моля за мнения и ствете относно храненето на 10 мес бебе

• 1 791
  • 12
  •   1
Отговори
здравейте мами, бебето ми е на 10 мес захраних го след 6тия месец все още го кърмя на обяд яде месни пюрета и зеленчукови с  1/2 жълтък та първия ми въпрос е да давам ли вече цял жълтък??
друго нещо което ме интересува е за закуска приблизително колко грама храна трябва да яде? давам му кус кус със масло и сирене качамак с масло и сирене, попара с масло и сирене , кисело мляко с бисквити но незнам какво количество трябва да яде, общо взето харесва най много кук куса попарата само по 3-4 лъжички и не иска повече, дайте предложения за разнообразни закуски...
след обед след сън го кърмя, след това към 18-18.30 давам каша, кисел, мляко с ориз, пл пюре с бисквити, кис мляко с бисквити, грис не иска, най много обича кашите незнам колко пъти в седмицата мога да му давам каша?

# 1
здравейте мами, бебето ми е на 10 мес захраних го след 6тия месец все още го кърмя на обяд яде месни пюрета и зеленчукови с  1/2 жълтък та първия ми въпрос е да давам ли вече цял жълтък?? това най добре педито да ти каже.
друго нещо което ме интересува е за закуска приблизително колко грама храна трябва да яде? давам му кус кус със масло и сирене качамак с масло и сирене, попара с масло и сирене , кисело мляко с бисквити но незнам какво количество трябва да яде, общо взето харесва най много кук куса попарата само по 3-4 лъжички и не иска повече, дайте предложения за разнообразни закуски...
след обед след сън го кърмя, след това към 18-18.30 давам каша, кисел, мляко с ориз, пл пюре с бисквити, кис мляко с бисквити, грис не иска, най много обича кашите незнам колко пъти в седмицата мога да му давам каша?

Поздрвления за успешното кърмене. Аз давам каша всеки ден, понякога 2 пъти дневно. Най добре е да следваш детето. Колкото изяде и след това да дохраниш на гърда. До края на първата година, млякото трябва да е преобладаващо.
На 10 месеца ние ядяхеме така:
7-8 часаСутрин АМ
След около час плод
10:30-11:30 попара/ кус кус/ кисело мляко/каша, АМ
13:30-14 манджа
17:30-18:00 каша/кисело мляко, АМ
21 АМ

# 2
Жълтък давам 2 пъти в седмицата по 1/2 - рано е за цял жълтък.
Порцията на синът ми е около 230-240 гр., но той е на 4 хранения.

Правя грис и добавям пресен плод, иначе е безвкусен.

# 3
Въпрос извън темата - Как се движи на килограми?

# 4
Ние се родихме 3 кг, 49 см на годинката бяхме 9,500 и 75,5 cm

# 5
сега е около 9,500 кг 74-75 см роден е 3,140

# 6
Здравей. Моят син е почти на вашата възраст. Педиатърката ни препоръчва по половин жълтък през ден, но наистина по-добре питай твоята.
Аз давам каша всеки ден, понякога и по два пъти, ако ми е отказал обедното си меню.
И аз мисля, че е най- добре да се водиш по детето, то ще ти покаже какъв грамаж да му даваш.

# 7
  • Sofia
Плодови пюрета не виждам да даваш newsm78 или плод.  Аз за закуска давах или кус кус или кащи. Има много голямо разнообразие от каши.една сутрин,една следобед. Бебешко мюсли, разтворими овесени ядки и т.н. Идеални за сутрешна закуска.
За жълтък, на дъщерями давах от време на време, сина ми е алергичен и все още не е ял. Това с жълтъка само в бг го има като нещо едва ли не задължително. Можеш един дн да деш цял, на следващия да пропуснеш.
За количество мисля, че около 200 гр е напълно достатъчно. Ако не иска толкова, давай по-малко. Сина м е доста ящен и може и 400 да изяде, но аз му давам максимум 250 гр.

# 8
Плодови пюрета не виждам да даваш newsm78 или плод.  Аз за закуска давах или кус кус или кащи. Има много голямо разнообразие от каши.една сутрин,една следобед. Бебешко мюсли, разтворими овесени ядки и т.н. Идеални за сутрешна закуска.
За жълтък, на дъщерями давах от време на време, сина ми е алергичен и все още не е ял. Това с жълтъка само в бг го има като нещо едва ли не задължително. Можеш един дн да деш цял, на следващия да пропуснеш.
За количество мисля, че около 200 гр е напълно достатъчно. Ако не иска толкова, давай по-малко. Сина м е доста ящен и може и 400 да изяде, но аз му давам максимум 250 гр.
давам му всеки ден за десерт на обяд плодово пюре, кисела също го правя или с прясня ябълка и банан или с  плодово пюре, за след обед давам и плодово пюре с бисквити, благодаря за съветите ще пробвам с друга закуска

# 9
  • Северозапада
Дъщеря ми е на същата възраст. Сутрин, 8:30-9:00, закусва макарони/ кус кус/ овесени ядки/ каша със плодово пюре (не давам млечни заради АБКМ). На обяд 12:30-13:00, някакви зеленчуци с месо/ 1/4 жълтък, въведох го преди няма месец, затова давам по малко, а и не съм сигурна, че е чак толкова важен. След обяд, 17:00-17:30, яде плод - банан, ябълка, круша, манго, най-често банан. Правя и банички със тиква или ябълка, които понякога хапва след обяд. Количествата са колкото изяде, но около 80 гр. на закуска и 80 - 125 гр. на обяд. Кърмим се след всяко хранене, между тях за приспиване и по няколко пъти нощем  Mr. Green

# 10
Ant G, може ли рецептата за тези банички. Ако искаш на ЛС,  да не изместваме темата?

# 11
  • Северозапада
Ще пиша тук, ако някой друг се интересува. Нищо сложно. Вземам готови точени кори, като гледам да са само брашно, вода и сол, рендосвам си плода и навивам в корите. Слагам и малко слънчогледово олио, може и друго, ако не искате такова. Не слагам захар. Пека до готовност.

# 12
Много ти благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт