Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLII

• 64 752
  • 727
  •   1
Отговори
# 75
  • срещу двата комина :)))
ама то още две части ли има  Shocked аз си мислех, че приключи  Joy

# 76
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И спирам вече, че станах за смях на света - толкоз писане точно за филм, дето въобще не ми е в кръвната група.   Joy
Знае ли човек, може и да ти хареса Laughing. Аз не спирам да изненадвам себе си напоследък с Уди например, а хич не ми е в кръвната група Joy

И понеже сме спам до дупка- я да ви стимулирам да гледате "Ив Сен-Лоран" Heart Eyes

п.п. посоченият горе цитат преспокойно може да е и от някоя и по-стара от нас фенка. Ако знаете какви излияния съм виждала за "Здрач" от майки на по 3 деца, че и от баби с внучета, свят ще ви се завие Joy

# 77
  • в морето до колене
ама то още две части ли има  Shocked аз си мислех, че приключи  Joy

Има. Втората трябва да излезе през март 2015.  Simple Smile
Третата вероятно ще е през 2016.

И спирам вече, че станах за смях на света - толкоз писане точно за филм, дето въобще не ми е в кръвната група.   Joy
Знае ли човек, може и да ти хареса Laughing.

п.п. посоченият горе цитат преспокойно може да е и от някоя и по-стара от нас фенка.

Не вярвам да ми хареса, Джой. Игрите също не ми харесаха. От Хари Потър съм гледала само първата и последните две части (просто щото по отделно не стават). От Здрачовете само първия и то защото ме помолиха за мнение...
С комиксите поне съм наясно и признавам вероятността да ми харесат някои екранизации. Тези тийн-фентъзи истории със сигурност не са моята бира...

А конкретният цитат беше от автор с ник gosho и Диана Агрон на аватара.  Mr. Green
Можеш да си правиш всякакви изводи от този факт.  hahaha

П.П. А за Ив Сен-Лоран ти хубаво призоваваш, ама къде и как да стане. Раничко е за торенти много... Ама си го записахме в листата на очакваните, де.

П.П.2 - Тина ще ме бие вече, усещам. Grinning

# 78
Като се появи на торент, съобщете и на мен, в случая френското аудио с чешки субтитри ми беше по-тегаво, отколкото при "Адел"- имаше моменти, които ми останаха мътни. В една сцена, в която питат Ив какво харесва в мъжете и после в жените, той отговаря "Космите", но в превода беше ползвана супер жаргонна дума, която не знаех, и стоях като идиот, чудейки се защо целият салон се хили Laughing.

# 79
  • В светлината на слънцето
Обещаното.  Grinning "Ной" - http://www.imdb.com/title/tt1959490/
Божеее, доживях да гледам американска продукция за древния свят, направена като хората, без задължителните дъвки, пуканки, супергерои и прочее атрибути на комерсиалното кино. Не че не са дописали Стария завет (американци, какво да ги правиш), но поне беше малко и сравнително деликатно. Историята е визуално внушителна, пищна, и в същото време много камерна, обрана. Аронофски не се е запилял в ефектите излишно, а е опитал да покаже в максимална степен драмата на героите. Сега, кой колко и как се справя, е отделна тема. Женските образи (Уотсън, Конъли) са по-екстровертни, което много полъгва към преиграване. И двете в даден момент преекспонират в емоциите. Мъжките образи са по-интровертни и доста по-прибрани - много благодатна задача за всеки един актьор, но и по-трудна за изиграване. Кроу, Хопкинс и Уинстоун са великолепни, много ми харесаха. Можеше обаче филмът да е с половин час по-късо, ама потоп е това, не е шега работа.
Препоръчвам с едно условие - не си губете времето да чакате точно този филм на торент. Гледайте на кино, заслужава си големия екран. Peace

# 80
"The Fountain" - страхотен филм! newsm10 (това е филм, който се гледа много пъти и всеки път откриваш нови неща и разбираш повече и повече)

# 81
  • Belgium
Аз натрупах няколко изгледани филма и споделям по низходящ ред на харесване:

Snowpiercer (http://www.imdb.com/title/tt1706620/?ref_=nv_sr_1) - изтеглих го напълно насляпо този филм и грам не съжалявам. Изобщо не харесвам пост апокалиптична тематика, но този е направен изключително добре и сюжетът е оригинален. След замръзване на земята оцелялата част на човечеството живее в постоянно движещ се влак. Тилда Суинтън направо разбива в ролята на министър сякаш излязъл директно от Северна Корея  Mr. Green Филмът е копродукция на САЩ и Корея, режисьорът също е кореец и това е първият му филм, в който играят известни холивудски актьори. Шапка му свалям, получило му се е. Препоръчвам  Laughing

Authors Anonymous (http://www.imdb.com/title/tt2114461/?ref_=nv_sr_1) - въпреки ниската оценка в IMDB на мен ми хареса. Може би и защото винаги съм била изкушена от темата за писателите. Една от главните роли се изпълнява от Пени (от любимия ми сериал The Big Bang Theory) и феновете на сериала ще ме разберат защо исках да видя дали ще може да излезе от образа си на тъповата сервитьорка, която не знае коя е котката на Шрьодингер  hahaha

Искам да благодаря на Mrs.Turner за препоръката на филма Celeste & Jesse Forever - много ми хареса, особено ако човек е бил в подобна ситуация, ще се отъждестви с филма изцяло. И аз препоръчвам.

И на последно място The Counselor - очаквано тъпа бозица, но пък героя на Хавиер Бардем ме радваше от сърце и душичка  Laughing

# 82
  • срещу двата комина :)))
Лу, радвам се, че ти е харесал филма ... аз още го преживявам, много дълбоко ме докосна  Confused

# 83
Ето ме и мен след "Ной". В едно съм съгласна с Лулумба- визуално съвършен филм. Красив, мислен, с точната доза от всичко. Интрото беше невероятно силно и май така си и остана най-хубавото в цялото нещо. Ефектите бяха добри, особено панорамите- спиращи дъха. Дано животните са били някакъв праисторически вариант на познатите ни, понеже иначе изглежда, че на Аранофски са му резнали финансите в последния момент. Слоновете докарваха на мравояди. Манзел пък се беше престарал с музиката, до позиви за мигрена чак. Не че беше лоша, но беше непрестанна.
Оттам нататък- да, не беше чак "Троя", но и с нищо не ме впечатли като интерпретация на историята. Освен падналите ангели, те бяха супер, супер сладурести, общо взето този първият им приятел от тях беше единственият герой, за който се вълнувах и ми пукаше за нелеката му участ (това май говори нещичко и за останалите, човешки герои). Което ме кара да мина към актьорите Mr. Green. От жените Конъли се понася, макар и наистина да попреиграва в драматичните моменти. Красива е много, макар и вече не както в "Реквиемът".  Ноооо Хърмаяни оре дъното на дъното и надолу. То не бяха крясъци, то не бяха "драматично" сбърчени веждички, то не беше зяпнала уста, КриСтю ряпа да яде. Дразнеше ме до последната минута, и не само мен Tired. От мъжете- Уинстоун РАЗМАЗВАЩ!!!, определено най-запомнящото се присъствие във филма. Сър Антъни ми е страст голяма, прекрасен беше и тук. Бълнуванията му за боровинки ми напълниха душата Heart Eyes. За Ръсел добра дума трудно ще намеря- не го харесвам по принцип и тук не изневери на обичайните си трикчета в ролята на голям герой- от "мъдрия" поглед плавно превключваше на погледа "ритнат булдог" и обратно, но поне не крещеше като женските. Не мога да му отрека, имаше две-три наистина силни сцени, но като цяло- не помогна на каузата си пред мен и този път.

В заключение ще използвам този цитат
"The Fountain" - страхотен филм! newsm10 (това е филм, който се гледа много пъти и всеки път откриваш нови неща и разбираш повече и повече)
и ще кажа, че "Ной" гони "Фонтанът" като визия (само гони, без да настига), но определено и на първо гледане трудно се откриват много неща в него. Все пак е близо до максимума, който може да се изкопчи от този постен сюжет, най-вече защото визуализацията е невероятна.

# 84
Саламбо, и мен Хърмаяни ужасно ме подразни, особено във финалната част. Това им е проблемът и на двете с Конъли - ролите им много теглят към такова преиграване. Конъли - по-малко, но Ема направо се отдаде със страст да преиграва. То в това си и личи добрият актьор де - знае в какъв момент да даде воля на емоциите и кога да ги тушира, оставяйки други неща да говорят вместо неговите сълзи, сополи и викове. Няма пълно щастие обаче. Mr. Green
А Кроу на мен пък ми хареса. Не толкова, колкото другите двама - те бяха велики. Но и гладиаторът тук беше на ниво. Игра обрано и се вписа добре в идеята. Peace Младежите ми бяха супер безлични, но може би е търсен ефект, не знам. Thinking
За ангелите умишлено се въздържах да не пиша, за да не издам една от може би най-добрите изненади във филма. Наистина са прекрасни и по-човеци от човеците. Peace
Абе този път от Холивуд са се справили добре с история от онзи вид, който по правило имат навика да превръщат на fast foods.

# 85
  • в морето до колене
Предполагам, че все пак е от значение фактът, че Ароновски е работил в/у сценария съвместно с дългогодишния си партньор в продуцентстването и съавтор на сценария на "The Fountain".
Аз затова и имах надежда, че няма да получим втора Гравитация...

А нещо по-специално за 3D-то да кажете? Или си е органична част от впечатляващата визия? Както би трябвало да бъде, де.

# 86
Мяч, аз нищо не мога да кажа- фестивалните салони не предлагат подобни екстри Laughing. Но и да предлагаха, аз щях да си го гледам в нормална версия- визията на Арановски според мен само губи от подскачане, разместване и обемчета.

Лулумба, вярно игра обрано Ръсел- до такава степен, че на мен лично ми докарваше на вековно дърво. Освен това беше и ужасяващо дебел, нещо, което не се връзваше с образа му на боец, и имам усещането, че в много сцени беше с корсет да му пристяга телесата.
За младежите нямам какво да кажа, понеже както имаше всичко на всичко десет героя, така и техните уж главни бяха тотален декор.

# 87
Мяч, не е "Гравитация" категорично. 3D-то е много на място сложено и стои част от цялото, а не е просто заради ефекта. В случая помага за цялостната визия. Някои сцени са действително грандиозни през очилата. Аз напоследък много се дразня от 3D филмите, но този път с чисто сърце бих препоръчала да се гледа именно 3D версията.  Peace

# 88
  • в морето до колене
lulumba, знам, че имаш много диференцирано отношение към 3D-то и затова питам.
Благодаря за отговора.

Иначе аз се надявах за грандиозна визия, защото гледах няколко статии за снимачния период и те ми създадоха високи очаквания. Имаше даже показани камерите и друга снимачна техника, разни шантави конструкции. А Матю Либатик, освен няколкото филма на Аронофски, е снимал примерно "Железен човек" 1 и 2, та не му е за първи път да прави мащабни неща.

Аз съм се наканила да ходя на 1 април да го гледам.

# 89
Наистина е мащабно, но на мен ми хареса именно, защото не е по онзи, типичен за Холивуд начин: помпозно, натруфено, обилно. Ефектът работи винаги за историята, за да допълни идеята, да подсили там, където е необходимо драматизма. Много на място е. И е работено с мисъл, а не "за да покажем технически чудеса от героизъм".

Общи условия

Активация на акаунт