акушерката защото моята е в отпуск и незнам дали някой е замества  а няма смисъл за една седмица резулатите да ходя на частно

# 381
  • Бургас
И странното е че се чувствам добре, смисъл отпаднало и отмаляло ми е като огладнея -нормално все пак то си дърпа човечето

# 382
Здравейте моми4ета пак доста сте изписали  Joy Joy Joy Joy
Пак ще се връщам на зад да 4ета...
Аз се завърнах от по4ивката и не ми се ходи днес на работа hahaha ама утре ще си пи4иваммм няма да работим на 1 април ах как го 4акам със нетърпенйе ще избутам днес някък Thinking Thinking Thinking

# 383
Mimi_sf, и моя е чак края на Април...  Sad Ти в Щерев ли си проследяваш бременността ?
Да, при д-р Савова

# 384
Аз ве4е със ММ ходихме до 1 бебешки магазин избрахме креват4е много е хубаво 350Евро Дърво със скрин със повивалник много е хубаво.. Hug
Сега си готвя но няма да кажа какво 4е да не ви се дояде... Joy Joy
И на мен много ми те4е кръв от носа и 4есто доктора каза,4е е нормално и може да отмине но може и до края на бременоста ще си е така според зависи!
Аз във събота съм на ФА или там каквото е защото тука друго го водят и доктора каза,че ще сменяме фолиевата кислелина  newsm78

# 385
Момиче да ви се похваля и тук!
Преди малко се върнах от ФМ, взеха ми и кръв за БХС (доста некадъно но синьото ще мине)
За първи път чух пулса, дори го измериха. Премериха му и гънката и носната костица и сърчицето му разгледа подробво и крачетата и ръчичките. Ох толкова неща му измери и ми показа, че чак се обърках ...  Laughing Не беше от най-буйните, но си падна доста въртене  Grinning Особено в началото си стоеше надолу с главата обърнато с гръб към ехографа, като прилепче  Laughing Толкова съм щастлива, че направо нямам думи да ви опиша. Пропуснах да напиша, че вече е 48мм. и си отговаря.
Само ми е гадно, че нашия татко още не го е виждал и чувал, а виждам че и на него му е кофти особено, когато му казах днес, че най-накрая и аз съм го чула. Но се надявам, че другия път вече ще може да го види - чак след 3 седмици

# 386
защотото ММ сега ми взе изследванията които правих допълнително за желязото там и каза че хемоглобина ми е още по нисък 108.... и еротроците и те.......и се шашкам много чета тука някакви глупости че при анемия можело да се забави разтежа и на бебчо някакви такива. Айде аз ще се прежаля няма да се напрягам много.....нз нз аз съм чак на преглед на 09.04  Confused Confused Confused

Не се притеснявай за хемоглобина, не е нищо страшно, само си пий фолиевата киселина редовно.
И не яж в големи количества желязосъдържащи храни, като спанак и коприва преди да ти излязат изследванията!
И преди бях писала - не всички анемии са свързани с понижаване на желязото!

Аз съм с бета таласемия - генетична (наследствена) анемия. Нисък хемоглобин и нормално или високо съдържание на желязо в кръвта. Важно е да се знае, че я има! Като при всяка аномалия си има своите последствия естествено, но не се вкарвай в такива филми. Затова ни следят хемоглобина толкова много!

Не се шашкай и спри да четеш из интернет за тези анемии, защото там обикновено са фрапиращите случаи! След като на теб досега не са ти открили значи е лека форма (ако изобщо я имаш). Къде ти правиха допълнителните изследванията?

# 387
  • Бургас
и аз май съм била с такава, казаха ми навремето "средиземноморска"а в превод е бета таласамия. Да желязото като гледам ми е в границите ще видим какво ще каже.
И другото което ме притеснява изследванията на микробиологията и цитунамаската са ми супер но имам чувството че това бяло течение се увеличава !?!?! При вас как е?

# 388

Не съм много съгласна с Фъстъче. Не трябва да ядеш големи количества желязосъдържащи храни преди изследване - да, защото ще даде фалшиво завишени данни.
При условие, че хемоглобинът ти пада, задължително е да започнеш да ядеш повече желязосъдържащи неща. Тез фрапиращи неща, които си чела са прекалени - да. Това е при хемоглобин 60-80. НО ти все пак наблягай задължително на: месо, черен дроб (в никакъв случай пилешки), коприва, спанак, лапад, риба, червено вино. Моят хемоглобин беше 118 и докторът веднага ми каза да наблягам на желязото.

# 389
  • Бургас
Желязото ми е в нормитеа хемоглобина ми е нисък

Общи условия

Активация на акаунт