Къде да си намеря половинка

• 197 087
  • 3 976
  •   1
Отговори
# 3 525
# 3 526
Ахахаха, Вълк, откъде я изкопа тази песен, с глас се смея!  Joy
Е това е проклетия, разпознах се веднага!

# 3 527
Аз пък дълбоко вярвам в такова приятелство, може би защото от малка съм си играла с момчета. И днес имам приятели мъже, при това доста близки. Някои от тях ми споделят доста лични неща с мен. Също са се отзовавали на помощ в доста неприятни за мен моменти. Естествено имало е и такива, които са показвали и друг интерес и затова с тях не поддържаме вече близки взаимоотношения. Това става ясно доста бързо, повечето мъже време не губят в чудене. А и такива мними приятели автоматично изчезват, когато имаш сериозна връзка с някой.
Просто има един момент на някакво междуполово напрежение, когато всеки се опитва да разбере дали има и нещо друго освен приятелството и когато стане ясно или премине този момент, остават някакви по-трайни взаимоотношения на база общи интереси.   

# 3 528
# 3 529
Ето го отговорам, пращате си по няколко клипчета с музика и така си намирате гаджеее.

# 3 530
Не виждам как такива приятелства биха оцелели в условията на една сериозна връзка, в която е въвлечен един от двамата приятели (независимо дали е мъжът или жената).

Колко трябва да е близко това приятелство, че да попречи на връзката на единият newsm78 ?

Най-близките ми приятели са мъже. Ако приятелят ми каже, че това му е проблем, лошо му се пише Laughing .
На мен също приятелите ми са предимно мъже. Никога не е било проблем. През годините все някой е бил обвързан или свободен, любовите идват и си отиват, приятелствата си стоят.

# 3 531
Аз също мисля, че приятелството между необвързан мъж и необвързана жена е трудна работа.
По мои лични наблюдения в някакъв момент мъжът показва, че само пиене на кафе не му е интересно - казано прозаично, а всъщност е предложене романтично.  Heart Eyes
Дори и да се уговарят, че приятелството им е ценно и искат да си го запазят такова, каквото е, мъжът лека-полека губи интерес и се отдалечава.
Приятели за футбол и бира има достатъчно.

Още по-сложно е, когато в приятелството трябва да се  споделя и одобрява и от трети (може и четвърти) човек. Особено, ако "само приятелката" е доста по-атрактивната и като поведение, и като външност.

Не е невъзможно, и едната опция, която дава шанс да се развие просто приятелство между мъж и жена, това са семейните приятели или "приятелите на мъжа ми са и мои приятели". Но личните ми приятели мъже, които съм имала преди връзката, обикновено с времето окапват.
Ами на моите приятели интересите им не са само футбол и бира, ходим си на концерти заедно, спорт и какво ли още не. Да не говорим, че с тези приятели най-често заедно сме учили. Определено няма проблеми с отдалечаване или "загуба на интерес". Според мен това са някакви измислени неща, има хора, с които са  протичали искри, но това не е оказвало влияние върху мен. Като не спиш с тях, нещата се уталожват. Според мен една жена много се ограничава, ако не общува с мъже чисто приятелски. Така първо най-малкото е интересна не само сексуално, а и като личност. Аз гледам да общувам с хора, от които имам какво да науча и с които ми е интересно. Най-често се оказва, че това са мъже. Все пак освен визия и сексапил, една жена трябва да е и интересна на мъжа като компания, както и той на нея. Ако нямате какво да си говорите, след 3 години нямате връзка. А ако сте си интересни и като хора, тогава цял живот сте си интересни. Пък това, че и двамата сте с други хора като житейски партньори, не пречи на платонична любов и близост. Аз лично гледам да съм сексуално моногамна, но емоционално и умствено имам постоянна нужда от стимулация и общуване с много хора и то от мъжки пол. Е и с жени имам близки приятелства, но това са две жени, на едно поне 10тина мъже.

# 3 532
Ахахахахаа, ето една от мен:

Joy Joy Joy Joy

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 12:27 от Анонимен

# 3 533
  • Sofia
   Добре, де, а на дамите със сериозните приятелства с мъже някога случвало ли им се е половинката да не одобрява? Както и обратното – някой господин от компанията се хваща с друга жена, непозната за приятелите му, и постъпателно се долавя от околните, че се отдалечава от приятелския колектив? Laughing Моля за честни отговори, да не скокнете сега с: "Моите приятели държат на хората около себе си и не биха се оставили половинките да им влияят.", 'щото това звучи доста клиширано и реалността е малко по-различна.

Питам ви, защото знам за поне 20-ина такива случаи, в които се стигна до разрив в отношенията между дългогодишни приятели, поради наличието на неодобряваща трета страна. Иначе, аз този "проблем" в своята собствена връзка никога не съм го имала, понеже, както поясних, с любимия нямаме склонността към близки приятелства със срещуположния пол.

# 3 534
 Не ми се е случвало да се откъсне някой мой приятел, защото си е хванал гадже, случало се е да се виждаме по-рядко, което е нормалното. Аз ознавам приятелките на моите приятели. Да, случвало се е да ревнуват от мен, случвало се е и аз да ревнувам, и любимият ми да ревнува от приятелите ми, но това не е ли в рамките на нормалното? Като се запознаете и излизате заедно нещата се успокояват. Иначе и на мен има една бивша приятелка на моя, с която са приятели и която изобщо не ми е приятна и не само, че ревнувам от нея, но ми е и гадна човек, но никога не бих казала "не искам да се виждаш с нея".  Просто му казвам, че ревнувам, той гледа да ме успокоява с поведението си. Друг е въпросът, че обикновено сме всички заедно, когато се виждаме. За мен това са си нормални неща, някаква ревност също. Но не бих търпяла някой да ми забранява да се виждам с приятелите си или аз да тръгна да задушавам някого, защото ревнувам.

# 3 535
  • Sofia
   Не знам, това просто показва колко различни сме хората. Simple Smile Ако приятелят ми недвусмислено ми покаже, че присъствието на дадена персона около мен му е неприятно, да, аз бих прекратила контакта, без да се замисля, или, най-малкото, бих го ограничила, ако крайното отдалечаване е невъзможно по определени причини, например – колеги сме с въпросния човек. Това нито би ме накарало да се чувствам притисната, нито задушена. Знам, че и той с готовност би направил същото за мен. Защо е необходимо двамата партньори да си дават поводи за ревност и да си тикат в лицата един на друг трети хора, които са им неприятни? Rolling Eyes

Не бих поддържала връзка с бивше мое гадже. Като късам, късам всичко и завинаги.

# 3 536
Да, наистина сме различни...А по същия начин ли би реагирала ,а ко той не хареса най-добрата ти приятелка, например? Би зарязала приятелката си? Или примерно роднина? Защото за мен някои от тези хора са ми по-близки от близки роднини.

Аз наистина не бих си позволила да казвам на когото и да е било с какви хора да общува, както не бих позволявала и на мен някой да ми каже. Би ми било много странно, ако някой ми заяви "тази приятелка ми е неприятна, онзи ти приятел не ме кефи".

Иначе бившата му е изключително неприятна личност. Тя е точно от типа хора, които са много привилегировани, винаги са били, и обичат да имат "the upper hand" във връзките си. Да излизат с хора, по-ниски от тях, които да унижават. Сега излизаше с някакво младо момче французин, за когото разправяше как не бил наред и тн, а момчето очевидно е с психически проблем (има халюционации и прочее, според мен направо шизофрения може да има). И тази тъпа лигава дрисла излиза с него, тотално се възползва, че момчето не е добре и го одумва с насмешка. Абе много ми е гнусна. Това може би е единственото, което не харесвам на моя човек ---как е могъл да обича и да бъде с такава натура.  Sick Sick

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 14:59 от OX'AMAH

# 3 537
  • Sofia
   Много ми е трудно да отговоря на въпроса ти с лаконичното "да" или "не", макар да не обичам да разтягам и винаги да предпочитам категоричността в изказа.

Това е така, защото всеки води различен начин на живот и има различна потребност по отношение честотата на срещите с приятелите си. Ние с моя човек, например, сме от хората, водещи по-затворен начин на живот, като се виждаме сравнително рядко с приятелите си. Освен това, през отделните периоди от живота си кръгът ми от приятели е бил съвсем различен, сменящ се с възрастта и с моето личностно израстване като човек. Това е така, защото хората не сме статични същества, неподлежащи на промяна и смяна на интересите и предпочитанията си. Та, мисълта ми е, че за мен няма нищо драматично в това едно приятелство да се прекъсне – естествено, ти сам трябва да вземеш това решение, няма как някой да ти поставя ултиматуми. Peace

# 3 538
     Добре, де, а на дамите със сериозните приятелства с мъже някога случвало ли им се е половинката да не одобрява?
     Не ми се е случвало, а имам няколко дългогодишни приятели. И мъжът ми има стари приятелства с жени. Предполагам, че до проблеми не се е стигнало, защото се срещнахме когато всеки от нас си имаше създадена социална среда и установени взаимоотношения с много хора. И по един провален брак зад гърба си, за преодоляването на който се бяхме облягали по раменете точно на тези приятели. Освен това, нито аз, нито той сме били в постоянна компания с тях.  
     При нова връзка неизбежно личните контактите намаляват, създават се нови или се поддържат по-често само с определени хора от единия или другия кръг. Ние поддържаме отношения с почти всички, но не толкова често.
     Ако съпругът ми ревнуваше от мъжките приятелства, предполагам щеше да си остане една авантюра. И обратното.  

# 3 539
   Добре, де, а на дамите със сериозните приятелства с мъже някога случвало ли им се е половинката да не одобрява? Както и обратното – някой господин от компанията се хваща с друга жена, непозната за приятелите му, и постъпателно се долавя от околните, че се отдалечава от приятелския колектив? Laughing Моля за честни отговори, да не скокнете сега с: "Моите приятели държат на хората около себе си и не биха се оставили половинките да им влияят.", 'щото това звучи доста клиширано и реалността е малко по-различна.

Питам ви, защото знам за поне 20-ина такива случаи, в които се стигна до разрив в отношенията между дългогодишни приятели, поради наличието на неодобряваща трета страна. Иначе, аз този "проблем" в своята собствена връзка никога не съм го имала, понеже, както поясних, с любимия нямаме склонността към близки приятелства със срещуположния пол.

Да, случвало ми се е нещо такова Laughing . Приятелки на мои приятели са ревнували от мен, но в рамките на нормалното. Ако някоя каже на приятеля си, че не иска той да се вижда повече с мен, определено ще ми е неприятно, но чак до там не се е стигало.

На мен ми е много интересно следното, защо някой си мисли, че мъжът първо ще скочи на някоя, която му се води само приятелка ? Ако ви притеснява някоя приятелка на мъжа ви, няма ли повече да ви притеснява, ако той работи и прекарва много време сред жени, където би било много по-вероятно да завърже някоя ?

Общи условия

Активация на акаунт