Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните симптоми на скарлатина?
Какво е важно да се знае за лечението на скарлатина?
Какви изследвания трябва да се направят след прекарана скарлатина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните симптоми на скарлатина?
-
Какво е важно да се знае за лечението на скарлатина?
-
Какви изследвания трябва да се направят след прекарана скарлатина?
-
Защо е важно навременното и правилно лечение на скарлатина?
-
Какво представлява антистрептолизинът (AST) и каква е неговата роля в диагностиката на стрептококови инфекции?
Ходихме на ревматолог-каза че няма артрит, но като изслезе антибиограмата от секрета ще пием още 10 дни АБ и на единадесетия ден започваме някакви инжекции.За три месеца 4 инжекции -по една на всеки 20 дни и след 3 месеца ново АСТ.Малко ме притесняват тези инжекции
А иначе днес(две седмици след края на антибиотика) пуснахме ПКК /АСТ/ урина/ секрет нос гърло.Секретите ще излязат в четвъртък всичко останало е в норми без АСТ-460 е.Детето не съм го пускала на градина но още преди седмица ми казаха че мога да го водя-ни секрет ни нищо не искат.Днес ще ходим на ревматолог и се притеснявам.Четох че АСТ показва дали действително е имало скарлатина-но незнам в какви стойности трябва да е.ДАли няма да падне с течение на времето или пак ще трябва да тъпча детето с неякакви лекарства