Да си направиш устата или не?

• 10 497
  • 150
  •   1
Отговори
Здравейте мили дами,

Имам въпрос/проучване към вас.

Уточнения:
- Аз съм млад, принципен и сравнително добре устроен младеж;
- Излизам с красиво момиче, от около месец;
- Тя определено не е с мен заради пари, кола и т.н. (това личи);
- Излизали сме поне 15 пъти по кафета, кръчми, ресторанти, дори на weekend почивчица за една вечер извън София;
- На първата ни среща, тя понечи да извади пари, при което аз, естествено, не позволих;

Какъв е проблема: След първата среща, нито веднъж не се е опитала дори устата да си направи за сметката. И не само за сметката - билети в музеи, кино, стая в хотел, кафета и т.н. Това откровено ме дразни.

Още важни уточнения:
 - Вероятността да я оставя да плати е около 5% (т.е. почти никаква) само ако реша, че иска да се чувства еманципирана;
- НЕ МЕ ДРАЗНИ ЧЕ ПЛАЩАМ. Дразни ме, че не си прави устата;
- Не става въпрос за семейство - там нещата са различни;

И към въпроса:
Според вас трябва ли жена, да си прави устата за плащане на сметка?

Допълнителен въпрос:
Трябва ли и как да и покажа, че ми прави лошо впечалтение?

П.С.
Пак подчертавам, не става въпрос за самото плащане (няма да я оставя тя да плати), става въпрос за поведението на самоуважаваща се дама.

Поздрави и благодаря!

# 1
Ако пък ти знаеш колко е дразнещ изразът "правя си устата"  Laughing
"Повече не ми предложи сама да плати сметката си ... "
Честно, след първи отказ и продължаващи отнощения, и аз не бих си извадила повече парите.
Излизаш или спиш с нея?

# 2
  • bulgaria
Ами тя си е направила устата вече. Макар и само веднъж. Може да е решила, че тъй като си мъж с възможности, би могло да те обиди ако настоява да плаща.

# 3
@Bubanka: Sorry, за израза, но е доста точен. Предложи да плати не е толкова точен Grinning

Спя с нея, но ми харесва! Може би ми се иска да задържим отношения. Ако беше само секс нямаше да се замислям.

@Ерин: Ако е така - трябва ли и как да и покажа, че е дразнещо и не го приемам като уважително за нея самата? Всъщност ако приема това твърдение винаги ще се чудя, което не е окей!

# 4
Ако искаш да задържиш отношения, спри да се дразниш, за да не ги загубиш.
Неуважително и направо обидно спрямо теб и спрямо нея е да поискаш тя "да си прави устата" да плаща, когато е с теб. Дори и само за да й откажеш отново.

# 5
Ако искаш да задържиш отношения, спри да се дразниш, за да не ги загубиш.
Неуважително и направо обидно спрямо теб и спрямо нея е да поискаш тя "да си прави устата" да плаща, когато е с теб. Дори и само за да й откажеш отново.

Всъщност точно в това е смисъла, да предложи и пак да й откажа. Прави нещата доста по-лесни, ясни и прави кавалерството по-сладко. Благодаря ти все пак Wink +1 за това да си трая.

Като се замисля проблема е дълбоко на морално ниво. Расъл съм с много ограничени средства със сама майка (най-силната жена, която познавам) и знам 2 и 200. Въпроса е че като не пита ми се върти в главата пагобното, А АКО НЯМАХ, КАКВО ТОГАВА?

Последна редакция: нд, 30 мар 2014, 22:54 от balant

# 6
  • Бургас
Ако тя те кани на кино и чака ти да платиш билетите- не е правилно. Ако идеята за уикенда идва от теб, не е правилно да чакаш да си делите стаята (ух, че гадно  Naughty )

Аз винаги съм си правила устата да плащам в годините. Радвам се, че никой не ми е позволявал  Laughing
Ако не ти пречи финансово, продължавай да го правиш, определено трупаш точки така. Мъжкарско е мъжът да плаща Simple Smile

# 7
Ако тя те кани на кино и чака ти да платиш билетите- не е правилно. Ако идеята за уикенда идва от теб, не е правилно да чакаш да си делите стаята (ух, че гадно  Naughty )

Аз винаги съм си правила устата да плащам в годините. Радвам се, че никой не ми е позволявал  Laughing
Ако не ти пречи финансово, продължавай да го правиш, определено трупаш точки така. Мъжкарско е мъжът да плаща Simple Smile

Винаги бих платил, не е в това въпроса (камоли пък за стаята)! Благодаря ти!
+1 за това жената да пита. Засега 1 на 1 Simple Smile

# 8
Винаги съм плащала част от сметките, като бяхме гаджета. Може пък тя да смята, че ще се обидиш ако си направи устата да плати. Не е редно само ти да плащаш, намекни й деликатно, тъкмо ще я прецениш по реакцията дали си заслужава да задълбаваш отношенията или не. Ако иска да излезете някъде, можеш да кажеш " Забавиха ми заплатата" примерно и да видиш дали ще предложи да плати.

# 9
Като се замисля проблема е дълбоко на морално ниво. Расъл съм с много ограничени средства със сама майка (най-силната жена, която познавам) и знам 2 и 200. Въпроса е че като не пита ми се върти в главата пагобното, А АКО НЯМАХ, КАКВО ТОГАВА?

в такъв случай се разбирате от първия път - правиш си сметка предварително какво и дали можеш

само си представи "излизам аз с един, много готин, предложих му пари за сметката, отказа, правихме секс пет пъти /примерно/ и после поиска аз сама да си платя сметката" - излиташ с 300 км/ч
ако е обратния казус - тя си е плащала сметките, после ти си поел всичко - ок

ако сте семейство и/или имате дълга връзка и си в затруднение, това е съвсем друг случай

# 10
  • Sofia
   В началото на моята връзка, която продължава и до днес, след като приятелят ми веднъж-два пъти категорично отказа да си делим сметката или аз да плащам почерпката, ми стана ясно, че е глупаво и безсмислено да спорим всеки път по този въпрос и просто спрях да настоявам. Не виждам нищо странно в поведението на твоята мацка.  Rolling Eyes

А теб, честно казано, изобщо не те разбирам... Какво конкретно очакваш - хем по твоите думи "винаги би предпочел ти да оправиш разноските", хем искаш всеки път и "тя да си направи устата"? Нещо...  Mr. Green

# 11
  • Най-сетне у дома
Плюс едно от мен за правенето на устата. И не само за правенето, а и за плащането. Не ми е сериозно този тип поведение и ми е малко нещо потребителско.

На твое място, бих се дразнила много. И бих намерила начин да попитам какво се крие зад това поведение. Например "Помниш ли, когато ти веднъж предложи да платиш част от сметката и аз те спрях. Да не те обидих тогава? Защото ти повече не предложи такова нещо, а понеже днешните жени са много еманципирани, се боя да не съм те обидил".

# 12
  • София
Аз лично когато отношенията са на начално ниво, ниво свалка или са приятелски винаги си "правя устата да плащам" - при всяко кафе, кино и т.н. и не делене на 2 до стотинка, това е грозно, по-скоро предлагам да поема сметката и "другия път ти черпиш". Не приемат обичайно, но и да приемат - не се засягам и плащам. И бих се чувствала доста глупаво да стоя с очакващ поглед като дойде сметката или да се правя на приятно разсеяна. А в по-дълготрайна връзка гледам да има едно съотношение поне 1 към 5 - т.е. един път на 5 аз да поема цялата сметка. Погрешно послание оставя да се ослушваш винаги.

# 13
  В началото на моята връзка, която продължава и до днес, след като приятелят ми веднъж-два пъти категорично отказа да си делим сметката или аз да плащам почерпката, ми стана ясно, че е глупаво и безсмислено да спорим всеки път по този въпрос и просто спрях да настоявам. Не виждам нищо странно в поведението на твоята мацка.  Rolling Eyes

А теб, честно казано, изобщо не те разбирам... Какво конкретно очакваш - хем по твоите думи "винаги би предпочел ти да оправиш разноските", хем искаш всеки път и "тя да си направи устата"? Нещо...  Mr. Green

Ами изобщо не е далеч от акъла. Аз не съм длъжен (нито който и да е мъж) да оправям сметки - правя го защото искам и ще продължавам да го правя. Но поне първите пъти ми се искаше да пита за да ме убеди в някакви неща. Плюс това прави процеса по сладък Wink

# 14
Аз лично когато отношенията са на начално ниво винаги си "правя устата да плащам" - при всяко кафе, кино и т.н. И бих се чувствала доста глупаво да стоя с очакващ поглед като дойде сметката или да се правя на приятно разсеяна. А в по-дълготрайна връзка гледам да има едно съотношение поне 1 към 5 - т.е. един път на 5 аз да поема цялата сметка. Погрешно послание оставя да се ослушваш винаги.

Каза това, което си мисля и аз! Дори и да няма 1/5 поне в началото да няма грешното послание.

Общи условия

Активация на акаунт