Навън топло слънце грее - ОКТОМВРИйче в коремчето се смее - ТЕМА 5

• 22 506
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, момичета !
Ние с ММ излязохме на разходка в слънчевото време и ни завари един хубав пролетен дъжд... Зарадвах му се като малко дете...  newsm68
След почти две години в пустинята, след като се върнах в България за мен всеки дъжд е като магия ......  Two Hearts

Виждам, че не сме обсъдили софийската ни среща тук, а само във ФБ. Не съм сигурна, че всички са се записали във групата във Фейсбук, за това ще го кажа и тук:

Сряда, 9 Април, 18:30 ч. във Mr.Pizza на ул. Верила до НДК...

Би било чудесно да се видим на живо и да хапнем !  Hug

# 646
във ФБ обсъждахте много хормоните,тъкмо преглеждах какво има из форума и попаднах на това
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=774961.0;topicrefid=6
предполагам,че момичето е от София ,някоя ако иска часа може да се възползва.
Момичета...имам опасения,че имам инфекция. Confused Embarassed От както слагах тоя Утрогестан вагинално,едно че течението ми стана непоносимо и супер гъсто,ами сега чувствам и едно неразположение отдолу.Все едно хем ми щипе,хем ме сърби сякаш ,ама не са така силни.Просто е много дискомфортно.Едва се избръснах ... Embarassed Embarassed Confused

# 647
По принцип противогъбично помага промивка с вода със сода, но не смея да ти го препоръчам предвид бременността. По принцип влагалищната среда е кисела, но и гъбичките обичат кисела среда, затова содата ги убива. Ако искаш пробвай, моето мнение е, че няма да навреди.

# 648
Да и аз знам за вода със сода или тетра...ама не смея сякаш да пробвам. Rolling Eyes

# 649
Малеее, аз май покрай групата във фейсбук  по рядко влизам тук и толкова имам да чета. Вие сте обсъдили 101 теми. smile3503. За болничния - шушулина - няма проблеми да ти издават 15 дни първоначално, обикновено така правят и после го удължават и почват дългите по 30 дни, където комисия ги одобрява. Не е нужно наистина да се връщаш на работа, то даже няма логика. Удължава се и толкоз, аз много четох за тези неща щото от 2месеца преди да забременея бях на бюрото по труда и преди да взема това решение се информирах много. За тези, които са в питанка относно болничните и други такива и друг път съм писала за темата Майчинството счетоводно. Аз там си зададох въпросите и доста компетентно ми отговориха и отделно от НОЙ също веднага връщат на имейли. Питайте абсолютно всичко, за тези 180дни - от кога, до кога, кое как се изчислява, защото всяка година законите претърпяват някакви промени. За раждането много е относително, някой лесно раждат и съответно лесно се възстановяват и от двата варианта, други по-трудно.  Praynig Моля се само всичко да е наред, то е ясно, че колкото и да е леко болката я има. Гледам, че имаме много нови бъдещи мами. Добре дошли и лека бременност!  smile3525

# 650
Добро утро мамчета... Hug
Ейй ама събота и неделя никакви ви няма  Laughing
Аз днес така хубаво се наспах,станах 12 часа ,ама то и едно мрачно и дъждовно време...пак ще дремя в нас.В тоя студ хич не ми се илиза,а и прибрах зимното яке вече... Laughing
stacy_85 благодаря ти,мислех да се връщам на работа ...ама то няма смисъл.Да си вдигам нервите само там.

# 651
Пък аз спрях всички хапчета, дори и фолиевата киселина. Просто не се издържаше вече това гадене и повръщане. Как да се грижа за бебчо като нищо немога да хапна или изпия. Днес съм ДОСТА по- добре, ям си вкусно ми е. Утре съм при доки да ми разчете изследванията и да видя бебчо 😊💝

# 652
  • Бургас
6u6ulina. Не е вагиналните таблетки. Ще се усилва това течение през бремеността и това е. Аз ги пия и пак си имам ама щом на микрото показа че нямам гъбички и тем подобни каза докито значи вс е наред.ако трябва да те прегледа набързо но бялотото течение освен признак на гъбички и др подобни препазва средата от такива.просто сега хормоните ни не са нормални и организма незнае какво става- вярвам че вс е ок и ако спираш утрогестана само с лекарско мнение!

# 653
Ох, момичета, малко съм притеснена днес, а не смея да кажа на никого, че ще настане една паника и ще ме стреснат още повече. Та се обръщам към вас, които ще ме разберете най-добре.
Днес цял ден коремът ми е стегнат, твърд, най-вече, когато съм права. Четох, че това са признаци на контракции, което не е никак добре. След няколко часа мъдрене пих едно хапче но-шпа (нали отпуска гладката мускулатура) и в момента съм по-добре.
Някакви съвети?

# 654
Клео, бягай в леглото и си почивай до утре ако е възможно. Минах и аз през този епизод Wink и доки ми каза, че това е правилното решение! Т. е. но шпа и легло. И не се шашкай... случва се Simple Smile

# 655
y.k. по лекарско предписание го спрях Утрогестана от раз.Доки ме пита дали имам кървене,казах му не и той ми каза не си купувай втора опаковка.Ама утре живот и здраве съм на преглед и ще му кажа за това течение,че нещо много ме притеснява.А и имам от време на време болки ту в ляво ,ту в дясно ... Rolling Eyes Дано всичко е наред... Praynig

# 656
Ох, момичета, малко съм притеснена днес, а не смея да кажа на никого, че ще настане една паника и ще ме стреснат още повече. Та се обръщам към вас, които ще ме разберете най-добре.
Днес цял ден коремът ми е стегнат, твърд, най-вече, когато съм права. Четох, че това са признаци на контракции, което не е никак добре. След няколко часа мъдрене пих едно хапче но-шпа (нали отпуска гладката мускулатура) и в момента съм по-добре.
Някакви съвети?

не се притеснявай, аз също имам и даже съм пак в движение... нормално е, случва се но, минава. само спокойствие... аз имам даже едно такова особено усещане като вибрации.. много интересно е, но не знам какво е Simple Smile хубава вечер

# 657
Здравейте!

Напоследък не пиша много. Честно казано няма какво да пиша. Имам чувството, че откакто минаха първите 3 кошмарни месеца изведнъж вече всичко ми е наред. Само периодично имам киселини - нещо което ме беше подминало предните 3 месеца, но сега ми припомни за себе си.

kle0patra както го описваш наистина го означават като контракции. Не е нещо страшно - с предишната бременност не знаех и си карах бая време така, докато на ФМ в 20-та седмица не го забеляза лекарката и не ми предписа но-шпа и магнезий. Сега понякога като имам повече работа и се попреуморя или като нося повече детето пак ми става така. Този път от сега питах лекаря си и той ми каза, че мога си пия магнезий и но-шпа. Засега само като усетя, че е по-натоварено на работа или усетя, че корема ми става на топка си вземам но-шпа, без конкретна схема. Магнезия го пазя за по-нататък, като почнат и крампите.

# 658
  • Бургас
y.k. по лекарско предписание го спрях Утрогестана от раз.Доки ме пита дали имам кървене,казах му не и той ми каза не си купувай втора опаковка.Ама утре живот и здраве съм на преглед и ще му кажа за това течение,че нещо много ме притеснява.А и имам от време на време болки ту в ляво ,ту в дясно ... Rolling Eyes Дано всичко е наред... Praynig

Спокойно вс ще е наред! Без лоши мисли и мисли оптимистично! целувки

# 659
Много ви благодаря, момичета, страшно ме успокоихте  Hug Hug Hug Hug
Аз това и правих цял ден - лежане, че като станех и още повече се стягаше. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт