Дубай 6

• 83 715
  • 782
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
ТАКСИТА - таксито е сравнително изгоден начин на придвижване - съществуват 6 таксиметрови компании в Дубай.  Всички таксита са кремави на цвят, разликата е в цвета на покривите.
Cars Taxi- сини покриви, National Taxi- жълти покриви, Dubai transport- червени покриви, Metro taxis- оранжеви покриви, Arabia taxis- зелени и Ladies taxis- розови
Цени: Първоначална такса- дневна тарифа -/6,00 - 22,00ч./ е 3 дирхама. Нощна тарифа -22,00- 06,00ч. е 3,50дирхама.
Поръчка на такси през диспечерски център-дневна тарифа 6 дирхама, нощна тарифа- 7 дирхама
От летищата, Шарджа и Круизното пристанище- първоначална такса -20дирхама
Минимална стойност на возене- 10 дирхама
Стойност- на всеки - 585 метра- 1 дирхам съответно на 1 км. - 1,60 дирхама, 1,71 дирхама, 1,75 дирхама /тарифи на различните компании/. Чакащо такси- 0,50 дирхама на минута, 30дирхама на час.
Никой не ти отговаря на въпроса за такситата, защо на първа страница в поста с основната информация за Дубай са описани тарифите за таксита.  Peace
Като напишеш в Гугъл Dubai Taxi излизат страниците на всички таксита в Дубай.
Ето линк към произволно избрана компания:
http://dubai-taxi.com/dubai-taxi-corp/taxi-fares
Единствено не се препоръчва да се ползват бели лексуси, които имат само светеща табелка "такси". Те са 2 пъти по-скъпи от другите.
Таксита на летището има, както на всяко друго летище.

# 436
ma6ka_ , благодаря... Смятам по тези цени излиза около 100 дирхама до Атлантис, а те искат 385 дирхама... Много по-скъпоооо... като за 5-звезден хотел... Mr. Green
Май ще заложим на такситата, щом не е проблем и вземането им... Peace

# 437
  • Sofia
Пропуснах да добавя нещо за такситата:

- като се качите шофьорът задължително трябва да включи апарата, без значение дали ви е казал колко ще излезе цената до мястото, където отивате.

- ако апаратът не е включен може да не плащате, това го пише на таблата с ценоразписа, залепени в такситата.

- има места на които се хваща такси в моловете, обозначени са с табели pick up taxi. Обозначени са и на картите на Мол-овете. Да, има опашка предимно в Дубай Мол (ние само там попаднахме на опашка, в другите молове не ни се е случвало да чакаме). Опашката върви сравнително бързо. Не се е налагало да чакаме на опашката повече от 10 мин, за да хванем такси.
Около хотелите в Ал Барша лесно се хваща такси.

- всички хотели предлагат трансфер от/до летище, но цените са по-високи от цената на такси (това е по мои сравнения на трансферите предлагани от хотелите, които ние разглеждахме  Peace )

Последна редакция: сб, 24 май 2014, 23:16 от ma6ka_

# 438
ma6ka_, много полезна информация, поне за мен... Така като гледам, ние изцяло ще сме на таксита в Дубай, за краткото време там няма как да вземаме кола под наем или да ползваме метро или друг обществен транспорт... А тези влакчета по Палмата от Марината ли се хващат? С тях ли ще "кръстосваме" от хотел Атлантис до Марината? И те  до колко часа вечер се движат?

# 439
Izvinjavam se za glupavija vapros.Njakoj be6e pisal,4e pove4e ne6ta se vizdat ot samoleta ako sedne6 ot djasno.Sega sledva glupavoto  Embarassed-koe djasno-kato se ka4va6 ili po posoka na dvizenieto.
И на отиване и на връщане сядайте от дясно по посока на движението( с лице към пилотската кабина и с гръб към опашката).Надявам се да е достатъчно ясно сега. Simple Smile

# 440
  • софия
малии, а навремето мен ме обявиха някои за много питаща, дето някви си десетина-петнайсет въпросчета зададох  Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha

# 441
OOOOO моите въпроси са много повече от 10-15..... Mr. Green

Аз имам още колебания отностно последния ни ден в Дубай... Хотела се напуска до 12.00, а ние летим в 21.00... Това не е никак малко време, което трябва да използваме и да уплътним, ама как?  Laughing
Хотела е Атлантис, стоим до 12.00, може да оставим куфарите там (ако разбира се ни разрешат) и отиваме да се "шматкаме" до Марината и JBR.. После се връщаме за куфарите в хотела и пак се връщаме, но този път към летището... Ами то има-няма 75 км е тази операция... Ако в 12.00 вземем куфарите с нас, къде да ги оставим,за да обикаляме? В Марина мол  не разбрах има ли гардероб в Карфура? Въобще много ми е мътна тази работа.. Rolling Eyes

# 442
  • софия
 ooooh! ooooh! ooooh!
имаш време до декември, вземи да почетеш малко старите теми  Mr. Green
все ще ти се проясни  Mr. Green

# 443
  • Sofia
Няма лошо да имаш въпроси, ама прегледай и вече изписаните фермани Peace
Има инфо за всичко, което може да се сетиш Simple Smile
В миналата тема се обсъждаше казуса с багажа - споменатите клетки за багаж до магазин Карфур са само за ръчен багаж. Във вашия случай едва ли ще ви свършат работа.

Самият Mall of Emirates има Luggage Storage Facility, но няма точно инфо какви багажи приемат. Може би е най-добре да се свържеш с тях и да ти обяснят.
http://www.malloftheemirates.com/services/customer-service.aspx
Гишето се намира точно на входа/изхода за метро станцията в мола.
Няма нищо притеснително да се свържеш с тях и да попиташ.
Всички, с които аз се свързах във връзка с нашата организация ни съдействаха и ми дадоха изчерпателна информация  Peace без значение дали се обадих по телефона или писах мейли.

В хотела ви със сигурност има опция да оставите багажа до времето за полета, друг е въпросът дали е удобно за вас  newsm78 Можеш и това да провериш, като се свържеш с тях.

За абаите в джамията в Абу Даби - ние бяхме м.Април, абаи имаше за всички с неприлично за техните разбирания облекло  Simple Smile Даваха ги срещу личен документ. Лесно ще намерите, от къде да ги вземете. Като ви видят как сте облечени, направо ще ви опътят към гардероба, още преди да сте стигнали входа за джамията. Друг е въпросът с чистотата им. Моята не миришеше, но като я върнах, директно я закачиха на закачалка и отиде на щендера, а не за пране Simple Smile
На сайта на джамията има подробно инфо за облеклото:
http://www.szgmc.ae/en/img/Mosque-Manners.jpg
Освен дрехите, важно е и обувките да са закрити, да не се виждат пръстите на краката.
(Аз бях облечена с дънки с дълъг крачол, носех жилетка с дълъг ръкав и шал за главата, но бях със сандали и ме накараха да взема абая. Близо 5 мин мерих абаи, защото трябваше да покрие и пръстите на краката ми.)

Относно монорелсовото влакче на Атлантис (Роже беше писал за него в предните теми  Peace) - Линията му минава по протежението на стъблото на палмата. Спирката на Атлантис се намира до входа на Аквапарка. На самите спирки се продават билети. Влакчето минава над основния шосеен път. Действително изгледът е съвсем различен от него в сравнение с придвиждането с кола.
На този линк има още инфо:
http://www.palm-monorail.com/

Спирката, която се намира в началото на стъблото, е в самия паркинг. Доста голям беше паркинга. Като слезете там, веднага ще ви предложат Лексус такси  Crazy А като излезете от паркинга, на булеварда може да си хванете от кремавите таксита  Flutter

В общи линии всяко по-забележително и интересно място си има сайт с подробно инфо и координати за връзка. Дори се намират и менюта за някои заведения.

Последна редакция: нд, 25 май 2014, 00:40 от ma6ka_

# 444
  • софия
е каква е тая абая до пръстите на краката бе, моята беше до над коляното някъде
не съм великанка  Naughty Laughing
нали вътре си събут така или иначе

# 445
е каква е тая абая до пръстите на краката бе, моята беше до над коляното някъде
не съм великанка  Naughty Laughing
нали вътре си събут така или иначе

Очевидно, практиката с тия "ямурлуци" е различна. Ние с жена ми бяхме покрити от главата до петите. Simple Smile При нас дрехите бяха перфектно чисти, вадят ги от найлонови опаковки и после се хвърлят в едни кошове.
Ако тук не може да се даде категоричен отговор дали в даден период дават "дрехи" или не - може да се попита. Джамията си има сайт   ( https://http://www.szgmc.ae/en/ ).  Май Роже беше писал в пътеписа си, че ходил да си купува дълги гащи. Възможно е и преди години да не са давали, сега да дават. Аз бих питал директно на сайта на джамията или по телефона.

OOOOO моите въпроси са много повече от 10-15..... Mr. Green
@Lunna pateka, любопитно ми е какви ще са тези поне 16 въпроса - би ли ги споделила. Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 май 2014, 11:22 от ven62

# 446
@ven62, боси или с чорапи бяхте когато влизахте, т.е. виждаха ли се пръстите на краката?

# 447
ven62, ами въпросите ми до тук са вече 10-15, а до декември има още мноооого време... Mr. Green Joy
Майтапа на страна, имам още много неясноти по нашето пътуване.. Например преди 2-3 дни направих резервация за вечерен круиз по Марината, но до този момент никой не благоволи да ми отговори... А пише, отговор до 24 часа... А сайта уж е изпробван... Аз разбира се имам и резервен вариант... Та ще почакам още малко и ще пробвам и другия сайт...
За Бурж Кхалифа в сайта правят резервации месец преди датата, но има друг сайт където и сега мога да направя резервация срещу 37 евро на човек. Само се чудя как или къде ще получа  билетите? Или по e-mail???
ma6ka_, мисля да пиша на  Mall of Emirates за Luggage Storage Facility за възможността да оставим там багажа.... Peace

# 448
  • софия
Цитат
ами въпросите ми до тук са вече 10-15, а до декември има още мноооого време...
малко са ти умножени по десет, ама карай
заминавай да четеш старите теми бе, на всичките ти въпроси има отговори

# 449
@ven62, боси или с чорапи бяхте когато влизахте, т.е. виждаха ли се пръстите на краката?
Аз и жена ми бяхме боси. Имаше и хора с чорапи, Жени с чоращогащници ... Simple Smile
... Малко отклонение. Това с хората и жените ... Получи си като, че ли съм от македонския край. Един път по пътя за Роженския манастир гонихме един автобус. И питаме един местен ... абе мина ли преди малко един автобус с хора. А той вика "А-а, не, немаше ора , само жени." Simple Smile . Та така и аз сега. Simple Smile
В джамията се влиза като във всяка друга джамия - без обувки.

Общи условия

Активация на акаунт