Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLII

• 64 797
  • 727
  •   1
Отговори
# 285
  • вятър в маслините, вятър над хребета
О, да, мой тип е, Лу- много обичам да тръгна да гледам филм само заради някой актьор, а в крайна сметка да се окаже и филмът хубав Party

Относно Enemy, дотук мнение споделях само аз, ето го
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=772121.msg27767658#msg27767658

# 286
Тъкмо влязох да моля някой от гледалите Enemy, да се смилят и да ми обяснят малко, от малко смисъла му. През цялото време чаках да видя 'завръзката', после спрях да чакам и помислих, че съм изтървала нещо и затова не мога да схвана идеята. Но след финалната сцена чак ме хвана яд, че с такова нетърпение чакам филм с Джейк и накрая........

# 287
  • Belgium
Мерси, Джой, спести ми един филм  Laughing

Мисля довечера най-после да гледам нещо различно от любимите ми сериали Game of Thrones и The Big Bang Theory, че назаднах с филмите. Да видим ще ме огрее ли  Laughing

# 288
  • София
Джой, радвам се, че психарийката ти е харесала, почти бях сигурна, че е "твой" филм  Wink

Някакви отзиви за Enemy (http://www.imdb.com/title/tt2316411/?ref_=nv_sr_1) ? Върти ми се изглавата, че е обсъждан, но не мога да намеря къде  Rolling Eyes

Днес по-рано го свалих заедно с още 4-5 филма, но когато видях твоето питане тук, нямеш как той да не е с предмство  Simple Smile

Мнението ми за Enemy в голяма степен се припокрива с това на joy_r - визията е тотален арт, музиката перфектно се вписва в насторението и допълва растящото напрежение...
Знам, че звучи бая смело, но ако Стенли Кубрик бе жив, бих си помислил, че този филм е негов  Shocked
Много ми хареса тониранто - зелено-жълто, с висок контраст на белия цвят  Crazy

Сюжета държи в напрежение, а динамиката е разпределена идеално във времето. Финала...финала...финала... Rolling Eyes... за който и joy_r негодува идва рязко, но за мен очаквано  Sunglasses
Смятам, че който харесва и се чувства запленен от "Широко затворени очи" ще хареса и "Enemy". Перфектна операторска работа, като детайлите са изпипани идеално...

Филма ми допадна доста не само заради чудесната игра на Джейк Джиленхол, но и защото Мелани Лоран ми е стара тръпка  Crazy Heart Eyes, макар Сара Гейдън да се справя по-добре... Thinking

Филма е любопитен, за мен си заслужава напълно  Rolling Eyes

Както и очаквате може би, имам ясно разяснение за финала...и мога да го опиша, но неискам да разваля кефа на другите...

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 20:45 от Deetron

# 289
Тъкмо влязох да моля някой от гледалите Enemy, да се смилят и да ми обяснят малко, от малко смисъла му. През цялото време чаках да видя 'завръзката', после спрях да чакам и помислих, че съм изтървала нещо и затова не мога да схвана идеята. Но след финалната сцена чак ме хвана яд, че с такова нетърпение чакам филм с Джейк и накрая........
И аз бях така, при това специално чаках този филм на Джейк с този режисьор. Разбирам вече защо не се радва на същата популярност като "Затворници".

Deetron, май не си ме разбрал съвсем- на мен визуално филмът ми беше отвратителен. Ясно, че е търсен ефект, но просто изглеждаше зле. Най-добре се виждаше с очите на Джейк- те в нито един момент нямаха какъвто и да било естествен цвят, камо ли неговото си теменужено.
За съжаление аналогията с "Широко затворени очи" идва не от някакъв споделен гений, а от директно копиране. Нещо подобно на това, което Арановски направи в "Черния лебед" спрямо "Пианистката"- със сцени почти едно към едно с оригинала.

Разяснение на финала аз не мога да дам- освен за пореден път да се натърти в така обичания "арт-стил" (все от мъже-режисьори, защо ли Tired) как живота человечески е винаги цакан от жените. За Ларс жената е Антихрист, за Вилньов- паяк-убиец hahaha.

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 20:13 от joy_r

# 290
  • София
joy_r - ами въпрос на вкус  Laughing
Тонирането за теб е отвратилено, но за мен е чудесно  Laughing
Често и аз точно в такава тоналност съм обработвал мои фото кадри, в търсене на повече арт   Embarassed newsm78

Финала не е неясен/поне за мен/, но наистина не искам да лишавам другите мацки от завръзката в прекрасния филм  Grinning

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 20:24 от Deetron

# 291
  • Belgium
Deetron, много мило, аз адски обичам да те чета за парфюми, но нещо ми подсказва, че във филмово отношение няма да сме сродни души  Laughing

Много разчитам на мнението на Джой, обикновено не ме подвежда и ще го пропусна този филм.

Щом обаче си разбрал финала, можеш да пишеш ЛС примерно на тези, които се интересуват да не е спойлер. 

# 292
О, Лу, приятно ми стана да чуя това   bouquet
Ако ти се гледа хубав филм, и като фенка на "Троновете", пробвай този с Бинош и Костер-Валдау, за мен се оказа абсолютно попадение. От този тип, който ще гледам отново и отново в продължение на години.

# 293
  • В Космоса
А защо да не го напише в спойлер тук? Както винаги се е процедирало.
Ще го гледам скоро и винаги след това обичам да чета коментари, така че ще ми е интересно. А който не иска няма да отваря спойлера. Peace

# 294
  • София
Лу - аааа, разбира се - за сега няма да пиша за финала  Grinning
Още повече и аз следя joy_r и използвам менията й за ориентир  Twisted Evil хихи
Дано тя  не се разсърди  Hug

Иначе повярвай-гледам 2 и 200 - както обикновени американски комедии, така и европейски, южнокорейски и скандинавски филми  Mr. Green

Никога не бих препоръчал филм, за който имам съмнения  cheers, а и от мненията които четох тук, преди да се реша да пиша изобщо, си извадих изводите, че тук във форума има страшно много момичета, които разбират от филмово изкуство и гледат качествени филми   bouquet

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 20:50 от Deetron

# 295
  • Belgium
Акаша, казах го, защото от други теми знам, че  скритият текст само действа като дразнител и повечето хора не устояват и го отварят  Laughing

# 296
  • В Космоса
Акаша, казах го, защото от други теми знам, че  скритият текст само действа като дразнител и повечето хора не устояват и го отварят  Laughing

Права си.  Grinning Аз се удържам, ама не всички успяват. Laughing

# 297
На мен не ми пречат спойлерите- хем си ги отварям, хем рядко ми се скапва филма от наученото Laughing. Естествено, това важи за филми, в които важното е не случващото се в точка А и точка Б, а как се стига от А до Б. За кримки и трилъри не чета спойлери, преди да гледам. В случая спойлерът не е важен, понеже финалът така или иначе подлежи на индивидуално тълкуване.

# 298
Моля и аз за разяснение на финала, че не разбрах Simple Smile Blush

Иначе много ми харесаха цветовете на филма. И много му подхождаха. Постера също е много интригуващ. Хареса ми филма, интересен, различен, просто не можах да го разбера, но поне виждам, че не съм единствената.

Скрит текст:
Според мен бременната разбра, че тоя е другия /учителя/, не е нейния, ама въпреки това сякаш нямаше нищо против Whistling

# 299
Скрит текст:
Да, разбра. И май пак по ръцете се сети, както другата (не помня вече съвсем точно).

Общи условия

Активация на акаунт