Борба с ранното остаряване... Как?

• 201 790
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Савина, симптомите, които описваш са точно тези, характеризиращи промяната или т.н.остаряване.. При някои са по-изразени, при други не толкова, идват по-рано или няколко години по-късно... Идеята е да задържим тези промени за по-късен период или да ги направим по-слаби и "безболезнени"... Най-важно е да запазим младежкия си дух, да не се "стряскаме" на първите бръчки, отпускане на кожата, пигментни петна... А това са нормални неща, съпътстващи остаряването... Много се кефя на жизнени и позитивни възрастни хора, приемащи с усмивка и даже с малко себеирония тези промени... Депресията, страха и ужаса от остаряването, могат да ни разболеят или да ни състарят още повече..
Аз също забелязвам доста " неприятни" промени в себе си, като започнем с отпускане на кожата по краката и корема, по-лесно пигментиране на лицето от слънцето, често подуване на стомаха без видима причина, чувствителност и плачливост, по-неспокоен сън, умора, търсене на повече спокойствие и тишина... В първите бръчки при смях въобще не се вглеждам и не се вълнувам как изглеждам в очите на хората, търся хармония в отношенията, гледам да не споря и да влизам в конфликти.. Да си пазя нервите, което разбира се не винаги ми се отдава... Човек на една такава преходна възраст преосмисля живота и приоритетите си, променя доста от навиците си или даже начина си на живот... За да бъде в хармония със себе си...

# 271
От година-две обръщам много по-голямо внимание на качеството на храната,напълно изключих колбаси ,преработени меса,бяла захар,безалкохолни от менюто си,старая се да не пропускам профилактични прегледи,започнах да обръщам по-голямо внимание на предпазването от слънце.
Лунна,имам същият проблем с ноктите и чак когато те прочетох се замислих,че датира от преместването ми тук newsm78 , преди това винаги съм имала твърди нокти,а сега се цепят,разслояват...Мислех,че може да е недостиг на някакъв витамин,тъй като не съм привърженик на синтетичните такива,но виждам че ти приемаш различни добавки ,явно причината е друга...

# 272
Patence, проблема с ноктите още го имам.. Свързвам го с водата или някакъв "стрес" от самото преместване и живота тук.. Наскоро една колежка, с която пристигнахме тук по едно и също време, сподели, че и тя има голям проблем с ноктите... Това ме кара да мисля, че е от водата тук... Наскоро четох, че лошия вид на ноктите може да се дължи на недостиг на минерала сяра в организма.. Това води до чупливи коса и нокти, до бръчки, окапване на косата, даже ставни проблеми и много други... Най-много се съдържа сяра в жълтъка, чесън, лук и други храни, които аз не консумирам... Та може и това да е една от причините... Wink

# 273
Интересна тема, записвам се. Grinning Като че ли обръщам повече внимание на защитата на кожата от Слънцето от няколко години... Embarassed  
Жълтък, чесън, лук аз си консумирам. Laughing Но тук където съм (живеем в много стара сграда) водата оставя бели следи, понякога даже мирише неприятно....От чешмата не пием. Sick Едва наскоро се замислих, че пърхотът който имам от много години се увеличава от именно тази вода. Blush Мажа си скалпа с обикновен ябълков оцет преди миене на косата и после не само че нямам пърхот около седмица, ами косата е и по-лъскава. Grinning С ноктите и кожата на ръцете мисля, че пак причината е чешмяната вода. Thinking

# 274
Лунна,изброените храни ги консумирам често,поне три пъти седмично закусвам яйца.На прима виста и аз обвиних водата,която тук е ужасна.

# 275
Навърших възраст, която предполага по-сериозна грижа за кожата. Връщам се да ви чета.

# 276
Patence, водата и слънцето - това са решаващите фактори... Тук водата е ужасна... една приятелка дойде на гости и ми каза, че в БГ никога не ползвала балсам/маска и косата й е мека и къдриците й се оформят идеално... Тук за 4-5 дни косата й се изправи, стана суха и неконтролируема без обилно количество балсам или маска.... Така че това е едната причина, другата е недостиг на слънце и естествен вит.Д... Затова вит.Д трябва да си набавяме допълнително с добавки...
Аз залагам на маслените маски на косата веднъж седмично, като редувам различни масла. Домашни маски не правя, не ми действат добре, а и мразя да мириша на жълтъци и други хранителни съставки... И за лицето е така... Правя си много често маски на лицето, но винаги купени и с различни съставки - почистващи, омекотяващи, подхранващи, анти-стрес, хидратиращи... През два-три дни правя пилинг на лицето, като единия път ползвам електрическа четка за почистване... 1-2 пъти вечер вместо нощен крем слагам някакво по-леко масло и правя лек масаж... Преди лягане, ако не забравя, мажа миглите и веждите с рициново масло. Редувам различни кремове, серуми или ампулки за лицето... Зимата на няколко дни правя домашен пилинг на лицето с плодова киселина 1,5% за избистряне на тена и против петна... Задължително през цялата година сутрин слагам 50+ слънцезащитен фактор, защото кожата ми стана много фото-чувствителна и склонна към слънчеви петна...

# 277
nina71, добавките, които ползвам имат необходимите сертификати - на Аквасорс са. Не съм се интересувала от други марки последните години, но предполагам, че е задължително да имат, за да се пуснат в продажба.
Не е трудно да станеш дистрибутор на каквото и да е, повечето хора го правят, за да ползват отстъпката от клиентската цена  Wink  а на който му се отдава да продава на непознати...  Peace

# 278
Аз май ще си поръчам колагена на Аквасорс. С някои техни продукти съм се отървавала от хронични проблеми без хапчета.

# 279
  • SF
Какви хранителни добавки използвате, за да се храни кожата с колаген и да не се отпуска - тази на лицето и тази на тялото? Може ли да поговорим за марки и ефекти?

# 280
Аз също съм доволна от продуктите им, по-назад в темата съм писала и за ефекта от колагена  Peace

# 281
Аз се интересувам от известно време от колагена на полската фирма Colway. Но те като гледам имат доста под формата на кремове. Пък аз ли нещо бъркам, но... доколкото зная това трябва да се пие. През кожата трудно навлизало.

# 282
  • Sofia
За ноктите да кажа. Моите никога не са били особено твърди и здрави, но последните години съвсем взеха да се разслояват и чупят. Според мен е от общото изсушаване на кожя-коса-нокти, защото маслото много помага. Мажа всяка вечер по ръба между нокътя и кожата с масло за нокти и ефектът е повече от добър. Станаха значително по-здрави и твърди.
За колагена да питам, тези които го пият - има ли видим ефект върху кожата и сутрешната скованост на ставите?  newsm78

# 283
Не ми се е случвало да имам сутрешна скованост на ставите, за това не мога да кажа, но върху кожата определено има ефект. Не само върху кожата на лицето, но и върху белези от операции.

# 284
За ноктите сега чакам този заздравител Evelin 8 в 1, който е много хвален в темата... Да видим дали и на мен ще помогне...  Mr. Green То не че не ползвах заздравители и никакъв ефект... Масло за нокти също имам, но все забравям да го мажа... Или ако го намажа, после бързо се изтрива и полза не виждам... ooooh!
Може би калций + магнезий също е добра комбинация в случая, а и доста източници препоръчват пиене на тази добавка за жени 40+... Понеже усвояването на калция намалява, а и доста хора не консумират достатъчно млечни продукти...

Общи условия

Активация на акаунт