Направи си сам от нищо нещо – 4

• 257 394
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • в огледалото на живота
Привет!
Търся идеи какво да измайсторя от мидички,рапани и камъчета?
Завърнах се от морска почивка с една торба такива,а са ми скъп спомен и искам да си ги гледам често.

# 661
Привет!
Завърнах се от морска почивка с една торба такива,а са ми скъп спомен и искам да си ги гледам често.
С малко пясък (или без) в прозрачна купа/чаша, декорирано бурканче стои чудесно. Може да се използват самите те като декорация и да се налепят върху нещо (например ваза). Мидите и рапаните може да ги пробиеш с шило и да ги нанижеш на връв, ако ти се занимава. Simple Smile

# 662
Привет!
Аз моите миди, смятам да си ги залепя по прага на вратите в стаите.
Особено хола ми е в синьо, смятам, че ще придобие морски акцент.
Камъчетата ги боядисвам с темперни бои, надписвам с моите букви на мен и на ММ, или на приятелка, ако съм била с нея.
Само умувам за лепилото за мидите.

# 663
  • При елфите ...
Привет!
Идейки...
http://estrella.scribum.bg/10-prilojenia-na-midichkite-ot-moreto/

https://www.google.bg/search?hl=bg&biw=1366&bih=637& … 0k1.0.ldGvMoL5dZk

Скрит текст:

Скрит текст:

# 664
  • в огледалото на живота
Страхотни идеи!Благодаря!

# 665
Аз също имам желание са си налепя миди и камъчета върху саксия плътно наредени,но се сещам освен със силикон с какво друго да ги лепна

# 666
Аз също си "влача" разни  черупки от далечни места, даже и пясък в бутилки / всеки луд с номера си Simple Smile/. Имам различни стъклени плоски съдове с високи стени и там си ги аранжирам според настроението. Слагала съм и  чаени свежи с морска декорация и стоят много красиво. Виждала съм и отляти свещи в черупки, които също горят много красиво и може човек сам да си ги направи, но аз лично не съм ги правила.

# 667

Такава картина:

# 668

Не виждам как са направени вълните, но може с акрилен гел или гланцов акрилен лак да се мине и да изглеждат като истинска вода. Може дори да се ползват техники от диорамите и да станат релефни, ще е страхотно. Вода се имитира трудно, но пък става супер.

labrex , ако на оригинала се вижда по-добре, може ли линк?

# 669
Не намерих как е направена, вероятно някъде има обяснено, трябва да се потърси. Но попаднах на още красотички с миди.

1, 2

# 670
Не намерих как е направена, вероятно някъде има обяснено, трябва да се потърси. Но попаднах на още красотички с миди.

1, 2

Ами почти си стигнала до правенето Simple Smile
http://sdelala-sama.ru/podelki/3034-kartina-iz-rakushek-svoimi-rukami.html Но пак е малък размер.
И тук, в малко по-голям размер - http://www.podelki-rukami-svoimi.ru/podelki-dlya-doma-iz-rakushek/
Както предположих, пишат и акрилен лак - желателно.  
Всъщност аз съм наясно как трябва да се направи водата -  идват ми наум поне няколко варианта от техниките за диорами, правила съм вода на макети.

Последна редакция: пт, 10 авг 2018, 01:05 от Diorela

# 671
Могат да се боядисат като задължително трябва да се остави небоядисана частта, която е в допир с устата.

А с каква боя и как се боядисват Blush

Има бои за стъкло и порцелан, но мисля, че после трябва да се изпекат, за да се фиксира боята. На Самоводската чаршия съм виждала да рисуват върху стъклени чаши.

Точно така, пекат се, за да се фиксира боята, някои успяват и в домашни условия, но аз лично не бих. Твърде много страх имам, що се отнася до храната, да, защото съм в бранша и знам колко и какви безумни изследвания и изисквания трябва да се покриват ежегодно, за да съм сигурна какво точно се сервира на хората и как. Професионално изкривяване, което няма как да не пренеса и у дома. Simple Smile

Страхотни са идеите с миди! Heart Само за свещниците с вода да кажа, че водата трябва честичко да се сменя, иначе застоява и започва да мирише неприятно. Картина ми се струва прекрасен начин за оползотворяване на морски съкровища, нямам търпение някой да направи и да сподели! Simple Smile

# 672
  • При елфите ...
По мой проект (както е актуално да се казва)... и с любезното участие на ММ... Скова и боядиса кутийката... а аз я аранжирах...

# 673
Красиво е! Това вътре камъчета ли са? Много са гладки и лъскави, харесват ми. А ако свещите горят навътре и не тече парафин по тях, няма и да се изцапат. Simple Smile

# 674
  • При елфите ...
Красиво е! Това вътре камъчета ли са? Много са гладки и лъскави, харесват ми. А ако свещите горят навътре и не тече парафин по тях, няма и да се изцапат. Simple Smile
Благодаря... Да, камъчета са... (взех си ги от Айко)... По всяка вероятност, ако се запалят свещите ще текат по тях... за сега няма да ги паля... Wink

Общи условия

Активация на акаунт