Къде да си намеря половинка

• 197 059
  • 3 976
  •   1
Отговори
# 3 540
  • SF
   Добре, де, а на дамите със сериозните приятелства с мъже някога случвало ли им се е половинката да не одобрява? Както и обратното – някой господин от компанията се хваща с друга жена, непозната за приятелите му, и постъпателно се долавя от околните, че се отдалечава от приятелския колектив? Laughing Моля за честни отговори, да не скокнете сега с: "Моите приятели държат на хората около себе си и не биха се оставили половинките да им влияят.", 'щото това звучи доста клиширано и реалността е малко по-различна.

На мене ми се е случвало. И в едната, и в другата посока. Приятелка на "само приятел", който никога не е криел възхищениет сиот мен, си го е "прибирала при себе си". И това не е единичен случай и не винаги аз съм била в основата на нещата. Случвало се е и в семейството на родителите ми - съпруги да развалят бързо или постепенно семейни приятелства, заради по-привлеклни други съпруги.
Случва се и на други мои познати. Не съм останала с впечатлението, че аз съм някакъв особен случай в това отношение.  Не мисля, че НА МЕН ми  е невъзможно да имам приятел мъж, а че такова приятелство е много трудно и много рядко.
Като малка не съм си играла с момчетата, а с кукли.

# 3 541
  • Sofia
   Не, при мен няма момент с потенциални съмнения за изневяра. Peace Просто вече обясних, че не вярвам в приятелствата между мъж и жена и не поддържам такива, както и човекът до мен. Когато сме се избирали, явно сме гледали да сме с еднакви разбирания по някои базови въпроси, за да не си късаме нервите в последствие. Mr. Green

# 3 542
  • SF
На мен също никой не ми е казал в прав текст, че се съмнява, че ще му изневеря. Но съм имала ревниви приятели, и то много ревниви! Естествено, че ако някой ще изневерява, не му трябва непременно да си развали едно старо и изпитано приятелство, заради изневяра.
Говорех за ревност, която съм забелязвала от страна на други жени към мои приятели.

# 3 543
   Не, при мен няма момент с потенциални съмнения за изневяра. Peace Просто вече обясних, че не вярвам в приятелствата между мъж и жена и не поддържам такива, както и човекът до мен. Когато сме се избирали, явно сме гледали да сме с еднакви разбирания по някои базови въпроси, за да не си късаме нервите в последствие. Mr. Green

Май не зададох въпроса си правилно. Ти защо би се подразнила, ако гаджето ти имаше приятелки ? Ако не се съмняваш в изневяра, как една негова приятелка би те подразнила newsm78 ?

# 3 544
Не съм останала с впечатлението, че аз съм някакъв особен случай в това отношение.  Не мисля, че НА МЕН ми  е невъзможно да имам приятел мъж, а че такова приятелство е много трудно и много рядко.

И аз нямам приятели мъже. Явно не съм тип жена, която буди приятелски желания у срещуположния пол.

# 3 545
  • Sofia
   СлънцеЛуна, разбрах те, точно затова поясних, че ревността не е факторът, определящ моите разбирания. Peace Всъщност, умерено ревнива съм, в никой случай не прекалено – голяма част от колегите на любимия са от женски пол и това никога не ми е пречело, нито съм разпитвала за тях. Даже може да се каже, че приятелят ми е по-краен в това отношение от мен, но да не продължавам в тази насока.

Та, по-скоро, не че ще имам нещо против, а би ми станало много странно, ако мъжът до мен има някоя изключително близка приятелка. Бих поставила под съмнение самата същина на една такава дружба и от какво тя е била захранвана през годините. Самата аз не го разбирам и вероятно затова би ми станало някак си съмнително и непонятно; самият факт, че едно такова приятелство е налице, говори за определени особености в характера на мъжа, с които не знам дали ще мога да се спогодя. Laughing Но аз не разбирам и дамите в темата, които споменаха, че се разбират по-добре с мъже, отколкото с жени. newsm78

Но пак да си кажа, че говоря не от личен опит, а на база своя собствен мироглед. Не съм имала гадже, което да е поддържало прекалено близки отношения с жени, така че не мога да твърдя със сигурност как бих реагирала в една така ситуация. Peace

# 3 546
Аз никога не съм можела да имам близки приятели мъже - винаги е завършвало зле.Обикновено те са имали нещо,а не аз.Оттогава общувам си,но не се сближавам.
Уж добър приятел може да ти бъде човек,който не те привлича - но сигурни ли сме за другия,че ние не го приличаме?
Аз имам много лош опит от това.
Затова и между приятели много трудно може да се намери гадже,освен разбира се по системата ''приятелът на приятелят на Мила'' примерно.

Да оставим на ръка,че моята половинка ревнува от други мъже.Не болезнено,но знам че му е неприятно.Както и за мен е същото.То е като в твоят апартамент да висят хора пред прозорците - хем не са вътре,ама пак е неприятно.

# 3 547

За да имате пирятели мъже, е трябвало като малки да играете с момчетата - да ритате топка, да играете на челик, да стреляте с прашка и да се суркате с лагерница. От по-късно не става. Ние ги наричаме мъжки момичета. От такива стават добри съпруги в смисъл, че може да се разчита на тях, че няма да те предадат за щяло и нещяло.

# 3 548
  • Sofia
   Като деца винаги сме играли заедно, момчета и момичета – жмичка, стражари и апаши, гоненка, на народна топка, баскетбол, волейбол, федербал, карали сме колелета, събирахме се по 25-30 човека от квартала. Малко са били игрите и заниманията, които да са практикувани разделно от момчета или от момичета. Може би единствено футболът е бил предназначен само за единия пол.

И прашка съм имала, и то професионална. Laughing По-дива и смела в спорта съм от почти всички мъже, които познавам, включително моя, допадат ми екстремните занимания – ATV, скокове с бънджи, полети с парапланер и т.н. Но не виждам какво общо има това с приятелствата ми с мъже. Thinking

# 3 549
Еми нали това и аз казах, че са отпаднали някой уж приятелства. Но други си останаха и до днес. Мисля че нещата са ясни и няма скрити помисли. Моят мъж не ревнува, но дори да му мине някаква такава мисъл през главата той веднага ми казва.

# 3 550
  • SF
Аз дори съм говорила и с мъже на тази тема. Според всички тях няма мъж, който да очаква от една готина жена "мацка" да му бъде само приятелка. Обикновено ги засипват с примери, които да ги оборват. Съгласявали са се скептично, но са ни казвали, че в такива мъже има нещо сбъркано - да го имаме предвид.

# 3 551
Въпрос на подход, интереси и т.н., то едно време и училщата са били разделени по пол. Ох спирам да пиша и отивам да си дооформя веждите и после ще видя една приятелка дали си е оправила сама разваления кран на студената вода в кухнята. Ние сме много добри приятели с нея, аз съм мъж.

# 3 552
  • SF
Ако до сутринта не си се прибрал, хич не ни ги разправяй тези за приятелството...

# 3 553
Аз дори съм говорила и с мъже на тази тема. Според всички тях няма мъж, който да очаква от една готина жена "мацка" да му бъде само приятелка. Обикновено ги засипват с примери, които да ги оборват. Съгласявали са се скептично, но са ни казвали, че в такива мъже има нещо сбъркано - да го имаме предвид.

За мен пък има нещо сбъркано в хора, които гледат на противоположният пол само като на някакъв сексуален обект.
А жена, която е готина мацка, може да не е съвместима за връзка с конкретния човек Peace .

# 3 554
В 99% от случаите на приятелство между мъж и жена, според мен, съществува сексуално напрежение (в единия или в другия... и ако и двамата са с нормална ориентация). Аз лично не мога да си представя привлекателна жена, която покрива някакви критерии за приятел, и да не хлътна по нея. С непривлекателни пък никога не бих и започнал някакво опознаване, освен ако нямам някакъв сериозен feedback.

Общи условия

Активация на акаунт