Домакини 34 / пукна пролетта и се задава веселба

• 41 753
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Добра вечер   bouquet
Контеса хубаво е, че сте взели почивка и двете, за да се успокоите.
Мони   bouquet
Вио няма  Joy Децата на приятелките ми са отдавна студенти, другите деца, които познаваме са апартаментски деца и на майките не им се занимава с колелета. Малкото колело го подарих, но това е за по-големи деца 6-10годишни. Тук още докато дойдем и комшията подари две – едното за малкия, едното за мен, после приятел на мм донесе още едно, ама няма как да ги транспортирам до бг  hahaha hahaha hahaha
Ма ко и супа топчета звучи добре   chef
Славка ходенето на фризьор е удоволствие  Heart Eyes
Мастър   bouquet
Аз пък се чудя нашия вятър къде е отишъл  hahaha hahaha hahaha
Гръмна ми главата да обяснявам призми, сфери, конуси, върхове, основи.... #2gunfire

# 166
  • Sofia
Еха, Мастър, браво за хубавите показатели, радвам се за вас!  Hug
Вио, козе на Карлово купуваме, от Кауфланд.
Калинка, ми то само слънцето от нас идва при вас, иначе дъждове и вятър от вас са ни, я.  Mr. Green
Креми, да не се чудиш от къде иде... от Калинка  Laughing

# 167
  • при късмета
Накрая се оказа,че и двамата сме отличници и резултатите са супер и сЯ дишаме спокойно.....
Браво, това да се чува. А, здрасти  Hug

И тук гърми, трещи ама поне вятъра намаля. Светкавиците не ми правят впечатление, въпреки, че преди малко една удари толкова близо, че алармите на всички коли пред нашия и съседните блокове още пищят.
Морена, вярно какво е това сирене  ooooh! Престарали са се. Ас си взимам мандраждииско, директно от мандрата за 6.50 кг. Кашкавала им е 9.10лв. А кашкавалената им извара, като сирене.

От скука понякога ходим до мандрата и в Брезник. На 40 км. за сирене  hahaha понякога не сме у ред  hahahaМалко по-скъпо е в тази мандра, но разнообразието е повече. Има от прясно до узряло сирене и кашкавал няколко вида. Натурален, с подправки, пикантен с пуш. филе и каквото се сетиш. Само не ми харесва, че вече може да взимаш само от един магазин който зареждат и понякога там нещо липсва. Като си ходех директно в мандрата имаше всичко.
Преди малко се чух с леля, каза че са разбили вилата им #Cussing outОт как не останаха хора по тоя край е страшно. До преди 2-3 години имаше къщи, които не се посещаваха с години. Стояха си отключени и нищо не изчезваше. Аз там колата даже не заключвам, а стои на улицата
Много съм се ядосала  #Cussing out

# 168
Наздраве!!!!

Женско списание обявило конкурс на тема - \"Познаваме ли жените?\". След като обявили победителя в редакцията се обадил разярен гражданин - 68 годишния бай Иван.
- Как можахте да присъдите наградата на 10 год. момче. Аз съм на 68 г. и още от 17 съм започнал да опознавам жените та досега.
От списанието отговорили:
- Бай Иване, на първия въпрос \"На кое място жените са най-къдраво окосмени?\", победителят отговори правилно - в централна Африка. Какво отговори ти? Че даже го нарисува.
- На втория \"Кой е главният орган на жените?\" верният отговор е Световната Федерация на Жените. А какво отговори ти? Че даже го нарисува.
- На третия въпрос \"Кое нещо идва на жената редовно всеки месец?\", победителят отговори правилно - нашето списание. А какво отговори ти? Слава богу че не го нарисува.

# 169
  • София
Дзак, тук съм.
И сЯ к`во?? Отивам да ви чета и да се просвещавам. По-късно ще се явя на рапорт.  Simple Smile

# 170
  • София
Привет  Hug
Развали се времето, ама ние упорити - цял ден на площадката... Дано никой не се разболее.
Ходихме и на фризьор с Ванко, сега е подстригано магаре  Heart Eyes
Марче, много, много ти благодаря за изчерпателния разказ   bouquet Пренесох се там, чух барабаните със сърцето си, усетих тълпата... Дано следващия път съм там наистина  Praynig Верно рокът е за цял живот...
Да ти кажа Вио, някои не са доволни. Ами не знам. Аз винаги съм си доволна. Да,  имаше и неуредици, но тях винаги ги прескачам. Да даде Господ живот и здраве, пак ще отидем , а тази година ще има мноооооого концерти. Не бива за се изпуска Dream Theater, там ще бъде жестоко + симфон. оркестър.
Ха, добър вечер, прекрасни мили дами!
Калинче, гледам си пуснала ракийка и салаДка, да я пробвам, а??
Славче, обичам да ходя на фризьор, много е хубаво, така добре се чувствам след това, красавица, фръц.. Simple Smile
Моренке, прекрасно руло си ни пуснала, ох ако беше някъде около мен....ммда. Ясно ти е какво щеше да се случи. Защо обичам толкоЗ сладичко   newsm78 а и всичко дето е от тесто, кифли-мифли, козунаци, защо?? Една приятелка пък мрази шоколад, тя пък... newsm78
Купувам сирене и аз от 16 лв за килограм. Къде има по евтино, ами няма. Кашкавал - също. За колбасите няма да говоря, ама пък аз не ги ям...Има  един виц: Питат един - Ял ли си кренвирш? -Да!- Ами значи всичко си ял на този свят.  Mr. Green Та така съм и аз с колбасите.. Mr. Green
Контеска, как си?? Дай една усмивка.. Heart Eyes
Людачка, така като те чета и ми идва едни да ти ги кажа, ама ще се спра. Друг път.  Мисля, че си мислим едно и също. Ще ти разкажа нещо, но ако те видя на живо, не е за тук. Интересно е и поучително.
Ма-ко, как е Шефа, забелязваш ли как го изписвам с главна буква.  Simple Smile Заплата ще дава ли  или ще мисли още.. Joy
Креми, що така се случи?  Нищо, мила, всяко зло да е за добро,  нали така се казваше.  Hug Ще стискам палци за 14.04. Ако имаш нужда, свиркай. Ти кога си идваш?
Мастър, Мастър,  Naughty Не ми "вдигаш" настроението, няма те.
...............
Занимавахме се тия дни с изследвания ,че нашият доФтур ни прати с ПоловинЪт....Искаше да ни провери как сме ,що сме......Та се влачихме да даваме кръв и...таквоз.....Други екстри  Mr. Green ....мА то цял ферман! ooooh! + биохимия,туморни маркери,хормони....
Накрая се оказа,че и двамата сме отличници и резултатите са супер и сЯ дишаме спокойно.....

Е, това е прекрасна новина.!! Цун!
Вале, ма много било хубаво там на ...какво беше. ...където сте ходили на разходка. Обещаха ми да ме водят и мен, ама друг път.
Джейми, Мони,  Хортензийке, какво направи с киФлючките, почерпи по една, кой още че забравям...къде е Нощни, кой още.. newsm78 Цун на всички ви!
Пусна ли са нова визия, ами на мен ми е добре, всичко си виждам нищо не ме дразни.
Няма да ви разказвам къде бях и какво съм творила днес, че ако взема думата и ...нямам спиране.
Е `айде, пак ще дойда.

# 171
  • София
Ако това е новата визия - харесва ми, буквите са по-големи Peace

Аз трябва да лягам, нищо, че не ми се спи все още.... ама днес се успах и не събудих Миленка на време... Embarassed

На вънка вали, гърми, при мен нищо не се чува... Добра ни е дограмата ... Wink

Калинка, на здраве, много хубава ракийка и салатка си сложила Hug Вицът е супер Laughing

Марче, ние днес не сме активни, няма кой знае какво да четеш Peace

Ма ко, ... до мандрата и в Брезник, а  Laughing Laughing Laughing, не само ти си лида... - ние за кебапчета, плескавица до Ниш.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green, за виното в Братя даскалови, за зеленчуци - към Петрич Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Славче ходенето на фризьор е удоволствие, аз от 1 година нямам такова удоволствие - идва вкъщи жената - не ми харесва тази работа, но само тя ме подстригва така както ми харесва... Пу да не урочасам, че утре ще идва...

Мастърче се появи, как си...? Радвам се за изследванията ти!

Креми, ще стискам палци! Всичко ще мине добре Hug

Моренка, ако знаеш колко неща преписвам в тефтерчето си от сайта ти... Embarassed

Вио, не говори така на Ванко- сладуранко!

Контеска, бързо да оздравявате Praynig

Нощни, Тити, Смърфи, Джейми, Хортензия, Коконка
 Hug Hug Hug

# 172
  • София
МарчеHug

# 173
Марче, ред за кифли не остана. Не съм подгънала крак днес, а се канех да дремна дори с малечко.
Моренка, я да те питам - предучилищна на 5 или на 6 г. започва? Има една обява за прием и от 5 навършени, и от 6 за училището, в което искаме да запишем Миша. Не разбирам, не е ли регламентирано точно?

# 174
  • при късмета
Сега прочетох, че сиренето на Моренка е козе. От дете съм намразила козе сирене, макар, че там най-много зависи от козата. На село хората гледаха и кози, не в големи бройки, взимали сме мляко и всичкото беше различно. Някое наистина мирише, някое не можеш да разбереш, че е козе.
Сиренето на мандрата в Брезник е от смесено мляко. Знам от къде взимат млякото. В околността останаха много малко животни и всеки гледа нещо различно. Те го изкупуват от частни собственици от селата, с малко животни и така събират достатъчно количество. Но пък сиренето е стархотно. Не знам дали сте яли сирене или кашкавал от смесено мляко.
На етикета в магазина пише просто "сирене" или "кашкавал", нама краве, овче или козе
Ех, Люска, а беше време до хадим до Боровец, само за кафе или за сандвичи накъдето ни отвее вятъра. Сега не може  Rolling Eyes
Калинка, след виното снощи, ще хвана да пия една ракия
Славче, стига си ни разправяла, че се излагаш в кухнята. Според мен се нритесняваш повече от необходимото, особено като имаш гости. Мъжо ти вместо претенции да вземе да го сготви, ако не му хавесва
Марче, само аз ли се чудя как издържаш на този шум по концертите? Аз на кино спрях да ходя, че после от силния звук ме болят ушти, концерт няма да издържа посмъртно.
Станала съм много чувствителна на тая тема. И това в последно време не знам защо.
Шефа ще даде по някоя заплатка, къде ще ходи  Laughing
Хортензия и 5 и 6 годишните се водят предучилищни групи. Можеш да я запишеш и в училище и в градина за тях. Както можеш и да преценяваш дали да пуснеш детето на училище на 6 ил на 7 години. Дори може да кара втората предучилищна група втори път, ако искаш да пуснеш детето на у-ще на 7, а с набора върви от 6 примерно.
Лека нощ на лягащите и аз съм натам след малко

# 175
Хортензия моя опит с малкия показва това - роден е на 27.11 - трягна с набора си на училище в бг и имаше само едно дете по-малко от него, но то беше момиче. Има огромна разлика с родените в началото на годината и в края. Когато дойдохме тук децата в клас са родени от 01.09 до 31.08 и малкия е един от големите в класа - разликата е огромна. Аз и на Ма ко за това казах да си го пусне с набора и да е най-голям в класа - по-лесно възприемат и придобиват самочувствие, а това е много важно още от самото начало.

# 176
  • Sofia
Мушкат, набора на Гушкан (2007) беше първият, за който гласяха задължителна ПГ от 5г.  - в у-ще или в ДГ. Но в последния момент отпадна задължението, защото не успяха да подсигурят места. Та моята до 6г. си беше в къщи. Пролетта я бях записала, септември тръгна (така и така беше записана, решихме да пробваме как ще е, нищо че вече не беше задлжително), ходи една седмица и я спрях.  Според мен, на 5годишните деца не им е мястото в у-щна сграда.  Crossing Arms
За набор 2008 и следващите не знам как е, доколко е задължителна ПГ от 5г.
Иначе за записване в 1ви клас е необходим документ за завършена една година ПГ - тази на 6г.  Ако детето ще бъде в 1ви клас от 6години, трябва да изкара на 5 години ПГ за 6годишни (материала за 6г.)
И ПГ в у-ще  за 5 и 6 годишни се равнява на 3 и 4та група в ДГ.  В малко у-ща има и двете групи ПГ - за 5 и 6годишни.
Та трябва да порвериш това, дали е здължително от 5г да ходи Мишата (набора и') и ако да, трябва да я запишете в групата за 5годишните.

Иначе, да, дете, което във въпросната година навършва 7г. е за 1ви клас. И има разлика между родените в началото и в края на годината. И отделно момичетата са по развити. Момчетата би трябвало на 8г да тръгват.  Отделно си е и преценката на родителите.

# 177
Леле, не мога да ви изчета! Върнахме се, беше много хубаво и още толкова уморително. Ами като не съм се подготвила урока къде отиваме, изненадата беше голяма. Първо не е тооолкова близо до Богота, едни 100-на км, ама планински терен. Като пристигнахме там се оказа, че това е национален парк, с вход за влизане и вътре се движиш с гид и на определен интервал пускат хора. Хайде дойде и нашия ред, влязохме, гидът като рабра, че половината сме чужденци, ни остави сами да си ходим. Какво ти ходене, катерене по едни стълби до 3100 надморска височина, а тръгнахме някъде от 2700 метра. Хората пердашат напред, ама Смърфито не го държат ставите, да не говорим за дробовете и сърцето, казвам си, щях да си отида за едното чудо. Ама с доста почивки стигнах до билото, откъдето се отваря ето тази гледка:

Скрит текст:

Tова е снимка от телефона, от фотоапарата ще ги сваля тези дни. Това което видяха очите, няма как да се види на една снимка. Ето и кратка история за Лагуната Гуатавита. След като приключихме на езерото, отидохме до градчето със същото име и хапнахме по една сьомгова пастърва. И докато се приберем, станало вечер.

Да ви покажа и картичката, която правих за онази принцеса на нашите приятели:

Скрит текст:

Сега съм толкова уморена, че ще заспа още преди да е станало 8. Лека ви нощ, момичета, и до утре!

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 01:48 от Смърфиетка

# 178
Добро утро Simple Smile
Честит празник ! Днес е Благовещение .Поверието е да се излиза от къщи задължително сит и с пари в джоба Simple Smile
Затова :
кафе и закуска Simple Smile

# 179
Благодаря, момичета, ще прочета на свежа глава като се наспя. Двете повръщат, кошмар. Започна дребното, не спира, заведох я до спешното. Биха Деган, изписаха лекарства. Върнахме се, Мишето започна, сложих свещичка, дадох сироп.
Ох, отново!

Общи условия

Активация на акаунт