Къде да си намеря половинка

• 197 095
  • 3 976
  •   1
Отговори
# 3 510

Тъй да знае 100 езика
Да има няколко коли 15-20 за разнообразие
Да има оригинален стайлинг
Да е по-хубав от мъжки супермодел
IQ-то му да  е над 200

Ето заради такива претенции много жени остават стари моми.

Лошо няма  в това да имаш претенция. Лошото е когато  претенцията е без покритие. Иска ми се да добавя и още нещо относно непривлекателните жени.  Липсата на физическа красота прави една жена несигурна  в себе си и като компенсация едни стават ексцентрични, други - мъжкарани, трети се запускат, но има и такива, които запазват женствеността си. Тези последните компенсират несигурността приемайки всички комплименти (които някой някога им е казал) за 100%  истина  и ето тук започва претенцията без покритие. Тъй като трудно и агресивно понасят отказ, то с подобни жени мъжа трябва да се държи приятелски, но и една идея - бащински (понеже ако се държи само приятелски и първата идея, която й хрумва е, че я харесваш).  True story

Ако питаш мен, по принцип е добре мъжете и жените да се държат приятелски едни към други. Мисля че твърде много предразсъдъци са се натрупали относно това колко е различна жената от мъжа, как жената била от венера, пък мъжа от марс... Дрън-дрън. Ако повече се наблягаше на някава комуникация между двата пола, отколкото на разликите, всичко щеше да е много по-лесно. Да, понякога крайната откровенност боли за някого, но после някак си няма илюзии и напразни надежди.
Мисля че е по-добре да отрежеш някого когото не харесваш веднага, вместо да му оставяш надежда.

# 3 511

Мисля че е по-добре да отрежеш някого когото не харесваш веднага, вместо да му оставяш надежда.

Принципно е по-добре, но не винаги е удачно с директен подход. Например -  в работен колектив.

# 3 512
  • SF
Аз се направих на приятно разсеяна на атаките на шефа си и си нося последствията...
Но директният подход е неприятен не само за шефове/колеги и може да предизвика много грозотии. Но има и културно приети откази.

# 3 513
Очаквам и аз с нетърпение отговора на този въпрос  Laughing
Средата вече е утвърдена, всички си имат ангажименти,свободното време е малко,новите места и хора са по скоро изключение. Та се чудя ...

# 3 514
   Да, за чужбина наистина е така – има много привлекателни мъже, или поне типажът, който аз харесвам.

За Блатечки и аз споделям мнението ти, дано наистина Жасмин не го приеме лично, но все пак е въпрос на вкус.

Аз пък много, ама много се радвам на комбинацията: грозен мъж – жена-хубавица или красавица – поочукан мъж. Ако елиминираме потенциалния финансов аспект в подобни отношения, то на мен винаги ми е изглеждало, че са свързани от някаква мистична нишка, неразгадаема за останалите, някаква невидима душевна спойка, по-силна от материалното и обозримото. Абе, романтично ми изглежда. Sunglasses Иначе, двама красиви млади хора също е поетична комбинация, и все пак твърде тривиален поетичен мотив...
А красив мъж и поочукана женица?

# 3 515

Тъй да знае 100 езика
Да има няколко коли 15-20 за разнообразие
Да има оригинален стайлинг
Да е по-хубав от мъжки супермодел
IQ-то му да  е над 200

Ето заради такива претенции много жени остават стари моми.

Лошо няма  в това да имаш претенция. Лошото е когато  претенцията е без покритие. Иска ми се да добавя и още нещо относно непривлекателните жени.  Липсата на физическа красота прави една жена несигурна  в себе си и като компенсация едни стават ексцентрични, други - мъжкарани, трети се запускат, но има и такива, които запазват женствеността си. Тези последните компенсират несигурността приемайки всички комплименти (които някой някога им е казал) за 100%  истина  и ето тук започва претенцията без покритие. Тъй като трудно и агресивно понасят отказ, то с подобни жени мъжа трябва да се държи приятелски, но и една идея - бащински (понеже ако се държи само приятелски и първата идея, която й хрумва е, че я харесваш).  True story

Ако питаш мен, по принцип е добре мъжете и жените да се държат приятелски едни към други. Мисля че твърде много предразсъдъци са се натрупали относно това колко е различна жената от мъжа, как жената била от венера, пък мъжа от марс... Дрън-дрън. Ако повече се наблягаше на някава комуникация между двата пола, отколкото на разликите, всичко щеше да е много по-лесно. Да, понякога крайната откровенност боли за някого, но после някак си няма илюзии и напразни надежди.
И аз си мисля, че това е тъпотия. А и няма по-безобиден и безопасен начин да си хванеш готин мъж от това първо да се сприятелите. Изобщо, забелязала съм, че колкото по-леко и несериозно започне нещо в началото, толкова по-хубаво и здраво си се развива. А разните "искам сериозна връзка" задушават отношенията. Освен това приятелството с мъж може да си е до живот, дори да се спре романтичната връзка.
Друго е мъжът да те обича и приема и за скъп приятел, освен за любима жена и да имате общи неща извън секса и романтиката.

# 3 516
  • Sofia
   Да, за чужбина наистина е така – има много привлекателни мъже, или поне типажът, който аз харесвам.

За Блатечки и аз споделям мнението ти, дано наистина Жасмин не го приеме лично, но все пак е въпрос на вкус.

Аз пък много, ама много се радвам на комбинацията: грозен мъж – жена-хубавица или красавица – поочукан мъж. Ако елиминираме потенциалния финансов аспект в подобни отношения, то на мен винаги ми е изглеждало, че са свързани от някаква мистична нишка, неразгадаема за останалите, някаква невидима душевна спойка, по-силна от материалното и обозримото. Абе, романтично ми изглежда. Sunglasses Иначе, двама красиви млади хора също е поетична комбинация, и все пак твърде тривиален поетичен мотив...
   Ох, сега видях какво съм написала; имала съм в предвид хубав мъж – грозновата жена и неугледен мъж – привлекателна дама. Peace То, иначе не би имало смисъл това повторение в оригиналния ми пост. Хубаво, че ми обърна внимание.

# 3 517
  • Sofia
И аз си мисля, че това е тъпотия. А и няма по-безобиден и безопасен начин да си хванеш готин мъж от това първо да се сприятелите. Изобщо, забелязала съм, че колкото по-леко и несериозно започне нещо в началото, толкова по-хубаво и здраво си се развива. А разните "искам сериозна връзка" задушават отношенията. Освен това приятелството с мъж може да си е до живот, дори да се спре романтичната връзка.
Друго е мъжът да те обича и приема и за скъп приятел, освен за любима жена и да имате общи неща извън секса и романтиката.

По принцип, най-прекрасното нещо е с партньора ти, освен да сте добри любовници и душеприказчици, да сте и най-добри приятели – абсолютно подкрепям, така стоят нещата и в моята многогодишна връзка. Обаче пък, не вярвам особено в приятелството между мъж и жена, извън сферата на любовните отношения. Не виждам как такива приятелства биха оцелели в условията на една сериозна връзка, в която е въвлечен един от двамата приятели (независимо дали е мъжът или жената).

Поради тази, а може би и поради други причини, които са на подсъзнателно ниво, аз никога не съм имала мъж за приятел – сега, разбери ме правилно, говоря за наистина близък човек, с който можеш да споделяш, с който прекарваш немалко време и който би те подкрепил в трудни моменти. Иначе, познати от мъжки пол имам бол и приятелят ми е ок с това. Ако нещата бяха на по-задълбочено ниво от "здравей-здрасти" и спорадичен небрежен разговор, знам, че би възразил. За мен също не са приемливи прекалено близките отношения с елементи от женски пол. Наречи ме консерва, но така гледам на нещата.

Всъщност, може би наблюденията ми донякъде са обуславени от опита, който имам към момента – преди да се запозная с настоящата ми половинка, излизах доста интензивно, постоянно срещах нови хора и бях отворена към всякакви запознанства. Е, през последвалите няколко години се случи така, че всичките ми "приятели" поискаха "нещо повече" и то, бих казала, по доста грозен и отвратителен начин. Sick Просто няма как бъда убедена в истинското, непорочно приятелство между мъж и жена. А и честно казано, нямам нужда от такова. Peace

# 3 518

Нищо мистично няма. Имаше една красавица в нашето село, ама много красива. И понеже е много красива, си виреше много носа. А ние, селските ергенаше, за разлика от жените си виждаме реалното отражение в огледалото, а също и, че това е висока топка, ледена царица, и не анонсираме. Минават си годините, красавицата започва нещо да я гложди мисълта, и в един момент един толкова глупав и грозен, че не оценява несъответствието, анонсира. А красавицата вече и се изчакала чаканката, и казва - тоя ще е принцът. С тумбака и 10 сантима по-нисък.

# 3 519
  • Sofia
   Е, 'айде, сега. Crazy Вие, че не сте "анонсирали", това в случая си е било плод на вашите комплекси за малоценност. А фактът, че се е намерил достатъчно уверен мераклия, който да грабне мацката, е само и единствено за хвалба.

Тази история малко ми мирише на "Гроздето е кисело" – девойката изпаднала в ужас, че ще остане стара мома, претендентът бил грозно и тъпо, но за сметка на това, упорито животно, да, бе, да. hahaha

# 3 520
Бе мани, то не смее да се усмихне, щото нали, бръчици ще се появят. Мани, бегай!

# 3 521
  • Sofia
   Може просто така да ви е изглеждало отстрани. Sunglasses Ама, като не сте пробвали, ето, друг е изял пая. Mr. Green

Ей, то пък мъжете нямате угодия – един реве, че жена му била 3 кг. над нормата и не го възбуждала, друг – че била прекалено голяма кокетка. 4470 Няма пълно щастие!

# 3 522

п.п. Ти защо не спиш в 2 часа, ще ти увехне красотата.

# 3 523
Не виждам как такива приятелства биха оцелели в условията на една сериозна връзка, в която е въвлечен един от двамата приятели (независимо дали е мъжът или жената).

Колко трябва да е близко това приятелство, че да попречи на връзката на единият newsm78 ?

Най-близките ми приятели са мъже. Ако приятелят ми каже, че това му е проблем, лошо му се пише Laughing .

# 3 524
  • SF
Аз също мисля, че приятелството между необвързан мъж и необвързана жена е трудна работа.
По мои лични наблюдения в някакъв момент мъжът показва, че само пиене на кафе не му е интересно - казано прозаично, а всъщност е предложене романтично.  Heart Eyes
Дори и да се уговарят, че приятелството им е ценно и искат да си го запазят такова, каквото е, мъжът лека-полека губи интерес и се отдалечава.
Приятели за футбол и бира има достатъчно.

Още по-сложно е, когато в приятелството трябва да се  споделя и одобрява и от трети (може и четвърти) човек. Особено, ако "само приятелката" е доста по-атрактивната и като поведение, и като външност.

Не е невъзможно, и едната опция, която дава шанс да се развие просто приятелство между мъж и жена, това са семейните приятели или "приятелите на мъжа ми са и мои приятели". Но личните ми приятели мъже, които съм имала преди връзката, обикновено с времето окапват.

Общи условия

Активация на акаунт