Испания-Палма де Майорка

• 54 527
  • 285
  •   1
Отговори
# 270
Ако се търси основно плаж, не е добра идея нощувки в столицата. Все едно да се нощува във Варна или Бургас, а да се търсят хубавите плажове извън градовете.
В Майорка най-хуабвоте плажове са малките т.нар. кали.

Най-лесно и удобно е с кола, но може и с градски транспорт.

# 271
  • София
С кола под наем е най-добре за обикаляне, но зависи дали имате къде да я паркирате до апартамента. С кола може да се обиколи много бързо всичко интересно на острова. Има постове от миналата година за фирми за коли под наем.

Повечето хора ходят по калите, но, непопулярно мнение - на мен не ми харесват такъв тип плажове. Предпочитам широки, пясъчни плажове без камъни навън или във водата. Затова и плажът на Палма ми харесва, и този нa Алкудия. За разглеждане: Сойер, Вайдемоса, Манакор, Алкудия, Са Корбата, Са Калобра, селцата в западната и югозападната части. В източната също има интересни места, но те идват по-далече от Палма и общо взето - или трябва да се откажете от плаж, или да спирате за по няколко часа на различни плажове.

# 272
По-скоро търсим двете неща в съчетание - хубави плажове и места за разходка и приятни ресторантчета. Проблемът идва от това, че сме с бебе на 1.6 г. и за това по препоръка на приятели си запазихме нощувките в столицата като хем най-близо до летището, хем като отправна точка за обиколки. А дори и да не успеем да обищаляме или да не ходим нящой от дните на плаж - пак да има къде да излезе и да се разходи човек. Също и магазини и аптека (недай Боже) да има в близост.
Ние също сме привърженици на широките, пясъчни плажове с палмички тук и там.
До калите надали ще стигна с бебето, знам, че са по-труднодостъпни.

Допълвам се.
Раззбрам, че паркирането и трафика на острова е ад. Но наблизо до апартамента има платен паркинг. А идеята е кола под наем да си вземем за 2-3 дни само, за да отидем до по-далечните градчета.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 19:03 от loliy

# 273
Доста от калите си струва да се видят, когато не са претъпкани (през лятото е рядко). Недостатъкът на широките, открити пясъчни плажове като Платя дел Муро и Ес Тренк е, че могат да бъдат безобразно ветровити.
Много ми хареса на мен югозападната част на острова, бяхме отседнали в Колония Сант Жорди, разкошни малки плажчета.
Кала Фигера е безумно красиво кътче наблизо. Не е плаж, въпреки името. На север освен Сойер и Валдемоса си струва да се видят Дейя и Форналуч (любим мой Форналуч).
Островът не е голям, но извън магистралата се пътува доста бавно, разбирай до по-интересните места си има час в посока, където и да си базиран.

Така или иначе повечето хора ходят на Майорка като на Слънчак...

# 274
Виждам, че въпреки слабата активност в темата има доста полезни съвети. Резервирах кратка почивка на Палма, точно Playa de Palma. Според агинтката, мястото било по-живо, щяло повече да ни хареса заради алеята, магазинчетата. Хотела не е на първа линия, описват го като спокоен, въпреки това сега чета, че е доста близо до баровете и дискотеките, където се правят партита. А ние такава не търсим … започнах да се тревожа дали няма да е непрестанно пълно с пияници … Според агентката имало нови промени относно продажбата на алкохол и редовно обикаляла полиция. Това съвсем не ме успокои. Може ли въпреки това човек да се надява на няколко дни спокойна почивка? Няма да обикаляме с кола, просто искаме почивка на Майорка.

# 275
Защо изобщо слушаш какво ти говори някава агентка, те са като брокерите, говорят глупости или лъжи най-общо.
Там не е чак парти зона и надали ще имаш проблеми с барове и пияни.
Обаче летището което е много по-натоварено от софийското  е зад плажа, не знам доколко ще ви пречат самолетите, на някои хора им пречат.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 07:22 от Alexslav

# 276
Виждам, че въпреки слабата активност в темата има доста полезни съвети. Резервирах кратка почивка на Палма, точно Playa de Palma. Според агинтката, мястото било по-живо, щяло повече да ни хареса заради алеята, магазинчетата. Хотела не е на първа линия, описват го като спокоен, въпреки това сега чета, че е доста близо до баровете и дискотеките, където се правят партита. А ние такава не търсим … започнах да се тревожа дали няма да е непрестанно пълно с пияници … Според агентката имало нови промени относно продажбата на алкохол и редовно обикаляла полиция. Това съвсем не ме успокои. Може ли въпреки това човек да се надява на няколко дни спокойна почивка? Няма да обикаляме с кола, просто искаме почивка на Майорка.

Това, което аз имам като информация от различни групи и познати е, че да, има партита и доста интензивен нощен живот, но щом не сте на първа линия не вярвам да е чак толкова шумно. Виж това със самолетите вече може би да е по-кофти, защото са близо и минават отгоре ти.
Ние все пак избрахме Палма за отсядане и да - плажа няма да ми е близо, но и ние сме с деца и предпочитам да сме в близост до магазини, аптеки и т.н.
В тази връзка и аз да попитам, понеже пристигаме в неделя, мога ли да разчитам, че все пак нещо ще работи - магазини, заведения.....предвид, че неделя им е почивтия ден като цяло?

# 277
Защо изобщо слушаш какво ти говори някава агентка, те са като брокерите, говорят глупости или лъжи най-общо.
Там не е чак парти зона и надали ще имаш проблеми с барове и пияни.
Обаче летището което е много по-натоварено от софийското  е зад плажа, не знам доколко ще ви пречат самолетите, на някои хора им пречат.
Надявам се да си прав.
Летището няма да пречи. По-скоро да не срещаме непрестанно разни пияни. Хотелът е зад balneario 6. Където дават, че има няколко бара с такива партита. Не ни пречи да вървим 10-15-20 минути до по-спокойни balneario 11 например.

# 278
Потърсете ревютата на хотела и съседните ходели в мапс, букинг и т.н. там ще пише ако има проблеми с шум. Вероятно ако имате барове наблизо, купонът ще тече докато не затворят.
...
Някои супермаркети работят и в неделя до 21 часа, например, Eroski city. Вижте в мапс какъв има наблизо.

# 279
Потърсете ревютата на хотела и съседните ходели в мапс, букинг и т.н. там ще пише ако има проблеми с шум. Вероятно ако имате барове наблизо, купонът ще тече докато не затворят.
...
Някои супермаркети работят и в неделя до 21 часа, например, Eroski city. Вижте в мапс какъв има наблизо.
Ревютата на хотела са много добри. Германците се оплакват, че много се чува като се върви в коридора и съседната стая. Тук-там някой, че имало младежи, които искали да продължат партито в хотела.
Ще го видим. Някои неща трябва човек да види просто да знае какво е.

# 280
Да разбутам пак темата, че явно малко хора пътуват в тази посока😞.
Та, въпроса ми е какви са видовете/линиите градски трансрорт и по-конкретно къде се купат билети? Четох, че за различните линии (цветове) по различен начин става с билетите - при едни само от шофьора с точни пари, при други става и с карта, но освен на качване, трябва да се чекира и на слизане, заради някакви зони и различни тарифи съответно. Може ли с една карта да купя 3 билета примерно (имах известни проблеми с това в Италия). И има ли намаления за деца?

# 281
Да разбутам пак темата, че явно малко хора пътуват в тази посока😞.
Та, въпроса ми е какви са видовете/линиите градски трансрорт и по-конкретно къде се купат билети? Четох, че за различните линии (цветове) по различен начин става с билетите - при едни само от шофьора с точни пари, при други става и с карта, но освен на качване, трябва да се чекира и на слизане, заради някакви зони и различни тарифи съответно. Може ли с една карта да купя 3 билета примерно (имах известни проблеми с това в Италия). И има ли намаления за деца?
Здравейте, ние в момента сме в Майорка, по точно в Са Кома. Автобус използваме 2 пъти, единия път беше до пещерите и до Палма. И двата пъти платихме с карта,чекира се на влизане и после на излизане отново, може да закупите билети до 5 човека група(поне така пишеше на таблото). Намаление за деца не знам дали има, тъй като ние сме двама възрастни.☺
От този сайт може да видите конкретния автобус , кога се очаква да пристигне: https://www.tib.org/en/inici

# 282
Да споделя как премина нашето пътуване. Може да е полезно за някой. Както бях писала по-рано бяхме на Playa de Palma, много оживено място с хубави и уредени плажове. Изключително много хора, с много активен живот, атмосфера и динамика. За мен беше интересно да наблюдавам голямото разнообразие: от групи млади хора, дошли за парти, през семейства с малки деца, семейства около 40-50 годишни и възрастни, много възрастни хора. Плажа е хубав, фин пясък, чист, тоалетни има почти на всяко заведение на плажа, цената на чадър в платената зона е 6 евро, шезлонг също е 6 евро, на ВИП зоната са по 20 евро. По цялата алея освен заведения има и много сергии, магазинчета с китайски стоки и сувенири и хранителни магазини. До столицата Палма се стига за около 40 мин с автобус, цената на билета и 2 евро. Палма е също много интересен град, с характерна архитектура, малки улички и отново пренаселен с туристи през лятото. Летището е много добре уредено, въпреки, че има доста да се върви нещата се случват бързо. На всички пожелавам приятно прекарване.

# 283
Само да допълня, че в средата на юли нямаше толкова много хора, времето беше топло за разходки из вътрешността, но перфектно за плажна почивка и се оказа много добър период, противно на предупрежденията, че щяло да е лудница. Лудница е само в градския транспорт, защото е нередовен и неклиматизиран.

# 284
Само да допълня, че в средата на юли нямаше толкова много хора, времето беше топло за разходки из вътрешността, но перфектно за плажна почивка и се оказа много добър период, противно на предупрежденията, че щяло да е лудница. Лудница е само в градския транспорт, защото е нередовен и неклиматизиран.
В някои държави лятната ваканция по това време не е започнала. Друга причина е жегата. Живеем на Северно море, че и плажуваме тук🤦♀ Нещо не мислимо за мен преди 10 год. От средата на април до края на октомври по топли места не стъпваме. Много осезаемо се усеща промяната в климата.

Общи условия

Активация на акаунт