Юлски бебета 2013 - тема 18

• 24 996
  • 720
  •   1
Отговори
# 660
  • Перник
Мъхче ЧРД да си жива и здрава, много обичана и уважавана.   bouquet

# 661
Мъхче честит Рожден Ден! Да си жива и здрава и много щастлива мама и жена  Hug Да си намериш една свястна баба без наем и да ти върви всичко по мед и масло  Hug

# 662
Bemol, свършили са вече моделите ни в спортс директа, но ги снимах и ги качих в албума последнните са едни китайски, купени от майка ми  newsm78 за 13 лв от Вис Виталис- тях ще ползваме за паантофи по гостита.
Руми, все не остава време да се наканим да отидем до къщата и тази събота и неделя няма да ходим, но като отидем със сигурност ще звънна.

# 663
  • varna
Агнес, мерси мила, ама 3 лв/кг пак е много, като сложиш и Еконт доставката до Варна, щото няма, става безсмислено, уви. Другите два сайта ги проверих отдавна, същата работа, баси обирджиите пък!
И ЧРД на Мъхчетооо  bouquet Жива и здрава да си, да те обичат и най-вече слушат мъхли и татко Hug

# 664
Агнес, мерси за информацията, но uktobg е Габиели, 3 лв/кг от Германия, а от Англия 2.20 лв. Като се добави езиковият проблем май ще си карам по старому.

Пинке, моето проучване на кухни показа, че дори и тези, които се водят "био" до 3 г. не са био, именно заради прясното мляко. Не съм чувала да ползват АМ. Какви талони за кухня ви дават пък за вас? Аз питах педито и тя каза да обикалям по яслите в района. Не виждам как може да стане това, особено като се има предвид, че до обяд се въргаляме по леглата.

Бебооо, мерси за линка. Мен ме интересуват именно размерите и колко време ще се ползват. Иначе съм съгласна, че първите обувки са много важни. Колкото до това кой как е проходил  - с буйки с цип или с маркови маратонки, очевидно е, че в интерес на печалбата на производителите е да се пробутват модели, които са точно копие на тези за възрастни.

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 13:04 от Bemol

# 665
  • varna
Бемолче, Пина вероятно има предвид зелената бележка от док, че детенце е добре и няма алергии т.е. може да се записва на кухня. Аз продължавам чуденката държавна/частна и май ще склоня на второто, че ми я носят до вратата поне.

# 666
Мама ми липсва  Cry вчера си замина. Ей го днес загорих манджата на Ого докато простирах. Мислех, че съм изключила котлона, но явно не съм  #Cussing out Та.... мама ми липсва.

# 667
Здравейте,

най-накрая намирам време да се включа Simple Smile
Терп- аз взех на бейбилов гащички за плуване и нямам наблюдения на други марки. Те са ок. Надявам се да ги има и в БГ.
Обувките - аз все още съм в търсене и четене на критерийте. Като цяло детето ако иска да прохожда ще проходи с всякакви обувки. Иска ми се да са качествени, защото знам какво е да са ти неудобни обувките и мисля да й го спестя. Така или иначе един ден най-вероятно ще си криви краката в токчета, защо да я започвам снеудобствата от малка  Mr. Green Мисля да отделя за тази покупка около 40лв, като гледам за тази цена да е най-доброто... Тук се оказва, че адидас са най-евтините обувки за прохождане Simple Smile
хера - не ми се връща назад да чета, но какво искаш да поръчваш от Германия. Ако е нещо дребничко мога да ти го донеса. Връщаме се на 16ти, ще пътуваме, но около 23-24 ще бъдем в София. Тогава мога да ти го пратя по пощата или направо да се видим да ти го дам.

При нас се случват хубави неща Simple Smile
Вчера я водихме на морето - духаше доста вятър, но тя се впечатли много от вълните Simple Smile Аз май повече, не бях виждала морето от две години. Иначе дните ни минават в парка, където е много красиво - всичко е цъфнало и ухае много приятно. Миналата събота я возихме с лодка из каналите и тя направо полудя от щастие. Ходихме и на барбекю и я оставихме да си лази из тревата - тя беше мръсна и щастлива. Пуснах я да се рови и в пясъка на детската площадка - е, няма такова щастие на света Simple Smile Въобще живот си живеем като цяло. Наистина се е разпролетило и е прекрасно. Heart Eyes

# 668
  • София
Bemol,  ама как така ще обикаляш по яслите? Има държавни, има частни кухни. Взимаш телефон и звъниш да питаш. В държавната може и да се наложи да отидеш на място, но да обикаляш по яслите ми се струва ужасно. Аз не бих могла!

Жалинка, благодаря! Нямаше да се сетя да гледам в ДМ, а всъщност сигурно точно там ще свърша работа! Те са еднократни, нали? Аз май такива искам, защото четох, че има и някакви тип бански, но нещо май не ми се пере докато съм на почивка...

Обувките май са единственото нещо, за което си струва да даваш пари. В моите очи. Купувала съм обувки за 15 лева и 150 лева на големия ми син- ами разликата в качеството е правопропорционална на тази в цената. Играчки, дрехи, колички- все ми е едно какви точно са, но да имам възможност да купя хубава обувка и да избера воняща китайска мушама... Няма начин!

Мъхченце, да си жива и здрава! Много да си щастлива, усмихната и обгрижвана от г-н Мъх, а малките Мъхлички да са търпеливи, спящи и кротички с теб! И да напишеш книга!!Поне една!   bouquet Hug  bouquet

# 669
Терп, пропуснах да кажа, че гледах бански памперс в Метро. На щанда с другите памперси май бяха в самото начало. Според мен обаче не са еднократни. Може и да бъркам, не сме стигнали още до плуване.

Естествено, че няма да обикалям по яслите. Доколкото разбрах от интернет, най-близката детска кухня е тази на ул. "Тича", която ми е далечко. Засега ще пробвам една с ваучери и после ще мисля.

# 670
  • София
Бемолче, да, на "Тича" едва ли ти е много удобно, но пък тя си струва(ше) като качество, сега не знам още как е. Забравих да кажа, че купоните са точно за държавните кухни- купуваш си за един месец купони и всеки ден носиш по един със съответната дата.
Благодаря ти и на теб за памперсите, ние планираме почивка с басейн в края на месеца и ми се иска да не лишаваме бебето от удоволствието на водата Simple Smile

# 671
Момичета, включвам се само да поздравя Мъхче! Да си здрава и да те слушат всички вкъщи!

Бебо е болничък, та не ми се пише повече, но ви чета с интерес.

Хубав ден и уикенд  Hug

# 672
Пина, според мен няма разлика в кухните. Едно време се казваше "Детска млечна кухня", оттам е останало нещо в името. Уж имат някакви стандарти, но май навсякъде готвят различно - с АМ, сухо мляко, прясно мляко,кой на каквато кухня попадне.
Аз съм взимала от два града, храните бяха напълно различни.

Терп, моят опит с тези памперси е по-скоро отрицателен. Не помня марката, май бяха Либеро. Пробвах с два размера и двата зверски пропускаха около крачетата. След 2-3 минути във водата памперсът натежава яко. Единствената помощ е ако детето се изака в басейна, а това не ми се вярва да се случва често.

Куко казват и в Южна България, не само в Източна. Даже и на тоалетната чиния съм чувала да казват така. А майка ми е от Северозападна и като деца му казвахме цукало. Спомням си как в детската градина се чудех защо му викат гърне. Даже им обяснявах, че ние в гърнето не пишкаме, а си варим боб.

Мъхче, ЧРД!

Грийн, бързо да оздравява малчо!
И нашият бебо пак е болен, но на нас това ни е нормалното състояние. Вчера пак му изписаха антибиотик, но аз още не съм го почнала, не знам и аз какво чакам.

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 14:13 от Дейзи-

# 673
Писах и всичко се изтри  #Cussing out
http://www.bestdoctors.bg/article/id/946654 това беше едното - статия за прохождането
Другото не помня, оздравявайте бързо на Орхидейка и Дейзи /на бебетата де/
А тук в Южна България не му викат куку, а и наште са от източна и там не му викат така, това сега за пръв път го чувам, като че цукало и аз съм го чувала.

# 674
Хера, каква зелена бележка от лекар, пък сега?! На мен ЛЛ ми даде най- проста бележка, гледам формуляра е за медицинско направление. Даже не е попълнила ЕГН-то, да взема аз да го напиша ли... Дано не се окаже, че ми е дала неправилна бележка... Бемол, точно тая бележка имах предвид, някой я нарече талон и аз да не остана по- назад, демек че няма проявени алергии.

Момичета, колко от вас са на кухня? На каква възраст смятате, че е нормално/ допустимо да тръгне детето на кухня? Храната ясно каква е. Аз уж на 10 месеца щях да я записвам, но съм силно изкушена да избързам с две седмици преди да навърши 10 месеца. Знам, че тука имаме бебета, дето и на 7 месеца тръгнаха, други на 8, на 9...

Мъхче, аз ти честитих във Фейса, ама щом модата е по два пъти - честито и от мен! Жива и здрава да си!

Общи условия

Активация на акаунт