Белите расисти

• 12 561
  • 213
  •   1
Отговори
# 105
Има нещо вярно в статията.

В Социалните на циганката половин час й обясняват какво да направи за да взима помощи, на българката след нея й се сопват "нямаш право на нищо".

Ами ако няма право какво да й кажат? Или според теб нарушават законите?  Peace Тогава те съветвам ако видиш нещо такова или станеш свидетел, да подадеш съвестно сигнал, ако другата българка не подаде, защото "няма смисъл".

Понеже ние българите сме свикнали така, да не си търсим правата, щото няма смисъл. И в този контекст, огромен процент български работодатели крадат държава с данъци, но това е отговорно.

# 106
  • Никога на земята...
Статията ми харесва,отразява действителността за съжаление Peace

# 107
Има нещо вярно в статията.

В Социалните на циганката половин час й обясняват какво да направи за да взима помощи, на българката след нея й се сопват "нямаш право на нищо".

Ето част от интервю с д-р Алексей Пампорове, доктор по социология, научен сътрудник в Института по социология на БАН относно помощите и плащането на тока:

"Детските добавки примерно нарочно се държат ниски, защото, ако нарастват за всяко следващо дете, ромите щели да се увеличат и да живеят на социални помощи. Но според проучвания едва 6% от ромите живеят само на помощи. И те ги вземат не защото са роми, а защото наистина са бедни. Всеки гражданин до определен праг на доходите има право на такива пари. С EVN правихме изследване в пловдивската махала Столипиново и се оказа, че там ромите, които не си плащат тока, са само 5%."

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=806526

# 108
Мдам, допада ми статията, макар да не съм расист и даже любимият ми изпълните е циганин, украинки циганин. Sunglasses Имаше хубаво интервю за Опиц и за бездомните кучета същата.Peace
 Предполагам, че форумното мнение не съвпада с моето, ама здраве да е! Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 21:56 от Бъмбълби

# 109
  • SA
Цитат
Но според проучвания едва 6% от ромите живеят само на помощи.

Да, една не малка част освен помощи например джебчийстват, продават наркотици, сьбират бутилки от боклука, обират ниви и кьщи, просят с бебе в рьце, сьбират метали от железопьтни релси и каквото друго блестящо им се изпречи пред погледа, все странични доходи, така да се каже. Уви, помощите в тази дьржава доникьде не стигат. Това си е факт.

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 21:40 от kameloth

# 110
  • където ми харесва
Поредната тема, в която все едни и същи  защитници и радетели за правата на безотговорната част от обществото са намерили място за себе изява. Нямат край тези теми, докога ще храните троловете?  Авторката на темата?

Какво да ти кажа, освен че масово мненията в темата, показват грозната действителност в нашата мила родина.

# 111
  • Galaxy 13197853088
Расизма започва все повече да
ми харесва. А това не е хубаво.

# 112
  • София
расизма го има както в посока бели-черни, така и в обратната. Но  този към цигани и тъмнокожи отдавна се е превърнала в бизнес и затова се говори предимно за него. Той е като въздуха и водата за стотици НПО и хиляди защитници на човешките права.Затова бива търсен с особено старание и откриван във все по-екзотични форми и проявления. Иначе най-безправният субект в момента е белият хетеросексуален мъж.

# 113
  Ей, че глупости е написала... ама и аз съм глупава, че ги изчетох Grinning

# 114
Български деца в ромски общности биват дискриминирани, най-меко казано.
Същото важи и за ромски деца в среда с процентен превес на българите.
Ромите у нас няма скоро кой да ги заобича. Започнаха да изчезват и отколешните им защитници.
Сред българското население обаче се забелязват един нов "етнос", наречен в англоговорящите страни с милото и звучно определение "white trash".

В университета наблюдавах две студентки, възрастни жени, над 30-те, и двете от турски произход. Веднага, ама веднага, моментално се сдушиха и ни изолираха. Заговориха си на турски и така 12 семестъра.

# 115
  • SA
Цитат
расизма го има както в посока бели-черни, така и в обратната.

Това е точно така, даже и в посока от по-светло черни кьм по-тьмно черни и обратно. И според мен не се дьлжи толкова на характеристиките на кожата, колкото до големите културни, битови традиции, навици и начин на живот на различните групи хора. Сьгласете се, че рядко някой, считащ себе си за най-толерантния по отношение на раси и етноси човек, ще си купи апартамент в центьра на Столипиново, кьдето сьседите му ще мятат боклука си от прозореца и още от петьк на поляната под прозореца му ще започват няколкодневни сватби с яка чалга и кючеци ( това последното е ежедневие на жена, която познавам, не измислица  Peace). Не, не е расист жената, просто не иска да живее сред цигани и по този начин.
И е ужасно лесно да си мислиш, че не си расист, понеже за хора от други раси и етноси просто четеш в новините, или най-много да срещнеш някого на улицата, по която минаваш.
Сьщо така мисля, че расизмьт си сьществува в някои дьржави сьвсем официално, например в закони за предпочитане на работа на хора с определен цвят на кожата при равни други квалификации, или пьк изисквания за по-ниськ бал при кандидатстване в университет, ако си с определен цвят на кожата.
Всьщност за мен това е расизьм, а не че някой нарекьл някого мангал. Последното е по-скоро израз на простотия и такьв човек ако не мангал, пак ще те нарече с нещо обидно, защото моральт му му позволява да отправя кьм хората подобни грубости.

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 14:19 от kameloth

# 116
Къде всъщност пише тази идиотка, в смисъл има ли редактор и т.н.?

Написаното от нея няма да коментирам, то не заслужава: малко като да седи един пияна и вмирисана леля на тротоара и да бълва нечленоразделни глупости - няма да влезнеш с диалог с нея, разбира се, просто учтиво ще заобиколиш локвата, където се е изпуснала и ще си подминеш.

# 117
По телевизията даваха цяло гето, което не си плащаше тока, а циганите най-нагло викаха и крещяха да им го пуснат. Най-редовно дават и гета, където нито постройките са законни, нито водомери имат, нито електромери. Даже наскоро излъчиха репортаж, че предлагат да ги местят в чисто нови жилища, но те не искат, защото не им се плащало наем, от непосилните 70лв. !!!

И тъй като познавам и такива, които са се интегрирали, ще кажа, че само, който не е пожелал, той не се е интегрирал.

# 118
Като оставим настрани личността на Албена Вулева, която в интерес на истината не заслужава добра дума, за статията изобщо не важи същото. Само човек, който не притежава способността да прави най-елементарни изводи, наблюдавайки живота(за такива си има подходящ термин), ще отрече, че написаното  е самата истина. Упражненията по красноречие, пардон грозноречие, са запазена територия на ранния пубертет. Благодарение, че чета от време- на време, се осведомявам кой още не е успял да излезе от тази вече не възрастова територия. Joy
А расизмът си върви в пълна сила и в нашата жалка държавица(че как без нас!). Дори в родния ми град. Та в нашия град всички циганчета, които желаят да учат в училища в други квартали на града, биват извозвани безплатно с микробусчета до тези училища. В кварталното ни училище идват такива микробусчета с циганчета. Българските ученици, които искат същото, сами си осигуряват и заплащат пътуването до по-далечно училище. Дискриминация , осъществявана на държавно ниво.

# 119
Винаги съм се опитвала да разбера в подобни теми какво точно се предлага от хората, защитаващи тезите от статията на Вулева.

Да си плащали тока и да спазвали закона. Ами не искат, бе! Не им е важно и не им е в ценностната система. Какво да ги правим? Да ги вкараме всички в затвора? Да ги разстрелваме на място? Да ги кастрираме насила? Това ли предлагате в общи линии или пропускам някоя особено творческа идея?

Между другото, говори се, че някога Петър Първи давал по една торба брашно на селяните, за да ходят на театър. (Ок, може да не е на селяните, че тях по това време май в Русия не са ги считали за хора - но схващате идея.)

Общи условия

Активация на акаунт