Дубай 6

• 83 564
  • 782
  •   1
Отговори
# 120
Моля тези, които са ползвали автобус Е101 от Ibn Вattuta до Абу Даби да споделят има ли междинни спирки или е директен до автогарата Al Wanda. По рано в темата се дискутираше това, но така и не стана ясно. Ще бъда благодарна за инфо от първа ръка  Grinning   bouquet

# 121
  • софия
Директен е. Инфо от началото на февруари.

# 122
Merivas , няма междинна спирка. Инфо от края на януари.
Nadia79 , ските са в Мола на емирствата, не в дубай мол. Бурж Халифа незная какво ще правите повече от 1-2 часа. Не го отделяй в отделен ден, като следващия ще си в мола и без това.  От ден 5 разкарай Дубай марина. Нея я направи в деня с мединат джумайра. Просто няма вариант да извлечеш детето преди да се е стъмнило от атлантис. не планирай нищо друго за този ден. Ферари уърлд - мъж ми е страшен фен на ферари и беше много нещастен във ферари уърлд... Той чакаше да е повече ферари и по-малко дисниленд, а то си е просто един червен дисниленд. Изкарахме не повече от 3-4 часа там и минахме всички атракции без двете скоростни влакчета. Това с почивки, обяд и размотаване, пушене на терасата и така нататък. Според мен цял ден няма какво да се прави, но нека тити се включи. На нея и е "кварталното" забавление та е по-компетентна. Ако идете във ферари уърлд задължително вижте яс Вайсрой. От нег се вижда пистата на Ф1. Можете да пийнете кафе.  

# 123
Здравейте, може ли да ми дадете малко информация за алкохола.
Четох, че може да се купи от митницата на Дубай до 4 л алкохол 2л. твърдо и 2 л. вино.
Също, че там не продават бира по магазините.
Провадавали алкохол в заведенията и хотели ?
Та така ли са нещата и повече подробности.
Какви са цените на бирата на местата където се продава (и кои са тези места) ?

# 124
Здравейте на всички, много полезна тема. Аз и моите приятели заминаваме на 29. Май за Дубай за 6 дни. Решихме го спонтанно  Simple Smile запазихме си билети и хотел. Ето този: http://www.booking.com/hotel/ae/premier-inn-dubai-silicon-oasis. … 0eff4dae4b;dcid=2
Най- голямата ни дилема е дали да си наемем кола или да се движим с такси. Понеже сме 6 човека и колата под наем излизат около 770 лв за този период ,а незнам дали лесно се намират толкова големи таксита. Дайте ми съвет много ви моля.  Confused

# 125
  • Варна
Nadia79, плажът, за който питаш предполагам, че е Джумейра бийч парк. Има вход 5 дирхама и е затворен за мъже в сряда и неделя  Peace

Realmama, никакъв алкохол не се продава в магазините. Местата, където го продават са барове и заведения, които имат специален лиценз за целта. В бара на нашия хотел бирата струваше 38 дирхама Peace

Анелия, големи таксита не винаги можеш да вземеш, тъй като ги има чакащи само на по-големите възлови места  Peace

Открих един сайт, който може да послужи като ориентир за време на пътувания и цени. Ето http://www.travelmath.com/cost-of-driving/from/Dubai,+United+Ara … ted+Arab+Emirates

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 09:27 от vstan

# 126
Богиня,
пообъркала съм се с имената на хотелите в програмата, то вече сънувам имена и локации   Laughing

Запазих току що Бурж Калифа за четвъртък от 12ч на обяд.
Пише, че самите билети се взимат от ниво LG в Мола. Лесно ли се намира?
После как се стига до самия хотел? Колко време предварително да сме там?
И колко време се стои на кулата?
Имам идея да успеем евентуално след това за обедните фонтани от 13 или 13.30ч.
А самите фонтани къде се намират в мола или ще ги видя веднага?
Сори, за елементарите въпроси, ама вече съм  Crazy

Деня планирам да изкараме в района - като се започне от обяд кулата, после фонтани, после разходка в мола, евентуално KidsZania за детето. Какво друго интересно има наоколо, за да можем да запълним и вечерта там?

vstan,
Ако това е платения плаж за европейци, то кой тогава е обществения? Как се стига до него, нещо не ни излиза в гугъл мапс?
И в сряда на кой плаж можем да отидем тогава, че да е близо до Бурж ал Араб, има някакъв публичен на картата се вижда?

Още един важен въпрос - почивните им дни петък и събота, наистина ли е такава лудница навсякъде, какво препоръчвате да се прави тия дни?
Никой не каза подходящо ли е за сафари и за Атлантис, както съм го планирала?

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 10:39 от Nadia79

# 127
Nadia79 , в кид зания ако влезете може да изкарате целия ден с детето...
Аз преди 7 години съм била на сафари в петък. Беше като мравуняк от стотици коли, бъгита и т.н. Не видях нито един инцидент. Жестоко беше иначе.... Този път избрахме делничен ден и нямаше почти никой в пустинята. Ние в петък се озовахме в Дубай мол... Да, лудница беше, но не е било нещо шокиращо

# 128
  • Варна
Nadia 79, мисля, че трябва малко да подредиш информацията си  Joy. Сега, може би всичко ти изглежда объркващо, но стъпиш ли в Дубай, вярвам, че пъзелът ще се нареди. Писали сме, че входът за кулата се намира на ниво LG в Дубай мол. Тъй като Молът има няколко входа, те съветвам да влезете в този, който е най-близко до Бурж Халифа(логично  Simple Smile ). Ако идвате с метрото, след като се мине по стъкления тунел, имайте предвид, че излизате на 2 ниво в мола. Хубавото е, че в този случай се намирате близо до кулата. Просто като видите ескалаторите ще трябва да слезете до ниво LG( нивата са 2, 1, G, LG). Качите ли се Аt the top, може да стоите горе неограничено време.

Фонтаните се намират навън пред Дубай мол и Бурж Халифа. Ама вижте ги вечер, много по-ефектни са.

До плажовете и до всички места можете да стигнете с таксита.

# 129
  • Бургас
Здравейте, може ли да ми дадете малко информация за алкохола.
Четох, че може да се купи от митницата на Дубай до 4 л алкохол 2л. твърдо и 2 л. вино.
Също, че там не продават бира по магазините.
Провадавали алкохол в заведенията и хотели ?
Та така ли са нещата и повече подробности.
Какви са цените на бирата на местата където се продава (и кои са тези места) ?

От безмитния 4 броя от всичко/ОБЩО 4 БР./На влизане малко по -скъпо.Уиски литър 25-28 лв,малък хайникен на стек 2 лв бр.На излизане цените са надолу.Цигари от 1.6 лв за дубъл стек и нагоре.След това никъде няма алкохол.В скъпите заведения цените са уааааууууу........

# 130
Според вас 1 ден ще бъдели достатъчен да се обиколи района Джумейра със всички забележителности( той е май-доста голям)?

# 131
Можели някой който се е предвижвал с такси в Дубай, да ми каже някаква приблизителна цена за целия престой?

# 132
Ето и нашата програма. Моля коментирайте, давайте съвети, мнения без притеснения.
1ви ден
Пристигане в Дубай, настаняване
фонтаните в мол Дубай

2ри ден
Плаж Джумейра
Madinat Jumeira
Souk Madinat
Marina Jumeira
JBR
 Нощен круиз из Дубай

3-ти ден
Сутринта тръгване за Абу Даби
към 6 Бурж Халифа
Мол Емирейтс

4-ти ден
сутринта Атлантис
към 6 Бурж ал араб
мол Time square - леденото кафе

5-ти ден
Miracle Garden
след обед Сафари в пустинята
вечерта почивка в басейна на хотела Simple Smile

6-ти ден( заминаване)
суковете
Търговски център Сити Дейра
ако остане време по другите молове

# 133
Привет!

Случайно някой да има останали ENTERTAINER vouchers и по-точно за аквапарка (Aquaventure) до Атлантис?

# 134
Темичката позамря, малко са тези, които споделят впечатленията си когато се върнат  Confused Аз все пак да попитам кой круиз е за предпочитане в Мадинат джумейра и Дубай Марина  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт