За свекървите, децата и още нещо...

• 60 715
  • 975
  •   1
Отговори
# 180
Нищо не е грешно,само да не е с назидателен тон.Или правиш добро и не споменаваш повече за него,или не правиш, ако очакваш постоянно благодарност и споменаване на "добрината"
Не сме вече много млади и не пиша от позиция на снаха,със свекърва ми с годините станахме много близки.

# 181
  • София
Нищо не е грешно,само да не е с назидателен тон.Или правиш добро и не споменаваш повече за него,или не правиш, ако очакваш постоянно благодарност и споменаване на "добрината"
Не сме вече много млади и не пиша от позиция на снаха,със свекърва ми с годините станахме много близки.

Ама вие съвсем на мезе ме взехте. Какъв назидателен тон? Много багаж теглите на раменете си, хора. Начинът на възприемане на света и останалите се пречупва в собствените ви възприятия и личен опит. Това, че на вас са ви говорили с назидателен тон свекърви не означава, че всички го правят. Тонът ми е далеч от назидателен, но когато нещо не ми харесва, го казвам направо и не се гъна. Това е то. Така постъпвам и с хората, които работят за мен или за които аз работя. Директен човек съм, не обичам заобиколните и подмолни неща, направо ме отвращават.

Пък и къде го чукаш къде се пука? От това, че смятам, че ще си дадат парите на вятъра го изкарахте че едва ли не някаква благодарност чакам? Както казах и по-назад, благодарност от никого не очаквам. Приготвила съм се за старостта без да разчитам на никого, защото мисля, че не е редно младите да ме гледат като остарея дори. Та за какви благодарности говорим тук? Единствено давам и изисквам уважение! Да, точно така, изисквам, защото самата аз давам. Ако не го получа, съответно и аз няма да дам. Уважението е двупосочна улица.

# 182
Първо - жилището е отделно и в него ще живеят младите. Т.е. авторката по какъв начин ще е потърпевша от вида на дивана? Или смята да е вечното присъствие?

Второ - диванът е от изключителна важност за всяка всекидневна. Човек прекарва светлата част на деня точно в дневната и е редно да може да ползва удобна вещ.

Трето - 2000 лв. за ъглов диван с хубава дамаска и пълнеж не са някаква баснословна сума. А и диван не се купува на всеки 6 месеца. Ако в последствие решат, че не ги устройва, винаги могат да го продадат.

Направо не мога да повярвам, защо авторката се меси на хората относно харченето на собствените им пари? Свеки никога не си е позволявала да ме пита, колко пари изкарвам, за какво ги харча и т.н. След като не й искам пари, е пределно ясно, че мога да си позволя някои неща.

# 183
  • София
Първо - жилището е отделно и в него ще живеят младите. Т.е. авторката по какъв начин ще е потърпевша от вида на дивана? Или смята да е вечното присъствие?

Второ - диванът е от изключителна важност за всяка всекидневна. Човек прекарва светлата част на деня точно в дневната и е редно да може да ползва удобна вещ.

Трето - 2000 лв. за ъглов диван с хубава дамаска и пълнеж не са някаква баснословна сума. А и диван не се купува на всеки 6 месеца. Ако в последствие решат, че не ги устройва, винаги могат да го продадат.

Направо не мога да повярвам, защо авторката се меси на хората относно харченето на собствените им пари? Свеки никога не си е позволявала да ме пита, колко пари изкарвам, за какво ги харча и т.н. След като не й искам пари, е пределно ясно, че мога да си позволя някои неща.

С всичко от това съм съгласна. Само не си прочела подробностите - не става въпрос за диван, а за два дивана и едно кресло - всички от тях огромни. Второ, парите са повече от 2000 лв. Трето, няма да се продадат лесно, защото са големи за стандартните български холове. Четвърто, да, няма да живея там и не ми пука, едиственото от което ми пука, е че на тях самите няма да им е удобно и ще започнат разправии в скоро бъдеще. Пето, при така избраните мебели, няма да имат място за удобна маса, на която да се хранят и въобще за маса в апартамента (за това също ми пука, защото какво семейство е това, което не се събира заедно около масата да се храни заедно поне веднъж на ден, обикновено вечер? все пак и деца ще дойдат...). Това е то.

# 184
  • Бургас
Абе за какъв жест говорим. До колкото разбрах авторката им дава апартамента си временно докато младите си съберат пари да си купят свой дом. Няма намерение да им го подарява. Да, не казвам, че и това не е помощ, обаче пък чак толкова да се надува колко много е направила за младите, е малко прекалено.

Popule, мога само да си представя какво чувстваш и до някъде те разбирам. Отглеждаш едно дете от парче месо, даваш му всичко, което имаш, а в един момент идва някакво чуждо момиче/момче, хваща детенцето ти под ръка и си заживяват собствен живот, в който ти вече нямаш главната роля. Понякога ми е мъчно за по-възрастните хора, защото ние, младите, наистина не осъзнаваме някои неща. Трудно е, боли, че вече не си онази "мама", без която детето ти не е можело преди, но трябва да се научаваме и да свикваме, че във всеки един момент от живота ни имаме различни роли, права и задължения.
Нали затова си отгледала сина си - да бъде мъж, глава на семейство. Остави го да бъде мъж и да взима своите решения. Обратното би означавало да спре да те уважава, да спре да търси мнението ти и още други куп неприятни неща, които не ти пожелавам.

# 185
 Like_Smoke, не четеш Simple Smile
Май не е със собствени пари, а с парите на мама.
И май не става дума за ъглов диван, а за голям, малък и фотьойл... Голяяяма гарнитура (откъде пък са я намерили, отдавна вече не се предлагат такива).
Не знам колко им е голяма дневната, но от описанието на авторката, ще е не само тясно, но и грозно, струва ми.
Аджамии са младите, то е ясно, досега не са обзавеждали жилище, нямат реална представа за нещата, но пък всеки има право да прави своите си грешки. Дори и да е с цената на някоя и друга хвърлена на вятъра хилядарка Wink

...
Нали затова си отгледала сина си - да бъде мъж, глава на семейство. Остави го да бъде мъж и да взима своите решения.
Абсолютно Peace

# 186
Абе за какъв жест говорим. До колкото разбрах авторката им дава апартамента си временно докато младите си съберат пари да си купят свой дом. Няма намерение да им го подарява. Да, не казвам, че и това не е помощ, обаче пък чак толкова да се надува колко много е направила за младите, е малко прекалено.

Popule, мога само да си представя какво чувстваш и до някъде те разбирам. Отглеждаш едно дете от парче месо, даваш му всичко, което имаш, а в един момент идва някакво чуждо момиче/момче, хваща детенцето ти под ръка и си заживяват собствен живот, в който ти вече нямаш главната роля. Понякога ми е мъчно за по-възрастните хора, защото ние, младите, наистина не осъзнаваме някои неща. Трудно е, боли, че вече не си онази "мама", без която детето ти не е можело преди, но трябва да се научаваме и да свикваме, че във всеки един момент от живота ни имаме различни роли, права и задължения.
Нали затова си отгледала сина си - да бъде мъж, глава на семейство. Остави го да бъде мъж и да взима своите решения. Обратното би означавало да спре да те уважава, да спре да търси мнението ти и още други куп неприятни неща, които не ти пожелавам.

Peace

# 187
  • Бургас
Не четеш Simple Smile
Май не е със собствени пари, а с парите на мама.
И май не става дума за ъглов диван, а за голям, малък и фотьойл... Голяяяма гарнитура (откъде пък са я намерили, отдавна вече не се предлагат такива).
Не знам колко им е голяма дневната, но от описанието на авторката, ще е не само тясно, но и грозно, струва ми.
Аджамии са младите, то е ясно, досега не са обзавеждали жилище, нямат реална представа за нещата, но пък всеки има право да прави своите си грешки. Дори и да е с цената на някоя и друга хвърлена на вятъра хилядарка Wink

Хилядарки може да хвръкнат и при обмислени покупки. Този месец ми изгърмя телевизора две седмици след като му мина гаранцията. Ползван точно 2г. Дай да седна да се тръшкам. Ами случват се такива неща - губиш едни пари, преглъщаш го и продължаваш напред. То все едно не говорим за 2000, а за 20 000лв. Голяма драма за едни тъпи дивани.

# 188
Не знам, дали младите ще се изпокарат в бъдеще заради дивана, но ако авторката продължава с вмешателството си - със сигурност скоро ще има разговори на висок тон.

Аз разбирам желанието да им създаде удобство, обаче насила хубост не става. Освен това самата тя си казва, че е властна жена, която обича да диктува правилата. Този път е диванът, следващия път ще бъде трапезарната маса и столовете, солницата и пипера и тяхното място в кухнята, по-нататък бебето и захранването във втори месец... Whistling

# 189
  • София
Тази тема е някакъв майтап, нали?  Joy

# 190

Не, бе, Тони, защо да е майтап?! Свекърва ми, например, беше възмутена, че се налага да купуваме количка на детето си. Имало от нейния племенник. МОето е родено през 2004-та, племенникът през `91-ва.
Защо се налага да си купувам и аз кола?
Защо да купуваме столче за кола?
Защо матрак от ХХХХ лева, а не като дъщеря й дюшек за ХХ лева?
Защо ядем сирене?!
Защо ходим на море два пъти?
Защо уча второ висше?

# 191
  • София

Не, бе, Тони, защо да е майтап?! Свекърва ми, например, беше възмутена, че се налага да купуваме количка на детето си. Имало от нейния племенник. МОето е родено през 2004-та, племенникът през `91-ва.
Защо се налага да си купувам и аз кола?
Защо да купуваме столче за кола?
Защо матрак от ХХХХ лева, а не като дъщеря й дюшек за ХХ лева?
Защо ядем сирене?!
Защо ходим на море два пъти?
Защо уча второ висше?

Shocked Буквално ли говориш?

# 192
Що, бе Grinning

От една страна младите, които искат да правят нещо, но нито имат пари, нито познания, нито опит как точно, и все още само си играят на семейство, от друга, родителите, които знаят и могат, но вече не е тяхна работа да решават, и още свикват, че "детето" е отлетяло от гнездото. И двете страни ще се научат Peace

# 193
  • София
Мисля, че Каси не се майтапи.   Peace
Но и авторката на темата не си поплюва.

# 194
Скоро ще има тема от снахата.На там вървят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт