Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са новите изследвания на урината и какви резултати показват?
Кои са препоръчителните книги за възпитанието на децата?
Какви са препоръките за превенция/облекчаване на разширени вени по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са новите изследвания на урината и какви резултати показват?
-
Кои са препоръчителните книги за възпитанието на децата?
-
Какви са препоръките за превенция/облекчаване на разширени вени по време на бременност?
Препоръчителните мерки за превенция/облекчаване на разширени вени по време на бременност включват носене на чорапи за бременни с предварително определена компресия, избор на подходящи обувки, използване на подложки за тонизиране на вените в краката и прием на подходящи лекарства като Веналотдепот. Освен това е важно да се консултирате с лекар за подходящи мерки за превенция. За да управлявате разширените вени по време на бременност, избягвайте да стоите или седите дълго време, носете компресионни чорапи, правете редовни упражнения, избягвайте тесни дрехи и високи токчета и консултирайте се с лекар за допълнителни съвети и лечение. За разширените вени по време на бременност е важно да поддържате здравословен начин на живот, като правите редовни упражнения, повдигате краката си и носите компресионни чорапи. Освен това посещавайте редовно лекаря си за наблюдение и лечение, ако е необходимо.
-
Какви са препоръките за хранене и контрол на теглото по време на бременност, за да се предотврати наддаването на ненужни килограми?
-
Какви са препоръчителните мерки за предотвратяване на разширени вени на краката?
94 кг бях последния път, като по предния бях почти 95, и на следващата консултация бяха свалила 0,600 ( много, няма що
) Проблема с краката имам от три, четири години, и е много неприятно, направо усещам понякога, като че кръвта ми ври вътре във вените и се надявам сега с фраксито да не е така. на 04 съм на преглед и ще говоря с докито си, какво ще правим с тези крака, от тях се притеснявам най-много, заради тия жеги в които ще съм и в най-напреднала бременност

Мъжа ми много обича, но дори лятото, тук във Варна, трудно се намира... Миналата година за първи път яде цаца през лятото в населено място доста далеч от морето. 

Много добро заглавие на български е "Книга за бебето" на д-р Сиърс. Цената ѝ е 30 лв., но за мен лично си струва всяка стотинка!
, за теб мила , за новата темичка
. Ето вчера цял следобед съм ревала на един филм и накрая си докарах хубаво стягане и втвърдяване на корема, бурно извъртане от страна на бебо и за капак режеща болка...а за малко и да ме ''ошамари'' ММ, че продължавам да цивря заради филма
И майка ми и баба ми имат и то доста стабилно. И аз имам една точно зад коляното и като вървя дълго време и почва да ме боли там. Преди седмица-две някъде нещо почна да ме боли отстрани на бедрото и се чудех какво е докато не погледанх... спукани капиляри, а от какво е станало това не знам. Направо е ужасно. А надолу по краката почвам да си виждам леко вените, което хич не ми харесва. Онзи ден бях при Джипито и му казах, а той ми вика да не стоя права или седнала дълго време и да ходя повече. Е страшен съвет няма що. И сега се чудя какво да измъдря. Та ако някой даде идеи ще съм много благодарна.
Една приятелка ме посъветва да се консултирам и със Стратиева понеже е много добра в областта. И ако реша за амниото да го направя при нея. Тя поне така е постъпила.Излседването е протекло без проблеми. Резултатите са били добри и сега си има едно здраво бебе на почти месец.
Аз ходя само с равни- гуменки и пр.