Направи си сам от нищо нещо – 4

• 258 443
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
  • UK
Тъкмо си говорех с бившия за времето, когато му подарих първа книга от Колелото на Времето за Св Валентин. Още си я пази, десетина години по късно, заедно с всички останали книги, които си купихме заедно, за двамата, по време на петгодишната ни връзка. Той ги взе при "развода". Посмяхме се на цитатите, пуснати по горе. На сегашния приятел не смятам да му подарявам нищо, което пак е по добре от кутия с листчета. Той също смята, че подобен подарък е, цитирам, "self indulgent", като и двамата предпочитат приятелката им да си купи нещо секси от ВС по повод празника.

# 286
  • Пловдив
Охххх не издържам...
Ще се включа в разговора. не ме дразни толкова идеята за кутия с листчета, а ме дразни, че възхвалявананото "лично отношение" нито е "лично", нито е "отношение". Защото листчетата са с думи преписани от интернет и това са думите на някой друг към неговия/нейния любим. Идеята за "преписани" чувства ме дразни. Такава кутия би ме подразнила, макар че съм жена и наистина вярвам, че още повече би ме подразнила, ако съм мъж.
Подарявала съм .. Валентинка направена и написана от мен с моите думи и моята обич. Тогава имах идеята да изрежа, като в криминален филм думите "Обичам те" от букви от ралични вестници и да ги залепя под изображението на картичката. Подарявала съм 3 Д оригами сърце ... направено от мен от червена хартия. Подарявала съм надпис от също изрязани от мен разноцветни букви на цялата врата на стаята (още го има на снимка).
Подаръка който ме изпълва с ... протеворучиво неудовлетворение е букет с много естествени и 1 изкуствена роза с тривиалната реплика "любовта ми ще свърши, когато и последното цвете увяхне". Пазя го още това цвете, но пак не ми харесва, че е нещо изтъркано, а и не обичам изкуствени цветя. Не съм го споделила това с подаряващия де  Wink
Подаръка, който наскоро ме стопли макар и позабравен е ръчно изрязано сърце от резедава хартия с истински написани нешаблонни думи. Беше прибрано, заедно с други картички и т.н. и като го видях се почувствах обичана, спомних си..., а като виждам онова изкуствено цвете, ами... чувствам се, като една от многото, на които партньора им не е мислил нищо конкретно и специално за тях, когато е направил жест преписан от... някъде.

# 287
  • UK
Пухито, а партньора, който ти е подарил изкуственото цвете (брр, що за подарък), със сигурност не е разбрал по реакцията ти, че не ти харесва, нали?

# 288
  • Пловдив
Мъжа ми ми го подари в момент в който и аз и той мислехме, че аз не го обичам вече. Може би тогава, каквото и да ми беше подарил нямаше да ми хареса  Wink Може би и за това ми е малко антипатично това цвете, от същия период имам още един подарък, който ми е антипатичен, но имам и една статуетка на овца, която ми е симпатична (просто обичам овце).
Всички подаръци, за които писах аз съм правила на него и съотвтно той на мен. Аз нямам подаръци от други и май не се сещам и да съм правила подаръци на други.
Момента на не обичане мина. Спечели ме отново, но определено не с изкуственото цвете   bouquet
Забравих да напиша за другия подарък. Отварям аз един ден микровълновата (не я ползваме ежедневно) и виждам по долния ръб изписано "Обичам те!!!", човека си пробвал новия сребрист перманентен маркер Simple Smile е повече ме разва от цветето. Надписа още си е там.

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 14:06 от poohito

# 289
Сутринта щях да пиша същото като Госпожицата- успокоих се,че явно не съм някакво дърво Simple Smile Това нито мен може да ме впечатли ,нито пък някой от хората които познавам. Съвет- ако се мисли за нещо подобно,поне да бъде лично написано и от сърце както се казва. Иначе кой не може да прекара няколко чаша в гуглиране Laughing. И все пак е по-подходящо за 12-13 год хора

# 290
  • Пловдив
Цитат
И все пак е по-подходящо за 12-13 год хора
Да! забравих да напиша, че това с преписаните мисли ми е една такава лексиконска история, а лексикони имаха само момичетата и момчетата, които ... хмммм... си играеха с кукли...

# 291
  • Нови искър
Извинявам се , че се намесвам извън посочената тема но аз пък не празнувам Св. Валентин. Нищо не си подаряваме, ние си се обичаме през цялата година не ни трябва определен ден.

# 292
  • UK
Защо ти е необходима причина да не го празнуваш? Винаги съм се чудела на хора, които казват "ние си се обичаме всеки ден и не ни трябва специален", ами ти и живееш всеки ден но празнуваш рождения си. Не празнувай щом не те влече, няма нищо лошо, но причината е странна. Simple Smile

# 293
Не всеки е творческа натура за да направи нещо собственоръчно и да го подари, не всеки има дар слово да напише това което чувства...... и затова навремето се преписваше от книги и/или от стари лексикони, а сега просто трябва съвсем малко да се поровиш в нета. 

......Ако знаех, че днес би бил последният път, когато щях да те гледам как спиш, бих те прегърнал и бих се помолил на Господ да мога да стана пазител на душата ти. Ако знаех, че това ще бъде последният път, когато те гледам как излизаш от вратата, бих те прегърнал и бих ти подарил целувка. Ако знаех, че това е последният път, когато ще чуя гласа ти, бих записвал всяка твоя дума, за да мога да ги слушам отново и отново. Ако знаех, че тези са последните моменти, когато те виждам, щях да ти казвам ”обичам те” и нямаше глупаво да мисля, че ти вече го знаеш.....

Преди време бях на погребение и чух точно тези слова - Те не бяха написани за човека в кофчега, но  казваха всичко което съпругата мислеше но сломена от преждевременната нелепа загуба не можеше така добре да се изрази.  Това бе прощаване с чужди думи, важаха за него с еднаква сила, сякаш бяха написани за него.

Този откъс  се приписва на Маркес, а всъщност е на Джони Уелч  който написал тази реч за своята кукла,

# 294
  • UK
... което не го прави по малко... Cheesy.

# 295
  • Пловдив
Е аз съм на принципа, че за любовта "това съм аз и това е, което аз правя" и да нямам дар слово и да не съм сръчна и т.н. нали любовта е да ме обичат, защото съм аз, както и аз обичам, защото насреща ми е конкретния човек искам да виждам, да чувам да получавам неговите подаръци.
За погребенията не ми се говори. За непознатите съм супер коравосърдечна, не плача, не охкам, нямам трогателни речи и пак това съм аз и няма да се отчитам на непознати с починалия, който е мой близък сме си знаели кое как е.
Скрит текст:
На погребените на баща ми преди 15-тна дни в един момент поразено се слушах как утешавам съпругата на негов приятел, която плачеше доста, а аз просто мърморех "Всичко ще е наред. няма нищо".

# 296
айде да се върнем на темата ....

бурканче с мед и канела - симпатично/декоративно.... с красив етикет.... с панделка даже.... - значението на подаръка си разтягайте според вкуса Wink

# 297
  • Нови искър
Защо ти е необходима причина да не го празнуваш? Винаги съм се чудела на хора, които казват "ние си се обичаме всеки ден и не ни трябва специален", ами ти и живееш всеки ден но празнуваш рождения си. Не празнувай щом не те влече, няма нищо лошо, но причината е странна. Simple Smile
Вие чакате ДЕН в който да покажете на човек , че го обичате а ме питаш мен защо ми трябва причина ?!?!?!? Grinning

# 298
  • UK
Кой пък ти каза, че чакам ден?

# 299
  • Burgas
Преправяте ли си стари дрехи, които не носите, какво интересно може да се направи и ако сте правили нещо лесно, което не изисква шевна машина може ли да споделите снимки?

Общи условия

Активация на акаунт