До многодетните мами! 2

• 20 778
  • 400
  •   1
Отговори
# 315
И аз понякога се дразня от това майка-героиня! Но какво да се прави - както казва и Джулис - щом така ни възприемат - пък може и да сме героини!

Мами, интересно ми е - да не кажа любопитно - как бихте степенували ражданията си - по лекота и с по малко болки напр. Напр. при мен е така - второ раждане най-добре,първо след това,а трето най-тежко протекло! С това не искам да стресирам чакащите трето ..... При други майчето може да е по друг начин! Хайде чао,че бягам да шетам! Днес съм се амбицирала да готвя нещо по така и да чистя докато дойдат децата следобед от детска и се съберем всички да ни е чистичко и да се отдадем на нас петимата!
Хубави почивни дни! Хайде на пикниците!

# 316
Мами, интересно ми е - да не кажа любопитно - как бихте степенували ражданията си - по лекота и с по малко болки

Първото дете го преносих 13 дни - взеха ме в болницата, за да ми предизвикват раждане на другия ден. Аз от страх ли, от зор ли към 17 ч. същата вечер получих контракции и ми изтекоха водите. Докато лежах кротко в предродилна, тихичко си пъшках и чаках да почнат страховитите болки, дето съм ги гледала по филмите. И както чаках да стане страшно и да почна да викам, в 22 ч. взех, че родих.
С второто - вечерта в  деня на термина имахме гости. Изпратихме ги към 12 ч., а в 3 ми изтекоха водите. Метнахме се на трабантчето барабар с Мика, още по пижама, увита в одеало - и към болницата. Дупките по пътя добре ме сдрусаха, та още в приемното казах на сестрата, че бебето е тръгнало. Тя ми се изсмя скептично и продължи да ме описва в приемния лист. Когато най-после се стигна до преглед, лекарката подскочи:"Ама ти раждаш!" Нямаше време дори да чакат асансьора, та хукнахме по стълбите. Лекарката и сестрата само ме подбутват и кудкудякат:"Стискай! Още малко!", а мен хем ме боли, хем ме е страх, че ще родя на стълбите, хем ми е смешно как така да стискам. Качихме се в родилна зала и на втория напън - ето ти го Бобчо.
Третото дете го преносих 14 дни. Искаха да ме вземат в болницата още преди Коледа, но аз отказах. Изкарахме Коледата, изпразнувахме Нова година и към 3 ч. си легнахме. В 5 ми изтекоха водите - и пак на трабанта. В 6.30 си имах Саше.
На термина на четвъртото дете празнувахме Цветница. Пак гости, пак изпращане, но този път дори не си легнах - в 22 ч. бях в болницата, в 0 ч. 30 минути изплака Камчо.
Така че от трудни раждания не мога да се оплача. Обаче като изпращаме гости все си имам едно наум. hahaha

# 317

Цитат на: Баба Цоцолана в петък, 05 май 2006, 11:18
Мами, интересно ми е - да не кажа любопитно - как бихте степенували ражданията си - по лекота и с по малко болки

Здравейте, момичета!  Hug Да ви кажа за моите раждания. При първото уж всичко вървеше нормално, но продължи повече от 24ч. и детето започна да се задушава и се наложи секцио. По-късно моя приателка - лекар, след като и описах ситуацията каза, че вероятно имам родилна слабост ( матката ми не контрахира ) и ме успокои: "Абе до три пъти секцио може!". Иаз я послушах - та до три пъти. Последния път с малкия стана страшно, тъй като завеждащия се запъна: "Ще ражда нормално!" Чакаха ме 72ч. и най-накрая на персонала не му издържаха нервите. Чакаха го да си тръгне към 19ч. и скоростно ме приготвиха за операция. Плацентата ми се беше вече разложила и едва оцеляхме и двамата. Никога не съм съжалила за решението си да имам четири деца, макар да знаех какви са рисковете за мен. И сега си ги имам и ме радват във всеки момент от живота ми. Дай Боже всекиму!!!

# 318
Аз по принцип не казвам без бой, че имам 5 деца. Почват да се чуват странни изказвания. Помощ или привилегии, включително детски и подобни екстри не съм получавала. Моите са родени през 85, 90, 92, 2000, 2005 год. Последните две раждания ми се видяха много зор. Хем момичета по 3 300. Иначе си ги раждам бързо и без усложнения, но поносимостта ми към болка изглежда падна и може би мускулите ми не са толкова силни. Всеки случай като изживяване беше по-зле. Иначе съм дребна - 160 см. и 55 кила последно. Икой знае защо като кажеш в детската,че е четвърто дете в семейството и почват да те гледат леко съжалително и снизходително. Пък да ви кажа, имаме си бизнес и не сме зле, пък и сме вишисти с мъжа ми. Скоро ме питаха дали съм от някоя секта, понеже една приятелка ме представи като многодетна майка. Close Close Close

# 319
...имаме си бизнес и не сме зле, пък и сме вишисти с мъжа ми. Скоро ме питаха дали съм от някоя секта, понеже една приятелка ме представи като многодетна майка. Close Close Close
А така , ей това ми се случи и на мен наскоро! Thinking Mr. Green

Колкото до това как са протекли ражданията ми?! Какво да ви кажа , аз нали все слончета раждам!...
Второ /3,750кг/ най -лесно, трето /4,300кг/ най-бързо, първо /4,100/ - 12часа
Като обаче третото ми детенце се роди най трудно, в смисъл че се задържа в таза по дълго време отколкото  трябваше и се роди лилав, цялата му главичка беше с напукани капилярчета.

Последна редакция: пт, 05 май 2006, 20:21 от JuliS

# 320
Добре дошла, majka zajka!   bouquet Ти си ни за пример! Hug

Разкажи повече за децата, как се казват, какви характери имат, как се разбират помежду си. Ти как се справяш при такава голяма разлика? Големите помагат ли или вече са заети предимно с личния си живот? Има много неща, които можеш да ни разкажеш.

# 321
majka zajka  не искам да намесвам цялото семейство дето сме тук - щото не съм делегирана - но вярвам,че на всички ще ни бъде интересно да ни разкажеш повече за семейството си - както пише и цвета по горе! Превръщаш се в едноличен лидер - ние с трите деца има още много хляб да ядем докато те стигнем,но цвета,рени,приятелче,райт и др. с четири деца ти дишат във врата - дали ще има и при тях увеличение на отбора??????Въпрос на време!Виж при Дидка нещо се обърквам с нейните деца,така че нея я слагам под въпросителна,но и тя с 4 деца има да се замисля сериозно! Ако смяташ,че само с три-четири реда ще се разминеш - тук така не става - бързо хващай клавиатурата и ......напред към семейната история! приятно ти писане,а на нас приятно четене!!!!!

Мамчета,приятни и хубави почивни дни! Аз днес така се развихрих - месих хляб домашен,правих десерт,не бях правила скоро вегетарианска дроб сърма и това сготвих,щото много го обичаме,ама иска време - въобще днес готвих любими неща,за които от този курс не ми остава време да поглезя домочадието с вкусотийки! Изчистихме с мъж,т.е. аз и с него готвих - той бели картофи,ми чинии - дори ми остана време малко да си освежа косата при фризьорката - представяте ли си! Колко съм оправна само - умря ми ПР-а,че сега сама се хваля!!!!!!

Усмихнати дни и чакам още отговори на въпроса си за ражданията си!priatel4e и аз щях да си замина от плацентата за малко!!!!!! Цвета - продължаваш ли да послещаш и изпращаш гости?????

# 322
За ражданията-трите бяха секцио и затова сме живи. Първото секцио беше планувано, последните две не бяха, но пак се наложиха. На третото започнах да излизам от упойката още преди да започнат да ме тропосват и не искам да си спомням как ми крещяха да не мърдам, но то от болката се получават едни гърчове и добре, че не ме набиха. На анестезиоложката още не мога да й простя чувството за безгрешност. Иначе не съм злобна, ама тая жена ме съсипа, като при очевиден факт, че по време на операцията мога да си движа крака, тя ми твърдеше, че си въобразявам. Е, не се сещам с добро за нея, ще ме прощава Rage Rage Rage Rage Rage Rage Rage
а като цяло-ражданията ги чаках с голямо нетърпение, защото карах много тежки бременности и копнеех за мига, в който освен че ще гушна бебковци, ще спра и да повръщам

# 323
Прити,    action032    bouquet

# 324
 Party Браво на majka zajka! за 5те дечица!!! В порядъка на 10 години все раждах. Нямах помощ от никого. Гледах ме ги сами с либето и да ви кажа направо се изчерпахме откъмто всякакви човешки ресурси. Ако имаше възможност (социална, материална, психическа ) може би бих родила още едно въпреки рисковете за мен. Но пък за това си избрах професия, която цял живот да ме обвързва с децата. Така, че ще дарявам на други деца това което ми е в излишък. Знам, че всяко дете има нужда от обич!!!

# 325
И аз три пъти със секцио. Първите два не разбрах, че съм раждала- на третия ден (след като ме изкараха от интезивното) вече бях готова да си ходя  Mr. Green. Обаче третия беше толкова кошмарно, че още ми държи влага. При операцията са срязали не там където трябва и като шурнал един фонтан......Наложи се да ми преливат бая кръв и от това ли от ЕГН-то ли,се възстанових много трудно. Не знам дали имам емоционални сили за още едно дете понякога много ми се иска да остана сама поне за малко, без някой да хлопа на тоалетната и да пита -" Какво правиш?" Embarassed.
Май съм прекалено оплакваща се Embarassed. Отивам да обличам, защото ще ходим на имен ден.
В този ред на мисли- Честит празник на всички които носят името Георги !  bouquet

# 326
Maika zaika, страхотна си. Добре дошла  bouquet

Много ми е интересно само какво е отношението на най-голямото ти дете към най-малките. Радва ли им се, имат ли някакви допирни точки и въобще разкажи нещо за атмосферата във вашето семейство. Не е любопитство Naughty, просто ще е много интересно за мен, защото не познавам друго такова семейство с толкова голяма разлика между първото и последното дете.

Благодаря на всички, които ме поздравиха за рожденният ден на моят най-голям син Петър.  Heart Eyes Извинявайте, че чак сега го правя, обаче нещо напоследък ме гонят други грижи и се отнесох Embarassed

# 327
Здравейте, мамчета включвам се само да споделя, че се прибираме с многолюдната челяд от рожден ден в едно друго многодетно семейство и нямам думи да ви опиша колко заредена с енергия и оптимизъм се чувствам!Страхотно е с много деца, да знаете че ние сме благословени с това, че сме обградени от много деца!

Честито и на всички именници!

# 328
 newsm59 Да е жив и здрав Нилиан на mami3!!!!!!  bouquet

# 329
Честит рожден ден на Нилиан!

Да бъде здрав и много да радва мама и тати!

bigdance2 Весел празник на цялото семейство!   ura  ura  ura

Общи условия

Активация на акаунт