Да си направиш устата или не?

• 10 523
  • 150
  •   1
Отговори
# 120
Не би трябвало да мислиш за тия неща, ако ползваш жената за забавление и да го смуче вечер. Плащаш си за секс - типични отношения, често срещани, така или иначе 90% от жените са толкоз "еманципирани", че все още виждат правенето на секс с мъж като услуга към него, а не нещо приятно и за двамата. Е, щом ти прави секс услуга, нормално е да плащаш сметките...

Ако обаче търсиш сериозен партньор в живота си, трябва да действаш искрено още от началото. Лъжци са измислили фразата "искреността не винаги е задължителна". Страхливци са измислили другата: "ще я прогониш, ако отвориш тази тема". Единственият начин да изградиш истински стойностни отношения с някого е да бъдеш себе си. Така че бъди именно това. Кажи й какво те притеснява, постави проблема като между зрели хора. Ако побегне, да е жива и здрава, явно имате различен светоглед. Това са естествени неща. Нали казваш, че си голямо момче...

Не слушай кой какво къде на кого как платил. На една мъжът й все плащал. Друга пък се чувствала втора степен човек така и все вадела пари... Какво значение има това? Ти си единственият важен в случая. Не чуждия опит. Ако искаш тази жена да разбере, че имаш някакъв проблем - отвори темата. Бъди смел. Иначе... много връзки са започнали с куп премълчани неща и оставяне "другия да се сети"...
Дам, ама как да й каже право в очите какво го притеснява? На мен би ми било неловко и тъпо да питам някого защо не участва в плащането.

Да,... те така някои се чувстват "неловко и тъпо" да кажат на половинката си, че напоследък усещат, че не го обичат. След това им е "неловко и тъпо" да кажат, че вече са се влюбили в друг/а. След това им е "неловко и тъпо" да споделят, че май вече искат развод... Накрая ги хващат в изневяра и на всички заедно и е едно такова "неловко и тъпо"... Simple Smile

Какwо неловко има в това да кажеш на някого какви принципи отстояваш и какво за теб е добро и зло, или какво е правилно или неправилно? Със сигурност повече проблеми се създават в една двойка от премълчаното, отколкото от казаното. Най-добрият начин да бъдеш разбран на този свят, е... да говориш.

# 121
  • София
На първите срещи, според този срещу мен съм преценявала до колко и дали е удобно да се оставя да бъда почерпена. Ако срещите са били няколко и още не съм сигурна дали ще има други, винаги съм настоявала да си платя, защото не съм искала да оставям грешни впечатления (че очаквам само да ми плащат) или очаквания (аз плащам, а тя не си ляга с мен).  

Не знам връзката ви колко е сериозна, предполагам и вие още не знаете, но така де, въпросът ти е принципен и аз до някъде те разбирам.

Обаче, понеже пък вече правите секс, ходите по хотели, готвите си и подобни приятни неща, т.е. имате връзка, не просто се срещате за трети път. Прав си да имаш очаквания да си "прави устата", само че според мен е трябвало по-рано да се сетиш за това. Нали вече сте двойка, т.е. не плащаш сметките на момиче, което не се знае с теб ли ще е? Кое те притеснява тогава?  Grinning

# 122
... Но, разбери и ти-ако ТИ си човекът, който я кани някъде, би било изключително грозно от твоя страна да очакваш тя да плаща (или поне да предлага да плаща), камо ли пък да й намекнеш.
За мен нещата тоят така-ако аз поканя мъж да излезем, ще платя, дори и той да настоява да плаща. Ако той ме е поканил и чака аз да платя, ще си платя сметката, но никога повече няма да ми види нито очите, нито ще ми чуе гласа.

И колко време продължават тези формални отношения? Ако той кани, ако аз каня? Нали са близки вече, срещат се от доста време, непрекъснато излизат заедно. Не трябва ли нещата вече да са преминали на друг етап - приятно ми е да направя това за теб, днес аз ще почерпя, защото взех заплата, изпит, имам повод някакъв?

За тестовете, прави сте, доста неуместно е. Но мисля, че и за изясняващ разговор кой-какво е късно вече. Той се е поставил като суперкавалер, тя е приела това положение (дали по грешна преценка или тайничко доволна), сега как да й каже "ама ти що така не предлагаш участие в сметките?".

# 123
  • Tам през Атлантическия океан
Тя плаща  Sunglasses в натура  Whistling

Шегата на страна , ама вЕрно ако едно вино не е купила , или нещо дребно само за жеста , дори любимите си бАмбони ей така да ги сподели с него  Wink ..... Ок , не си прави усти за сметки ама други странични жестове ако няма .... малко странно ми стои мацката .... като 'матрона'  Rolling Eyes

И колко време продължават тези формални отношения? Ако той кани, ако аз каня? Нали са близки вече, срещат се от доста време, непрекъснато излизат заедно. Не трябва ли нещата вече да са преминали на друг етап - приятно ми е да направя това за теб, днес аз ще почерпя, защото взех заплата, изпит, имам повод някакъв?
Peace Именно

# 124
за изясняващ разговор кой-какво е късно вече

Никога не е късно за изясняващ разговор, ако няма вероятност проблемът да се реши от само себе си.

(Давам пример - някога заживях с една жена. Аз бях намерил жилището, аз бях платил един-два наема сам. Станаха три. Явно бе, че по една или друга причина жената няма сама да си "направи устата" за наема. Т.е. имахме ситуация, в която аз не се чувствах добре. И какво? Да чакам да се "сети" ли? Или да си река - "ех, вече е късно за уточняващи разговори..."
 Та... един ден й казах - така и така, аз желая да участваш наравно с мен в плащането на наема. Никакъв проблем. Почна да плаща и това е. Разговорът не отне повече от 3 минути.)

# 125
  • Tам през Атлантическия океан

(Давам пример - някога заживях с една жена. Аз бях намерил жилището, аз бях платил един-два наема сам. Станаха три. Явно бе, че по една или друга причина жената няма сама да си "направи устата" за наема. Т.е. имахме ситуация, в която аз не се чувствах добре. И какво? Да чакам да се "сети" ли? Или да си река - "ех, вече е късно за уточняващи разговори..."
 Та... един ден й казах - така и така, аз желая да участваш наравно с мен в плащането на наема. Никакъв проблем. Почна да плаща и това е. Разговорът не отне повече от 3 минути.)

Ama гаджета ли сте били с тази 'една жена'  Rolling Eyes или просто съквартиранти  Rolling Eyes

# 126
Търсят си гаджета, за да си делкат наема някои.

# 127
В началото смятам, че всеки трябва да си плаща неговата част от сметката. Ако другата страна много настоява този път да плати, то следващия съм задължително аз. Дори когато са ме поканили, показвам желание да извадя за сметката. Така не се чувствам длъжна и отношенията се развиват без такива неприятни моменти и мисли Simple Smile

# 128
к'ъв разговор, хора?  Joy
"искам да ми предлагаш ти да си плащаш сметката, за да ти откажа"

нещата, за които вие говорите, са доста по-сериозни - съвместно жителство, общ бюджет ... те са съвсем други разговори  Peace

на 20 г. не можех едно яйце да сваря, но ентусиазирано берях горски китки на моя  ooooh!
винаги ми се радваше много, ама кой знае какво си е мислил  hahaha
това е във връзка с мъфините, които тя трябваше да му носи  Laughing
пп още съм абсолютно неспособна да направя мъфини, макар да се опитвам от няколко години   chef

# 129
balant,

Тя запознавала ли е те с нейни приятелки? Излизали сте заедно с тях и плащал ли си тяхната сметка?
/ако, 'правили са си устата'?/

# 130
  • където ми харесва
... Но, разбери и ти-ако ТИ си човекът, който я кани някъде, би било изключително грозно от твоя страна да очакваш тя да плаща (или поне да предлага да плаща), камо ли пък да й намекнеш.
За мен нещата тоят така-ако аз поканя мъж да излезем, ще платя, дори и той да настоява да плаща. Ако той ме е поканил и чака аз да платя, ще си платя сметката, но никога повече няма да ми види нито очите, нито ще ми чуе гласа.

За тестовете, прави сте, доста неуместно е. Но мисля, че и за изясняващ разговор кой-какво е късно вече. Той се е поставил като суперкавалер, тя е приела това положение (дали по грешна преценка или тайничко доволна), сега как да й каже "ама ти що така не предлагаш участие в сметките?".
Сори, но в моите представи, един месец не е доста време и за един месец няма как да си станат толкова близки, че да са във връзка с дълбока перспектива.
Не е късно за нищо. Смешно е, обаче, да искаш жена да предлага да плаща само и само да й отказваш.

# 131
Наемът е по-различно все пак. След като сте се събрали, е нормално да си съберете и финансите и от тях да плащате и наем, и ток, и вода, и храна.
В случая героите са на етап гаджета, които от известно време се мъкнат непрекъснато заедно. Още не са на етап общи финанси, но и трябва вече да са отминали етапа "той ме кани, той е мъжът, той черпи, аз съм дамата и няма да дам и стотинка" Laughing

Аделе, обичаш да преиначаваш нещата  Laughing Нито съм споменала нещо за връзка с дълбока перспектива, нито той иска тя да предлага да плаща, само и само, за да й отказва. Просто поведението на момичето е странно и пали червената лампичка.

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 16:21 от птица

# 132
Поне от това, което авторът написа, момичето няма не само финансова, но и никаква друга инициатива, освен направата май на един кекс. Може и да съм консервативна, но ако това не е чисто и просто физическа връзка, а изчитайки коментарите на потребителя, той не би искал да бъде само и единствено такава, то тогава не считам подобни взаимоотношения за взаимно удовлетворяващи и  пълноценни.

# 133
В началото смятам, че всеки трябва да си плаща неговата част от сметката. Ако другата страна много настоява този път да плати, то следващия съм задължително аз. Дори когато са ме поканили, показвам желание да извадя за сметката. Така не се чувствам длъжна и отношенията се развиват без такива неприятни моменти и мисли Simple Smile

Все едно аз съм го писала!

Направо ми се изправя косата от изказвания от рода "Нормално е мъжа да плаща всички сметки, нали за това е мъж".  А жената за какво е - да консумира?
Как ли пък ще изляза на кафе/вечеря/кино и няма да имам пари да си платя и ще чакам някой друг да го направи? Или ще ида на почивка без пукнат лев, защото се очаква от мъжа до мен да плаща всичко... (и то когато не става дума за двойка с общ бюджет или за семейство...). И какво той ще ме черпи, а аз ще си лягам с него... е това връзка ли е или платена любов...
Ако съвсем пък не мога да си позволя финансово тези социални дейности го казвам в прав текст. Щом можеш да делиш едно легло с някого трябва да може да му кажеш, че нямаш пари за уикенд в планината примерно...
Според мен дамата на автора е предложила да плати само един път "от хорски срам" и е редно той да сподели какво го притеснява. Ако не могат да водят откровени разговори за какво са заедно...

# 134
  • град-държава
Кой е казал, че една жена отива на кафе, вечеря , почивка...  без пари, макар и да има виждането, че сметките са отговорност за мъжа, с който излиза?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт