Обувки за прохождане

• 49 421
  • 163
  •   2
Отговори
# 60
Буйките никак не ме харесват, особено с този цип по средата. А и на моето дете му бяха мноого широки.  Аз му взех на Капчица, в нащия град няма особен избор на марки. Носи ги около половин година. След нея ги ползваха още 2 деца, миналата седмица ми ги върнаха - като нови са. Могат да се ползват от още 3 деца поне. Нищо не е трепнало по тях.

# 61
  • София
Това пък да се носят едни обувки от н-броя деца/хора е  една от най-големите грешки, при възрастни може да доведе до проблеми(дюстабан и т.н.), какво остава при  деца, на които тепърва им се формира стъпалото, походката и т.н.

# 62
Това пък да се носят едни обувки от н-броя деца/хора е  една от най-големите грешки, при възрастни може да доведе до проблеми(дюстабан и т.н.), какво остава при  деца, на които тепърва им се формира стъпалото, походката и т.н.
Абсолютно подкрепям. Peace

# 63
  • Варна
http://www.struma.com/otblizo/detskiyat-ortoped-d-r-venelin-alek … ugvaite-po_17244/

Някъде в средата има обяснение относно с какви обувки трябва да прохожда бебето и мнение относно носенето на едни и същи обувки от няколко деца.

# 64
  • София

Някоя мама купувала ли е обувки на Дайхман за прохождане?

# 65
  • Северозапада
Maybelline, само че май трябва да се прати на производителите на детски обувки. До сега колкото модели разгледах, не можах да намеря с меко ходило. Аз ги натискам да видя дали се огъва лесно подметката, така ли всъщност е правилно? Единствено тези с ципа се пречупват лесно по средата, но не искам такива.

# 66
Maybelline, само че май трябва да се прати на производителите на детски обувки. До сега колкото модели разгледах, не можах да намеря с меко ходило. Аз ги натискам да видя дали се огъва лесно подметката, така ли всъщност е правилно? Единствено тези с ципа се пречупват лесно по средата, но не искам такива.
Вчера ходих до шоурума на Зизу. Подметките са им еластични.  Peace
www.zeazoo.com.

# 67
  • Северозапада
А как са като ширина?

# 68
А как са като ширина?

Сториха ми се достатъчно широки. По принцип обувките се правят ръчно и можеш да си поръчаш и нещо нестандартно. Ако детето е с по-тесен крак, могат да се изработят по-тесни за 5 лв. отгоре. Ако трябва да се изработят по-широки от стандартното, е по-скъпо, но не питах колко. Ако правиш поръчка в сайта, там искат да напишеш и размери на крачето на детето - дължина и обилолка в основата на пръстите. Сега поръчах едни мокасини за малкия, 22 номер и едни летни обувки за баткото - 30 номер. Като пристигнат, ще напиша отзиви. Simple Smile

# 69
Дъщеря ми имаше позиционно изкривяване на едното краче, детски ортопед препоръча прохождането да стане със стабилни обувки, които придържат глезена. Купих едни на Колев и Колев, бяха и много удобни.

# 70
Ние сме с обикновени маратонки, но се чудя дали класическите буйки не са по-удобни.

По удобни са и детето не си криви крачетата. Майките около мен са взели буйки.И по възрастни са ми казвали, че буйките са по добрия вариант.
И аз не го намирам по-добър вариант това с буйките, цип през средата на крачето...нема нужда.
На всичко отгоре стандартно са доста широчки и за деца с тесни стъпала не стават.

Ами аз онзи ден взех.Ципчето е отстрани на крачето и ми се видя че не пречи.Ще видим.

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 17:52 от betity23

# 71
За буйките с цип през свода - всъщност, те са с твърди подметки и се разчита, че ще се огъват там, където минава ципа. Обаче, при ходене крачето не се огъва на това място, а в основата на пръстите и в глезена. Самият свод играе друга роля. Както и да е, мен не ме кефят тези буйки и това си е.

Иначе, пристигнаха ми обувките и пантофките от Зизу. Пантофките за малкия ги поръчах с подметка от микрогума и ги ползваме за обувки навън. Ходи си стабилно, лесно се огъват. А обувките за баткото - не знам дали ще ми стигнат думите да ги хваля. Наблюдавах го като ходи - всяко движение на стъпалото се вижда, като чорапи са. Подметката е дебела около 5мм, аз поръчах и стелка допълнително, тъй като не можах да преценя дали ще усеща камъчетата по улиците. Сега остава и да са издръжливи. Ще поживеем - ще видим.

# 72
  • Плевен
Проходи по чорапи,зимата беше.Чак на годинка като стана му купих първите обувки.Не помня марка,не ме и интересува.Важното е че са му удобни.Лятото  ходи бос навсякъде,просто не иска да търпи нищо на краката си.

# 73
  • на последния етаж
Децата ми проходиха боси (и по чорапи), а когато беше по-студено навън с такива обувки.

# 74
Аз имам малко по-различен въпрос, но за да не отварям тема, ще питам тук. Искам да купя обувчици на дъщеря ми, които да стават за рокли и се чудя между такъв модел: https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/10176049 … _1101597261_n.jpg т. е. сандалки и да ги носи и лятото или http://www.clarks.co.uk/p/20357291 - по-затворени.
Ще се радвам на съвети.

Общи условия

Активация на акаунт