Домакини 34 / пукна пролетта и се задава веселба

• 41 707
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
Креми - успех утре! То ММ чинно си отделяше патладжана и бамята, но с другите неща проблеми няма. Иначе пукнахме от плюскане, то нашето не беше нормално ядене, ще каже човек, че сме стояли гладни цяла седмица:))))

# 121
Морена ние днес сме на телешка скара с картофена салата+кисели краставички, обаче десерта дето беше за утре свърши  hahaha hahaha hahaha та значи и 8 часа да престои пак става да се хапне Joy
Смърфи ако при вас има такива тенджери си вземи - яденето става все едно си го правил в гювеч, защото е керамична-на силната степен месото ми става за 5ч., а на слабата за 7-8. Супер ми е практична, чесутринта като я заредя си готви цял ден, а си остава топло яденето. Абсурд е да загори нещо в нея.
Скрит текст:
Креми разкарай я тази жлъчка, докато не ти е докарала панкреатит, че после хем ще махаш жлъчката, хем ще си на диета цял живот.

# 122
Знаех си аз когато мога да седна , няма никой, когато ме няма купона тече.
Вале гледах снимките от вчера , много интересно място за втори път разглеждам снимки от там,ама кога ли ще го посетим не се знае.
Смърфи този гювеч звучи много вкусен, ще взема да направя другата седмица един Simple Smile остават само 9 дни от диетата Simple Smile след това следва рожден ден и започвам да постя аз до Великден .
Вчера си бяхме сами с децата , то времето не беше за разходки но все пак излязохме за малко, но днес... направо не се прибрахме .
Ама така ще е от тук нататък.
Гледам някои чистят,  wavey wavey аз това другата седмица като изляза ваканция ще го правя , тъкмо и времето ще се стопли ще измия прозорците , ще изпера килимите .
За тази седмица приключих с готвенето , днес бяхме на питка с маслини и гъбена супа .За десерт съседите ни донесоха торта за 1 рожден ден на малчугана им Simple Smile
Отивам да спя , че утре ще се става рано .

# 123
Джейми тука сме!!! Лека и спокойна нощ!!! Да идва по-бързо ваканцията!!!

# 124
Калинка, няма ги тези тенджери при нас. Сега, ако отидем в щатите, може и да сикупя една. Отдавна съм им хвърлила око.

# 125
Смърфи супер удобни са - можеш сутрин да си сложиш яденето, цял ден да миткаш и за вечеря ще е топло. Тук малкия литраж няма таймер - аз съм с такъв, че сме трима, но сглупих, че в големия може и малко да се слага - та ако има и таймер да го нагласиш кога да изключи - може и след два дни да се прибереш и ще имаш топло ядене  hahaha

# 126
  • при късмета
Добър вечер,
уж никъде не ходихме на това хубаво време, а не усетих кога мина събота и неделя. Шефа е още на АБ, ще си го допие, макар, че само в петък го боля ухото. Докторката тогава каза, че никак не е добре, но живна още вчера. И преди това ми се струваше, че върви към оправяне, а какво излезе.
Четох, четох и всичко забравих.
Лус, как е Петьо, мина ли му хремата? А на Мленка обрива?
Тенджерата на Калинка, много ми харесва на външен вин, но ако ми готви по 5-7 часа, няма да я издържа.
Вале, мерси за разказа. Ще ходим и ние, ама не знам кога. Само да питам, колко е дълго това стръмно разстояние? Не е повече от 2 км. надявам се. Ще ходим най-вероятно с по-малко дете и за това питам
Смърфии за утре са ми поръчали гювеч, тоя път мъжо. У нас обаче, постен не се яде
Креми, да кажеш какво ти е казала докторката
На всички неспоменати по една гушка  Hug, че забравих какво още беше. Ама ще се сетя

# 127
  • Sofia
Бреййй, тия дни няколко сме на гювеч явно.  Laughing
Ма ко, и у нас ще е с месо, след някой и друг ден, че много ще ни дойде месото. Междувременно коприва ще готвя и боб, а и гъби имам за супа...
Бях подквасила мляко, прибрах го вече и мога да си лягам. 

Лека нощ! Simple Smile

# 128
  • при късмета
Аз не стигнах до млякото тази седмица. Не ми се разкарваше болно дете с бутилките до пазара.
Каза гъби, та се сетих, че миналата седмица видях кладница, само на едно място я продават на нашия пазар. Не взех, че се събразявам с шефа какво готвя, особено като е болен. Днес нямаше, а така ми се е прияло. А тези с млякото и днес работели, а мислех, че почиват и не бях си взела шишетата.
Изобщо пазарът днес не ми спореше особено. Ама не ми беше и спешно, та оставих мъжете и се разходих до там, че беше хубаво времето.
Картофените кюфтета от минала седмица още чакат  ooooh! ама днес панирах карфиол, че да освободя малко място във фризера

# 129
Морена лека и спокойна  newsm46
Ма ко няма какво да я издържаш - все едно си слижила гювеч - ни се бърка, ни се гледа, ни загаря - ако искаш я слагаш на слабо да си готви цяла нищ - нейна си работа  Joy Joy Joy Гювеч, боб, капама - стават страхотни на бавен огън.
Айде наздраве, че да изчакаме разказа на Марче

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 23:01 от Ladybird_

# 130
  • при късмета
Аз си допивам бялото вино от петък  Laughing
Като пак ми дойде много сакето си лягам  Laughing

# 131
Тази тенджерка ми харесва на мен, особено пък както го описва Лейдибърд - оставяш цяла нощ да си се джурка там, и на сутринта яденето е готово   chef Дали я има по нашите географски ширини?
А добра ви вечер  Hug
Днес голяма разходка пак, че и до систъра стигнахме, малко на гости. Племенникът би на баскетбол (отборът де), та ходихме да се черпим  Party
Съвсем изненадващо наши познати пък ни дадоха колело за Ванко. Ей така, от дума на дума стана ясно, че търсим да му вземем нещо, предложиха ни тяхното, и ... вече е в нашия гараж. Има малко за постягане, но като за първо колело е ок. Сега остава да се научим да го караме.
Марче, как е концертът? Чакам подробен разказ, да знаеш  Hug

# 132
Вио моята е такава, но тукашна марка
http://slowcooker.bg/product/1/ured-za-gotvene-krok-pot-3-5-litra.html
Ще те помоля нещо и моля не забравяй/аз уж записвам, ама.../ като тръгна лятото за бг/ако даде господ да се приберем, че е на кантар/ напомни ми за колело - имам у дома супер запазено с 6 скорости подходящо от 6 до към 10годишни - така и не намерих на кого да го подаря, а и си ми на път.

# 133
Добър ден ,дами ,
 аз нещо такова пак съм болна и не ми се пишеше. Откакто съм тръгнала на работа не съм 'пекнала ', все съм болна ,запушен нос, прегракнал глас, почти без глас към четвъртъците и отпадналост, сънливост и температура към 37.4 всекидневна. Детето и него май заразих този четвъртък и вчера и тя с висока температура -38.4  ,сополи ,отпадналост и чувствителност. Оплакаха ми се във вторник ,че е била доста различна , повтаряли са й много пъти за да свърши нещо ,  разстроила се е  лесно и я намерих разплакана вечерта на вземане. В къщи си поговорихме ,че е дълъг денят й в у-ще ,но трябва да се слушат учителите , ако е гневна за нещо да го изказва с думи ,да знае ,че винаги ще я вземем и е много обичано дете. Каза,че е плакала и за мен и за това ,че е била предпоследна да я вземем ,а на мен автобуса ми закъсня ,баща й ,който винаги я води и взема беше извън града ,аз с изкълчения крак бързах , и докато я взема и станало 5 40 Sad Гушихме се  , плаках много след това сама като си легна и на по другия ден вече беше болна.
Чувствам се много виновна, че съм на работа и тя е от 7.30 - 5.20 /5.30 всеки ден на у-ще ,че съм изморена ,че нямаме време едни за други както преди,а е такова добро дете по принцип  ..и не е за разказване.
Тъкмо се завърнахме от Бързата помощ ,че в неделя няма къде другаде, и ми препоръчаха да й лекуваме носа ,защото е вирус и въпреки увеличените лимфни възли, температура, зачервено гърло и обща клинична картина не е за АБ още . Изписаха й капки с морска вода ,които имаме и ползваме , топли вани с пара и евкалипт масла  и апарат овлажнител за въздуха ,който взехме с вградени функции за регулация на парата и приставка с ментолов екстракт . Сега го тестваме през деня и довечера в стаята й ще работи .
Вчера половината ден мина в чистене и пранета, а Снощи след работа мм покани приятели на ББЮ , направих салата Табуле по мой вариант с кускус , картофена салата и разядка с чушки и чесън,отделно мм маринова от предишната вечер 3 вида месо- пилешко, агнешко, свинско и наденички. Хапнахме, поговорихме си , побъбрихме и в 11 си легнахме .
Днес дояждаме , оправяме се за работа , пазарувахме на три места за различни неща, сега мм почиства ББЮ-то, взехме му покривало и верига за да не го откраднат и ще слага и вратичките на гардероба на детето , а аз пранета, съдомиялни, подреждане на хладилника и след малко ще легнем д почетем книжки на детето и да поспим ако стане . При нас е -32 и пролетта е далече ,но другата седмица пак го дават да се затопли малко.
Взех първа заплата и да почерпя:

Лека вечер и ако имам време ще намина вечерта   bouquet Hug

П.П. Този уред за бавно готвене мм много го харесва и все ме кара да взема както и този ,но не знам защо нещо не ми вдъхваше доверие . Четейки отзивите ви ще преразгледам решението си ,а за другият уред да ви питам някой ползвал ли го е -Актив фрай и какви впечатления имате?  newsm78 Уж е по полезен от фритюрника ,но дали вкуса е добър и доближава ли се до пърженото ,но с по малкото мазнина като бонус?  Praynig
https://www.google.ca/search?q=actifry&espv=210&es_sm=93 … dii=_&imgrc=_

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 00:13 от Анонимен

# 134
Контеска - бързо да оздравявате! Тази зима мнооого дълга, но е нормално в началото повече да боледувате, докато се нагодите към новите вируси и бактерии. Правилно си й казала, че дори да закъсняваш понякога, винаги ще я вземаш, защото много я обичаш. Тя е толкова сладка, целувки:)
Честита ти първа заплата! Взимам веднага от всичко!

Общи условия

Активация на акаунт