Испания-Палма де Майорка

• 54 544
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!
Включвам се в темата, защото за пръв път ще летуваме в Палма де майорка (без тур), и доста се рових в нета, но не намерих изчерпателна информация по въпроса относно храната и питейната вода там.
Алергичен съм към морски деликатеси и сол.
И сега не знам има ли алтернатива за летовници, като мен или да се запасявам от вкъщи.
Моля за мнения и препоръки.

# 226
  • София
Ние си купувахме бутилирана вода. Храната по заведенията е предимно морска, но разбира се има и други неща. Естествено можете да пазарувате и от супермаркетите. Има всичко, дори на по-добри цени от тук.

# 227
  • София
Здравейте!
Включвам се в темата, защото за пръв път ще летуваме в Палма де майорка (без тур), и доста се рових в нета, но не намерих изчерпателна информация по въпроса относно храната и питейната вода там.
Алергичен съм към морски деликатеси и сол.
И сега не знам има ли алтернатива за летовници, като мен или да се запасявам от вкъщи.
Моля за мнения и препоръки.

Хм, ако сте в Палма, водата от чешмата там се води питейна. Но все пак - продават достатъчно бутилирана вода, на която можете да видите съдържанието.
Също така предлагат достатъчно храна, която не е морска. За солта вече е по-сложно, не мога да кажа дали биха приготвили в ресторант нещо без сол, но най-вероятно биха.
Предполагам, че сте пътували и друг път някъде - няма нищо по-различно. Може би все пак апартамент с кухня или в апартхотел би бил по-добрият избор от обикновена хотелска стая, защото можете да си приготвяте храна спрямо алергиите.

Ако ще се запасявате с храна от БГ - няма смисъл, там по супермаркетите има доста богат избор. Имат Карфур, Лидл, Меркадона, Ероски - можете да проверите на страниците им какво се предлага. Има и български магазини.

# 228
Благодаря от ❤.

# 229
  • SF
Менютата по ресторантите предлагат повече морски деликатеси, отколкото нашите ресторанти, което е напълно естествено, но има всякаква храна, освен морска.

# 230
  • Добрич
Някой да е пътувал с Профи турс до Майорка? Да сподели лични впечатления?

# 231

Бяхме с друга ТА ,но екскурзоводката на място обслужваше и туристите на Профи турс.На допълнителните екскурзии събираше туристите и на двете ТА.Не мога да дам мнения за нея тъй като обикаляхме сами.С Профи съм пътувала на други места в Испания и всичко е било както е написано в договора, не е имало проблем.

# 232
  • Добрич

Да оставя сега и впечатленията . Може на някого да са от полза.
 Много спокойна, приятна и интересна беше почивката ни в Майрка с Профи Турс. Хотелът беше приятен, спокоен, чист. Стаите дори бяха тип студио-с дневна и спалня, с микровълнова и големи гардероби. Храната беше повече от прекрасна -прясна, разнообразна, вкусна и в неограничено количество, както и полагаемите напитки. Бяха наливни и всеки сам си налива колкото му душа иска. Може и три часа да си откараш в ресторанта .Екскурзиите бяха леки и приятни с достатъчно спирки за тоалетна и хапване, че сме били по забележителности, където цял ден няма време и възможност да посетиш тоалет, камоли да хапнеш. Обиколихме няколко различни части на острова. Хотелът ни беше в източната част- Кала Маллор . Там плажът беше много голям с хубав пясък, но морето беше по -бурно . В другата част плажът Фармор беше уникален. Лежиш на пясък, но в гора между борове и други дървета, водата изумрудена, чиста като кристал, заливчето тихо и спокойно. Посетихме Алкудия, Валдемоса, Соиер. Гледките са поразителни по пътя към Соиер. Организацията беше перфектна. Даниела - екскуроваодката, ни посрещна и изпати с усмивка и беше готова с информация и помощ по всяко време.
Много, много добра почивка си изкарахме. Цената беше повече от перфектна за 7 дневна почивка в края на лятото.

# 233
  • EU
Купихме си самолетни билети по 205 лв. на човек до Палма де Майорка от 29 декември до 5 януари.
Планираме да останем в Палма до 2 януари и след това да наемем кола и да разгледаме острова. Хотели все още нямаме, но като гледах цените не са от най-ниските. По плажната ивица има по-евтини хотели, но не искаме да пътуваме ежедневно, а и с транспорта не сме все още наясно. Предпочитаме да разгледаме града пешеходно и да почувстваме атмосферата.
За Нова година има ли някакви организирани тържества, събития, базар...?
Сега ще изчета всичко по темата назад.

# 234
Купихме си самолетни билети по 205 лв. на човек до Палма де Майорка от 29 декември до 5 януари.
Планираме да останем в Палма до 2 януари и след това да наемем кола и да разгледаме острова. Хотели все още нямаме, но като гледах цените не са от най-ниските. По плажната ивица има по-евтини хотели, но не искаме да пътуваме ежедневно, а и с транспорта не сме все още наясно. Предпочитаме да разгледаме града пешеходно и да почувстваме атмосферата.
За Нова година има ли някакви организирани тържества, събития, базар...?
Сега ще изчета всичко по темата назад.

Ние бяхме в хотел Nou baleares ,не е в идеалния център,но пеша обиколихме всичко.

# 235
Къде са по-хубавите плажове и спокойно морето-в източната част Playa Palma или в западната около Магалуф?

# 236
  • София
Къде са по-хубавите плажове и спокойно морето-в източната част Playa Palma или в западната около Магалуф?

Плажовете и на двете са хубави, но аз не препоръчвам и двете места, защото за мен са тип слънчак, особено Магалуф. За мен хубавите плажове са на изток, в малките заливчета, наречени кали по крайбрежието, преди и след Порто Кристо и Кала Милор.
Големи и хубави има и в северната , например Плая дел Муро.

# 237
Благодаря.
Разгледах и харесах Санта Понса. Живописно ми се струва.

# 238
  • София
Да, живописно изглежда в Санта Понса и в Port andratx, в Пагуера също има хубав плаж, но на Майорка плажове да искаш, много е красиво. Всъщност в Западната част на острова не съм била все още, макар, че две години подред сме били на почивка там, но съм избирала място винаги на изток.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 21:29 от bibi_2

# 239
  • EU
Здравейте!
На 5 януари се върнахме от 8 дневна саморганизирана почивка в Майорка.  Първите 4 нощувки бяхме в Палма. Нова година бяхме там на едно от площадчетата с водещ и ди джей. Градът не е малък и има къде да се обикаля. Спахме в хотел на 10 минути пешеходно от центъра. Автобус ползвахме веднъж-2 евро от шофьора до замъка Белвер- май беше 5 евро и се прибрахме пешеходно, защото по пътя видяхме едни интересни мелници за снимки. Градът е спокоен, с приятен плаж, на който на 31 декември на 20 градуса се припичаха 100-тина души, 3-ма във водата и опашка от чакащи за заведение със силна хубава музика. На 2 януари си взехме кола под наем за 4 дни-102 евро и по часовниковата стрелка обиколихме острова. Спирахме на Сант Елм и Валдемоса. Вечерта спахме в Солер, в хотела точно централния площад срещу църквата, целия изрисуван от вътре и с много красиво вито стълбище. В Солер беше доста по-студено и неприятно влажно.
На сутринта разгледахме пристанището и плажа, Форналукс и през планината до Са Колобра. Колата ни под наем за съжаление беше нисан джук и беше идна идея по-голяма за планинските пътища. За това препоръчвам да е по-малка. Поленца и спахме в порт Алкудия в хотел срещу яхтеното пристанище. Имахме страхотна гледка.Форментор, Мирадор ес Коломер, плая дел Муро, Манакор, пещерите Драк-18 евро и нощувахме в близко селще в малко бутиково хотелче.
Последният ден разгледохме 5-6 от калите по пътя към летището, като най-красиво беше Ес Понтас с голяма красива арка. Искахме да видим и плаж Ес Тренк, но като отидохме до там имаше  вход и се отказахме. Преди него има солници и е защитена местност. В далечината видяхме фламинго и други птици.
Водата по плажовете е много чиста, тюркоазена. Най-много ми хареса района на Алкудия - имаше големи пясъчни плажове и за 30 минути си в планината и калите от Алкудия до Палма, но лятото сигурно ще са доста пълни.
Бензинът от обиколката ни беше за 45 евро.

Общи условия

Активация на акаунт