Дубай 6

• 83 559
  • 782
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
За Хата сафарито, след като се минава граница, трябва ли виза за Оман?

# 151
Страхотни разкази, интересни и полезни  newsm10 благодаря, че споделихте преживяванията си, сърдечно благодаря  smile3525

# 152
  • Sofia
Страхотни разкази   bouquet

Много подробна и полезна информация Simple Smile

# 153
@Zinaida
@Dilemata
Еи, как ме върнахте в Дубай. Супер. 10х.
Сега си пуснах и едно от клипчетата с фонтаните. (има една китайска мелодия, супер)

@Дилемата, радвам се, че не съм те подвел за rent-a-car-a и си останал доволен.

Само едно леко уточнения с плажовете, щото всичко им е Jumeira... . Като се тръгне от джамията по посока на Burj Al Arab има поне три плажа   Jumeira Public Beach (безплатен, почти срещу джамията) Jumeira Beach Park (този е платен и затворен за мъже в неделя и сряда) и Umm Suqeim Public Beach (безплатен, от него най-добре се вижда Бурж Ал Араб и съответно снимките на фона на хотела са най-добри)

Досега май само ние сме ходили до Capital Gate и Aldar HQ (дирхам билдинг) в Абу Даби, както и на плаж на Saadiayt - такъв хубав плаж в Дубай не видяхме. И трите неща определено си струват. Който има повече време в Дубай/Абу Даби може да си ги включи в програмата.
@Тити, подкрепи ме Simple Smile

А, и летенето с балон не намира поддръжници. Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 11:20 от ven62

# 154
  • Варна

Сега си пуснах и едно от клипчетата с фонтаните. (има една китайска мелодия, супер)

По този повод - сега пускат ли танца на фонтаните на песента Shek Shak Shok? Ние бяхме в началото на март, но не сме я чули https://www.facebook.com/photo.php?v=539606022822647

Досега май само ние сме ходили до Capital Gate и Aldar HQ (дирхам билдинг) в Абу Даби, както и на плаж на Saadiayt - такъв хубав плаж в Дубай не видяхме. И трите неща определено си струват. Който има повече време в Дубай/Абу Даби може да си ги включи в програмата.

ven, не си мисли, че си единствен  Joy. Ние също ги видяхме. Супер са  Peace Нали Тити?

# 155

ven, не си мисли, че си единствен  Joy. Ние също ги видяхме. Супер са  Peace Нали Тити?
Simple Smile
Радвам се.  Ама напишете, че и други да се запалят. Simple Smile

# 156
Саадият - да. Може да се съчетае с изложбената зала. Дирхам билдинг става само за снимки, Кепитал гейт също, но, под високата сграда е местното "Експо" и чат-пат има страхотни експозиции - на boys toys например, което са яхти, мотори и по-скъпи неща; там се провежда фестивалът на фурмите, а също детския сайънс фестивал - поочти винаги има нещо. Трябва да проверя и на кой етаж/34 примерно/ имаше някакъв бар интересен.
Никой още не е казал Маздар  Whistling чакам някой да си го открие.

# 157
  • Sofia
Zinaida, в Бурж ал Араб в Скай бара ли бяхте или в друго заведение?

# 158
Саадият - да. Може да се съчетае с изложбената зала. Дирхам билдинг става само за снимки, Кепитал гейт също, но, .................. Трябва да проверя и на кой етаж/34 примерно/ имаше някакъв бар интересен.

Да - Тити ме подсети - изложбената зала. Сега се сетих, че не съм писал за нея.
Тя всъщност съдържа експозиция, която показва какво ще се случи с част от Садиат в следващите 3 години - до 2017. Ще се обособи culture district. В тази "културна част" (не че останалите части са "некултурни", ама сега не ми се търси по-подходящ превод) на Abu Dabi ще се построят
Louvre Abu Dhabi, Zayed National Museum  и Guggenheim Abu Dhabi.

Ето снимки:

1

2

3

А ето и едни други снимки:

4

5

6

Е, естествено те не са от Абу Даби. Общото между тях са архитектите:
1 (Louvre Abu Dhabi)  и 4  (Барселона, кулата Агбар) - арх. Jean Nouvel
2 (Zayed National Museum)  и 5  (сградата на Swiss Re на 30 St Mary Axe в Лондон)  - арх. Norman Foster
3 (Guggenheim Abu Dhabi) и 6 (Танцуващата къща в Прага) - арх. Frank Gehry

Не са тъпи тия от Абу Даби. Според мен той ще стане по-красив град от Дубай.

В изложбения център има и една кола - Порше с тунинг от някакъв австриец:

Кво да се прави - немско чувство за хумор. Simple Smile

За сградата Caiptal Gate. Кафето е на 18 етаж и има тераса с чудесна гледка. В асансьора на бутона за 18-ия етаж пише "18 degree", вместо "18 floor". Асоциацията  е с това, че сградата има наклон от 18 градуса - 5 пъти повече от наклона на кулата в Пиза. Ама това май вече ги бях писал. Ставам като баба ни Гицка - по 100 пъти едно и също. Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 14:27 от ven62

# 159
  • Пловдив
Zinaida, в Бурж ал Араб в Скай бара ли бяхте или в друго заведение?

Да , в Скай бара бяхме.
Иначе на една от границите с Оман граничаря поиска виза, но след като казах че са отпаднали ни пусна човека безпроблемно.

# 160
значи, на влизане в Оман би трябвало да се плаща visa on arrival, но за отиващите само до Хата сигурно не искат, защото е наблизо, знам ли. Учениците ходят там на двудневен лагер с преспиване да опъват палатки и да си готвят сами. Проблемът досега беше, че не можеше влизащите в Оман да се върнат повторно в емирствата. Сега вече не е проблем повторното влизане, и туристите ще могат да видят някои прекрасни места като Мусандам и фиордите.

вен, последния път когато ходихме в изложбената зала/да видят децата колата и струпаните столове/, познай - имаше бг група дошла преди нас, и познай - въпреки надписа не пипай, те се изредиха да пипат колата, та се наложи секюритито да им отправя вежлива забележка. Отстрани изглежда малко разпасано...

# 161
Мислим да изкараме цял ден в Абу Даби. Какви са ви отзивите за ferrari world?

# 162
  • софия
Беше писала в програмата ти, че сте в 18 часа в Бурж Халифа, значи към 15.30-16 часа най-късно трябва да сте тръгнали от Абу Даби ако сте с автобуса.

# 163
shhh, даже е късно.

# 164
  • софия
Ми тя попита за програмата си, ама не се появява да я обсъдим.

Общи условия

Активация на акаунт