Пациентки на ЦРЗ "Надежда" -22

• 50 809
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
  • Перник
 Shokoladche, Mome  Hug Hug Hug

# 391
Здравейте, момичета! Аз пак да попитам, ако някой знае.

Тези, на които им е правена дилатация, бихте ли се включили с малко информация - каква е цената, колко време след това може да се направи трансфер. На мен ми предстои в понеделник и ще бъда с упойка.
Благодаря! Hug Hug Hug

# 392
Момичета, може ли да дадете малко повече яснота относно този cross mach тест (извинете ако не е правилно) и последвалата след това Активна имунизация. Какво представляват, колко струват? Имам 3 спонтанни аборта в ранни седмици, а всички изследвания в клиниката са наред. Но прочетох някъде за този тест Praynig

# 393
  • Варна
Нямам никаква информация за Крос мач теста и за  дилатацията. Дано някой се включи...
По-напред някой пита за колко време са готови епикризите... На мен ми предложиха да ми я изпратят по пощата, защото видяха че не съм от София. Сами предложиха - аз дори не се бях сетила при изписването. Казаха до месец ще я изпратим. След месец и половина звънях по друг повод и попитах какво става с тази епикриза. Троснато ми отговориха, че щом са казали, че ще я изпратят, значи ще я изпратят!!! #Cussing out
Точно два месеца след операцията отидох на преглед и попитах на регистратура какво става с тази епикриза. Момичето я намери и каза: "Ааааа, ама тя отдавна е готова. Просто тук не е записано, че е за изпращане по пощата!"  #Cussing out
Така че пак опираме до "перфектната" администрация...  Mr. Green
На мен не би беше спешна и реших да не се ядосвам и за това, но ако на някой му трябва спешно, да настоява и да си я търси (най-добре на място!).

# 394
  • Варна
И аз искам да помоля за съвет за тези вливки Октагам... Виждам, че никой не ми е отговорил, но ми е важно да знам какво мислите. Копирам ви от другата тема и резултатите си през годините...
Тези изследвания са ми правени многократно. NK клетките варират нагоре-надолу... При първия опит Ин витро през 2011-та в старата клиника ми вляха Имуновенин. NK клетките и Антителата ми бяха точно на границата, но предписаха вливка и аз я направих.

След това се преместих в новата клиника и наново пуснахме Имунология.
При първия резултат през април, 2013-та:
CD16+CD56+NK cells - 18% (при max 12)
Антифосфолипидниантитела LgM - 13,83 U/ml (при max 10)

Тогава съм пила Агапурин и Респистим плюс и след месец и половина резултатите са били:
CD16+CD56+NK cells - 16% (при max 12)
Антифосфолипидниантитела LgM - 12,80 U/ml (при max 10)

Продължила съм да пия Агапурин + Огестан и Оксибор форте.
След още три месеца всички са били в норми.

Тогава нямах назначена вливка и след отрицателен тест Имуноложката ми каза по телефона да спра всякакви лекарства, за да си почине организма и когато реша да стартирам наново, да отида да си пусна контрола.
Е, отидох! Резултати от 28.03.2014г.:
CD16+CD56+NK cells - 13% (при max 12)
и някакви си Анти бета 2 гликопротеини - 23,23 U/ml (при max 10)

В това изследване няма Антифосфолипидниантитела LgM, а тези Анти бета 2 гликопротеини. Не знам дали е едно и също, но имам изписан само Огестан (който е витамини) и вливка Октагам 7 дни преди трансфер...  newsm78
Понеже няма как да направя тази вливка и няма да я направя, се чудя дали да не пия на своя глава и Агапурин и Оксибор форте като предния път, та дано спаднат малко преди ЗЕТ...  newsm78

# 395
  • Sofia
Аз съм правила и дилатация, и крос мач тест. И двете обаче доста отдавна. Нямам никакъв спомен колко време след дилатацията правих трасфер. Иначе манипулацията се прави с пълна венозна упойка, след това нямаше болка. На мен ми го правиха защото каналът ми беше крив според док и първият ми трансфер мина доста трудно.
За крос мач теста при нас беше отрицателен и съответно нямаше терапия. Иначе целта му е да покаже дали има имунологича несъвмесимост между партньорите.

# 396
Благодаря момичета за отговорите! Hug

За крос мач теста не мога да кажа нищо, за НК клетките също, аз имам правени и моите са 12 (при макс 12). Имуноложката е написала само като препоръка - контрола при + тест.

# 397
  • Живее на Луната
Кали, не знам колко ще ти помогна, но моите НК клетки при първото мерене бяха 13% (при норма 12%), изписаха ми само Огестан и ми казаха да пусна контрола при положителен тест. Преди последния ми опит ги мерих пак за всеки случай и ми бяха 12%, естествено никакви вливки не са ми изписвали, да си продължа с Огестана. Теста ми беше отрицателен, но мисля че изобщо не беше проблема в НК клетките. Не знам до колко ти помогнах, това което исках да кажа е че на мен при същите резултати не ми изписаха вливка. при теб явно искат да се презасртаховат, тъй като в миналото си имала и по-високи стойности.  Hug

# 398
  • Варна
...моите НК клетки при първото мерене бяха 13% (при норма 12%)...

Точно колкото моите в момента. Но си мисля, че повече ги притесняват тези Анти-ала-бала тела...
Преди предния трансфер са били само две единици над нормата, а сега са повече от два пъти отгоре...  newsm78

...при теб явно искат да се презасртаховат, тъй като в миналото си имала и по-високи стойности.  Hug

Искат, обаче им е много скъпа "застраховката"...  Confused

# 399
  • София
Момичета, може ли да дадете малко повече яснота относно този cross mach тест (извинете ако не е правилно) и последвалата след това Активна имунизация. Какво представляват, колко струват? Имам 3 спонтанни аборта в ранни седмици, а всички изследвания в клиниката са наред. Но прочетох някъде за този тест Praynig

На мен и на съпруга ми ни направиха крос мач тест, аз съм с 3 спонтанни аборта и тази изследвания ги поиска моя доктор. Платихме със съпругът ми 540лв. А преди самото изследване е необходимо да си запишеш час за имуноголия, ще последва един дълъг разпит от доц. взема се венозна кръв,  на следващия ден и на съпругът и резултати до 5-6 дни. Поне така беше при нас.

# 400

Въпрос на гледна точка. Ако се окаже, че това е проблемът, рискуваш много на вятъра. Но това е моя гледна точка, аз обичам да играя на сигурно, не съм хазартен тип. Преди втория опит ще се пробвам да изнудя лекарите за всички възможни тестове и изследвания, защото имаме всичко на всичко замразен материал за още два-три опита, не искам да стрелям в тъмното и да чакам два спонтанни, че да се сетят.

# 401

На мен и на съпруга ми ни направиха крос мач тест, аз съм с 3 спонтанни аборта и тази изследвания ги поиска моя доктор. Платихме със съпругът ми 540лв. А преди самото изследване е необходимо да си запишеш час за имуноголия, ще последва един дълъг разпит от доц. взема се венозна кръв,  на следващия ден и на съпругът и резултати до 5-6 дни. Поне така беше при нас.

При теб това ли се оказа проблемът? Извинявам се за личния въпрос, но искам да се ориентирам. Сега на 15 ще говоря с Шефкетова. Не знам дали е удачно аз да я попитам дали се малага такъв тест, ако самата тя не ми предложи

# 402
Момичета имали ли сте зацапване след трансфер? На 5-я ден сутринта имах,но само толкова. Днес ми е 9-и ден и отново имам,ще изчакам още малко да видя и освен да звъня на спешния стига да има днес дежурен лекар. А ми наближава и цикъла вече.

# 403
  • София
При теб това ли се оказа проблемът? Извинявам се за личния въпрос, но искам да се ориентирам. Сега на 15 ще говоря с Шефкетова. Не знам дали е удачно аз да я попитам дали се малага такъв тест, ако самата тя не ми предложи
[/quote]

Не знам как да ти отговоря, при мен NK и Т- клетките бяха малко завишени, съответно когато отидох да си взема резултата доц. си беше написала становището. Д-р Стаменов промени след като видя какво е написала доц. малко рецептата и няколко месеца приемах тези лекарства. Преди няколко седмици пускахме отново контрола 400лв. резултатите са добри. Да се надявам че от нарушенията в имунологията са ставали аборти и повече няма да ги има Praynig
Поговори с д-р Шефкетова тя най- добре ще те насочи.

# 404
  • Варна

Въпрос на гледна точка...

И на възможности...

Общи условия

Активация на акаунт