Да си направиш устата или не?

• 10 534
  • 150
  •   1
Отговори
# 105
Ужас.
Бе кви са тези постановки?
Тестове?Очаквания си имай, ама такива простотии, сметки и театро са абсурдни.
Не сте наред.

# 106
  • Galaxy 13197853088
Мани, този феминизъм обърка света ...

# 107
Аз разбирам какво е подразнило автора . И мен ме дразни ... защо по презумция се приема , че той може да плаща , да прави жестове и т.н. , а тя - не . А сетих се . Защото е жена  Confused
Дори да няма пари това момиче , би могло да направи нещо , с което да покаже инициатива - да купи билети за кино и да му се обади , да направи мъфини и да ги занесе в тях , за да ги хапнат заедно и да , дори и да плати сметката някой път . От разказаното дотук , не оставам с впечатление , че тя проявява някакъв интерес ...
Друг е въпроса , че при толкова начална връзка , не трябва да стават от леглото , а сметките да са на по заден план Laughing , но аз не смятам за редно и тя само да стои и да чака ...

# 108
Това е. Ако има желание, има и начини.

# 109
Въобще не са тестове. Нормално е когато ходиш на гости, да занесеш нещо.

Както и когато ходиш на гости, и ти да каниш, не само да ходиш.

Иначе за плащането на сметките:
- в началото на връзката е нормално да има редуване /не разбира се 1:1/, все пак хубаво 'да се спазва дистанция';
- когато връзката напредне и отношенията също, мъжът да плаща /90% условно казано, може и 80%/100%/.

# 110
  • София
  Сегашната приятелка може да не си "прави устата", но да прави по-хубави св**рки примерно. Не знам защо за такъв пример се сетих, може би защото и двете са свързани с устата. Та както и да е - идеални хора няма. Иначе ето един съвет - взимаш един лист разграфяваш на две колони бивша/ настояща приятелка теглиш и една черта по средата на листа за да разделиш на плюсове и минуси и почваш да пишеш каквото се сетиш. Накрая теглиш чертата и, която има повече + -сове тя печели. Може да пробваш да включеш и повече от една бивша, даже и някоя евентуална бъдеща, за да е по-пълна картинката и така.

П.С. Като гледам как разсъждава автора нищо чудно да вземе насериозно този съвет.

# 111
Аз разбирам какво е подразнило автора . И мен ме дразни ... защо по презумция се приема , че той може да плаща , да прави жестове и т.н. , а тя - не . А сетих се . Защото е жена  Confused
Дори да няма пари това момиче , би могло да направи нещо , с което да покаже инициатива - да купи билети за кино и да му се обади , да направи мъфини и да ги занесе в тях , за да ги хапнат заедно и да , дори и да плати сметката някой път . От разказаното дотук , не оставам с впечатление , че тя проявява някакъв интерес ...
Друг е въпроса , че при толкова начална връзка , не трябва да стават от леглото , а сметките да са на по заден план Laughing , но аз не смятам за редно и тя само да стои и да чака ...

Ама то това момиче може да е направило много неща, ама на него не са му в графа-критерии и сравнение с бившите. Един другар така навремето се жалваше от жена си, а тя се разсипваше от правене на какво ли не.Е, човек не може баш всичко, едно не можеше да направи и вече му бъркаше в здравето и го дразнеше. Ама че прави сто неща-не виждаше, заслепен от неможенето на едното му там нещо.

# 112
Много хубаво си разсъждава авторът, не се правете и вие на по- католици от папата Simple Smile Не е редно, дори е грозно в днешно време жената да чака само на мъжа да брои пари и да се прави на разсеяна. Дори и да не работи, дори и да няма много пари, за един месец все може да купи едни билети за кино, или книгата, която е споменал, че иска да прочете, да направи сладкиш специално за него, да го покани на кафе в парка... Не знаела била, не искала да го обиди Rolling Eyes Хайде, бе! Не иска да се бръкне. Просто така й е по-удобно.

# 113
Не би трябвало да мислиш за тия неща, ако ползваш жената за забавление и да го смуче вечер. Плащаш си за секс - типични отношения, често срещани, така или иначе 90% от жените са толкоз "еманципирани", че все още виждат правенето на секс с мъж като услуга към него, а не нещо приятно и за двамата. Е, щом ти прави секс услуга, нормално е да плащаш сметките...

Ако обаче търсиш сериозен партньор в живота си, трябва да действаш искрено още от началото. Лъжци са измислили фразата "искреността не винаги е задължителна". Страхливци са измислили другата: "ще я прогониш, ако отвориш тази тема". Единственият начин да изградиш истински стойностни отношения с някого е да бъдеш себе си. Така че бъди именно това. Кажи й какво те притеснява, постави проблема като между зрели хора. Ако побегне, да е жива и здрава, явно имате различен светоглед. Това са естествени неща. Нали казваш, че си голямо момче...

Не слушай кой какво къде на кого как платил. На една мъжът й все плащал. Друга пък се чувствала втора степен човек така и все вадела пари... Какво значение има това? Ти си единственият важен в случая. Не чуждия опит. Ако искаш тази жена да разбере, че имаш някакъв проблем - отвори темата. Бъди смел. Иначе... много връзки са започнали с куп премълчани неща и оставяне "другия да се сети"...

# 114
то даже не сам да се сети, а се мислят постановки и тестове

# 115
Струва ми се, че разбирам притеснението на автора. Според мен и двамата трябва да са даващи в отношенията, влючително и за това. Не става въпрос всичко да се изчислява под лупа и да се дели, просто всеки според силите и възможностите си да допринесе в това да участва по някакъв начин и във финансовата част.

Когато се запознах с мъжът ми, той също не ми позволяваше да плащам. Но аз не се чувствах добре така, настоявах и той е приемал понякога и аз да участвам в плащането, въпреки, че му беше неловко. Така аз се чувствах по-спокойна, по-пълноценна и достойна. В сравнение с вложените от него средства моите бяха много малко. Но аз тогава и нямах възможност за повече (бях самотна майка с дете и на невисока заплата). Сигурна съм, че ако имах по-високи доходи, той пак щеше да има нужда да  плаща сам всичко.

Сложни са нещата, индивидуални, но мисля, чее разбирам какво има предвид balant и съм съгласна с него.

# 116
  • Tам през Атлантическия океан
Да разбирам ли, че когато се е случвало да готвите в твоя дом, тя не е донесла и морков, камо ли бутилка вино?

Защо не се случвало да готвите в нейния дом?

Разбирай, че сме пазарували заедно и аз съм платил, така че не е имало как да донесе. Ще я тествам като и кажа, че не ми се излиза - да мине да напазарува и да дойде вкъщи Grinning

Не, покани я на вечеря у вас и ти пазарувай. Виж дали тя сама ще те попита, да донесе ли нещо.

Ако не попита, ти си трай. Виж когато дойде, дали ще се е 'сетила' да донесе бутилка вино и/или десерт: плодове/сладкиш.

Споделям  Grinning

А , колко време излизате/ходите ?

# 117
  • където ми харесва
Ако искаш да задържиш отношения, спри да се дразниш, за да не ги загубиш.
Неуважително и направо обидно спрямо теб и спрямо нея е да поискаш тя "да си прави устата" да плаща, когато е с теб. Дори и само за да й откажеш отново.

Всъщност точно в това е смисъла, да предложи и пак да й откажа. Прави нещата доста по-лесни, ясни и прави кавалерството по-сладко. Благодаря ти все пак Wink +1 за това да си трая.

С други думи, искаш мацката втори път да се натегне да плати, за да се почувстваш мъж, когато й откажеш? newsm78 Аз съм в потрес.
Разбирам мъката ти, че тя категорично не предлага да плати каквото и да било. Но, разбери и ти-ако ТИ си човекът, който я кани някъде, би било изключително грозно от твоя страна да очакваш тя да плаща (или поне да предлага да плаща), камо ли пък да й намекнеш.
За мен нещата тоят така-ако аз поканя мъж да излезем, ще платя, дори и той да настоява да плаща. Ако той ме е поканил и чака аз да платя, ще си платя сметката, но никога повече няма да ми види нито очите, нито ще ми чуе гласа.

# 118
Не би трябвало да мислиш за тия неща, ако ползваш жената за забавление и да го смуче вечер. Плащаш си за секс - типични отношения, често срещани, така или иначе 90% от жените са толкоз "еманципирани", че все още виждат правенето на секс с мъж като услуга към него, а не нещо приятно и за двамата. Е, щом ти прави секс услуга, нормално е да плащаш сметките...

Ако обаче търсиш сериозен партньор в живота си, трябва да действаш искрено още от началото. Лъжци са измислили фразата "искреността не винаги е задължителна". Страхливци са измислили другата: "ще я прогониш, ако отвориш тази тема". Единственият начин да изградиш истински стойностни отношения с някого е да бъдеш себе си. Така че бъди именно това. Кажи й какво те притеснява, постави проблема като между зрели хора. Ако побегне, да е жива и здрава, явно имате различен светоглед. Това са естествени неща. Нали казваш, че си голямо момче...

Не слушай кой какво къде на кого как платил. На една мъжът й все плащал. Друга пък се чувствала втора степен човек така и все вадела пари... Какво значение има това? Ти си единственият важен в случая. Не чуждия опит. Ако искаш тази жена да разбере, че имаш някакъв проблем - отвори темата. Бъди смел. Иначе... много връзки са започнали с куп премълчани неща и оставяне "другия да се сети"...
Дам, ама как да й каже право в очите какво го притеснява? На мен би ми било неловко и тъпо да питам някого защо не участва в плащането.

# 119
Дам, ама как да й каже право в очите какво го притеснява? На мен би ми било неловко и тъпо да питам някого защо не участва в плащането.

А как ще й казва други неща право в очите? И как ще си общуват занапред - все така с недоизказани очаквания, полеви тестове дали ще се сети да донесе моркови и тайни въздишки по отминали връзки?  Simple Smile

Да си открит и откровен, както и да не заобикаляш такива възлови ситуации, си е важна част от изграждането на сериозни и устойчиви взаимоотношения. През вечер са заедно, по думите на автора, значи освен за луната и звездите, може да си поговорят човешки и за по-земни неща.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт